Kysymys:
"Sissi" vs. "pro" -tallenteiden hyödyllisyys
Jay Jennings
2010-04-12 10:57:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet elokuvissa käytetyistä äänistä nauhoittavat ammattilaiset, jotka käyttävät ammattilaista. kalliit mikrofonit, useat mikrofoniasennukset, monikanavaiset tallentimet ja useita päiviä paikan päällä.

Uskon, että hyvin äänitetty ääni on hyödyllinen ääni riippumatta mikrofonista tai mediasta. Suuri osa menestyksestä riippuu tilanteesta, jossa ääntä käytetään. Jos rahalla ei olisi esinettä, olen varma, että äänittäisimme kaikki tavaramme huippuluokan vaihteella korkeimmilla &-näytteillä. Mutta kun kyse on todellisesta maailmasta, suurin osa tästä erittäin korkeasta yksityiskohdasta muunnetaan 24 bitin / 48 kHz: ksi ja jumittuu jo täydelliseksi musiikiksi, dialogiksi, foleyiksi ja äänitehosteiksi.

Mikä herättää kysymyksen: Kuinka hyödyllisiä "sissisi" tallenteet ovat?

Sen sijaan, että keskusteltaisiin huippuluokan tai matalan eduista ja haitoista - loppuvaruste, haluaisin kuulla menestystarinoita sissisi nauhoituksistasi, jotka tosiasiassa tekivät elokuvan (tai muun projektin) viimeisen sekoituksen.

"jumittunut jo täyteen musiikista, valintaikkunasta, foleystä ja äänitehosteista." - tämä on melko outo otos elokuvien sekoittamisprosessista, välitätkö selityksestä vai onko sinulla ollut huonoja kokemuksia?
En pidä sitä kummallisena enkä sanoisi, että se on "huono kokemus", mutta pikemminkin on melko yleistä saapua dub-vaiheeseen huomatakseen, että kaikki osastot ovat tulleet kuormitettuina karhulle eli. pisteet ovat täynnä, ADR / Group toimii yhdessä alttien ja lisättyjen linjojen kanssa, FX ja BG ovat täysin täynnä, ja älä unohda foley. Monissa elokuva-aikatauluissa ei oteta huomioon (eivätkä he myöskään näe arvoa) edistynyttä viestintää eri tieteenalojen välillä. Olen onnekas työskennellä sellaisen tiimin kanssa, joka tunnistaa arvon ja tekee kaikkensa saadakseen yhtenäisen vision, joka palvelee elokuvaa.
Seitsemän vastused:
NoiseJockey
2010-04-13 20:22:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muotoillen Chase Jarvisia: "Paras tallennin on kanssasi." Alemman tason varusteet sopivat hienosti joillekin materiaaleille, kuten Andrew huomauttaa, ja joskus se on ainoa tapa, jolla voit kaapata tappajan äänimomentin. Niin kauan kuin signaali-kohinasuhde on riittävän puhdas, mielestäni sissitallenteet ovat jokseenkin yhtä "kelvollisia" kuin erittäin tuotetut äänitteet.

Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Onko sinulla menestystarinoita, joita haluat jakaa?
Hätäajoneuvojen bys ovat hyvä esimerkki; ei oikeastaan ​​selkeitä, herkkiä korkeuksia, jotka kärsivät alemman tason, sisäänrakennettujen lauhduttimien nauhoittamisesta. Janky ol 'Zoom H2: lle tallennettujen ajoneuvojen, kuten veneiden ja lentokoneiden sisätilojen, mekaanisia ääniä on myös käytetty muutamassa projektissa. Olen saanut hienoja gibbon-ääniä Thaimaan kajakista ... ehkä ei ammattimaisesti käyttökelpoisia, mutta ääneen muistoja, jotka kestävät ikuisesti.
Andrew Spitz
2010-04-13 19:26:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän aina Zoom H4n -laitettani, jotta voin tallentaa hyödyllisiä tai hienoja ääniä matkan varrella. Juuri eräänä päivänä, kun tein ääntä dokumenttielokuvalle, käytin tunnelmaa, jonka olin kuvannut lentokoneesta. Se toimi hyvin ja olin iloinen, että minulla oli se.

Kuulen usein tällaisia ​​tarinoita, joissa huippuluokan äänisuunnittelijat käyttävät pienten kätevien tallentimiensa ääniä ja ääni löytää sen isossa tuotannossa.

Luulen, että yleensä tällaiset äänitykset voivat olla hyödyllisempiä tasona kuin päääänenä, mutta kuka tietää.

Kiitos kommenteista, Andrew. Mukana on myös Zoom H2 -laitteeni, ja olen voinut käyttää elokuvissani monia "yllätys" -tallenteita, joskus kerroksina ja toisinaan "pää" -ääninä.
Balazs Varga
2010-04-15 00:06:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielenkiintoinen kysymys. Reppuin ympäri Eurooppaa kaksi kuukautta ja otin H4n: n. (Ystäväni toi kameran.) Nauhoitin tunnelmia, äänitehosteita kahdesta syystä:

  • Se on mukavampi tapa muistaa, miltä minusta tuntui tuolloin
  • Ehkä voin käyttää joitain tallenteita tulevaisuudessa. (Jos teen, lähetän sen tähän)

SPOILER ALERT - [Katso "Elephant" (2003) ennen Lue lisää!] - SPOILER ALERT

Mielenkiintoisena tosiasiana: Gus Van Sant käytti muutamia Hildegard Westerkampin äänitteitä "Elephant" -elokuvassa. Nämä ovat peräisin materiaalista, jonka Westerkampf on tallentanut 70-luvulla. Jos kuuntelet elokuvaa noin 11 minuuttia ja 30 sekuntia, kuulet äänityksen, joka tehtiin Wienissä rautatieasemalla. Kannattaa etsiä synkronointia (oven otsatukka).

Toinen Westerkamp-äänitys käytettiin noin 66 minuutin aikana.

Nämä olivat kaksi etuyhteydettömää mielenkiintoista tosiasiota sinulle. :)

Kiitos jakamisesta! Hauska, minusta tuntuu samalla tavoin äänimuistoista - se kuvaa usein hetken paljon paremmin kuin valokuva.
En tiennyt, että norsu, aion katsella sitä uudelleen, meidän piti kuunnella paljon Westerkampia unissa, koska yksi oppitunnistamme oli äänikulttuuri.
Matt Cavanaugh
2010-05-04 13:40:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloitin vasta äskettäin äänisuunnitteluprojektini, joten minulla ei ole oikeastaan ​​mitään huippuluokan ammattimaisia ​​laitteita. MBox Mini Mac Mini -laitteessa, Zoom H4n ja muutama 60 dollarin mikrofoni (ehkä minun pitäisi lähettää se Colinin viestiin, joka on ollut tyhjä kuukausien ajan). Tältä osin minusta tuntuu, että kaikki äänitykseni ovat sissiä. Oletan, että temppu, jolla on vähemmän kuin ammattimainen ääni, ei ole niin paljon mitä käytät, mutta miten käytät sitä; Käsität sissitallennusta samalla kunnioituksella kuin ammattimaista. Kuulostaako se liian "hoitokarhulta"?

Matt - hyvä vastaus, kiitos. Olen samankaltaisessa tilanteessa kuin sinäkin, ole varusteita, mutta en ole vielä hankkinut "hyvää tavaraa"! Huomaan, että huolella voit saada erittäin käyttökelpoisia tuloksia edullisilla laitteilla, kärsivällisyydellä ja onnella!
Stavrosound
2011-07-19 05:14:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä NoiseJockey kanssa, molemmat ovat kelvollisia. Kun muokkaus on peitetty ja kerrostettu, monta kertaa on vaikea kertoa, oliko nauhoitus ammattilainen vai sissi (olettaen, että kyseistä tallennuslaitetta käytetään suurimmaksi hyödyksi läheisyyden, mikrofonin suunnan jne. Kannalta). Joissakin tapauksissa se on ainoa tapa, jolla kaikkein eniten rahaa kuulutetaan.

Henkilökohtainen tarina: Olin paikallisessa ruokakaupassani lähellä kassalla olevaa pitkää riviä, jossa kuului katkerainen, rikki pakastin, jossa kylmiä juomia ja olutta säilytetään. En epäröinyt pudottaa iPhoneni (kaikesta) tallentaakseni sen. Nauhoitin keskikuvan ja sitten äärimmäisen lähikuvan kaappaamaan kaikki räikeät metalliruuvit. Musiikkia ei soinut ja myymälä oli suhteellisen hiljainen, mikä loi täydelliset olosuhteet. Olen iloinen siitä, että nauhoitin sen, koska kun palasin muutama tunti myöhemmin myymälään, ajatellen korkealaatuisemman tallentimen tuontia, huomasin, että mekaanikko oli paikalla pakastinyksikön korjaamiseksi - eikä se ole koskaan antanut sitä ääntä siitä asti kun. Sama tilanne tapahtui ystävien huoneistokompleksissa, jossa oli yksi tuuletusakselin tuulettimista (vaikka olin tuolloin hieman valmistautunut ja pystyin kiirehtimään kotiin nappaamaan hyvät varusteet).

Jay, olet aivan oikeassa erittäin käyttökelpoisten tulosten saamisesta. Kokemukseni on, että äänitykseen on taipumus olla ennakkoluuloja, jos joku saa tiedon siitä, mitä vaihdetta sen käyttämiseen käytettiin, olipa se sitten huono vai hyvä puolueellisuus ... joten siksi pidän mieluummin koko vaihdelaatikkoni oma yritykseni. Koska lopulta, niin kauan kuin se kuulostaa hyvältä, se on hyvää!

Rene
2011-07-19 07:01:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen jatkuvasti tekemässä sissitallenteita ja käytän niitä elokuvissa.

Yleisiä ovat väkijoukot, liikenne, naapurikoirat, sireenit, linnut jne. Tein kerran massiivinen metalliovi, jonka löysin lomalla vaimonsa kanssa, kuulostaa silti uskomattomalta.

D50-laitteeni saa todennäköisesti yhtä paljon näyttöaikaa kuin mikä tahansa muu minäkin käytössä oleva tallennuslaite

Joe Griffin
2011-07-19 07:09:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tein muutama vuosi sitten peliefekti-CD: tä, kooten paljon erilaisia ​​ääniä, joita pelaajat voisivat käyttää aikakauslehdissä. Minulla oli tuulinen ulkoilmatallennus, jossa tuulilasit eivät olleet oikeastaan ​​tehneet tehtäväänsä ja siellä oli paljon huonoa buffettia. Leikasin yhteen kaikki todella huonot tuulen melut, laitoin moottorin äänen sen taakse ja kutsuin sitä "suunnattavaksi". Se päättyi olemaan yksi levyn suosituimmista kappaleista.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...