Kysymys:
Mikä on sävellys vs. äänisuunnittelu?
Raaphorst
2010-03-30 20:51:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dokumenttitekijä kutsui minua äänisuunnittelijaksi. Aluksi ajattelin, että hän unohti mainita säveltäjäroolini. Kerroin tyttöystäväni siitä ja hän oli kuin äänisuunnittelu on se, mitä teet, säveltäjä tuntuu vanhalta nimikkeeltä.

Kun teen musiikkia tai ääntä, sekoitan sen yhteen. Voin jopa soittaa kitaraa, pieniä lyömäsoittimia, levyttää ja nipistää kaikkea. Kuten veistoksen tekeminen. Tee uutta melua.

Uhm, mutta en ole varma. Mikä ero on?

Kymmenen vastused:
user49
2010-03-31 00:11:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni sävellyksen ja äänisuunnittelun välillä on valtavia eroja.

Äänisuunnittelija-sanan loivat ensin Luulen, että Walter Murch tai Ben Burt viittasivat vanhemman aikavälin äänijohtajaan eli henkilöön, joka valvoo ja / tai luo ääniraidan elementit, kuten dialogi, adr, silmukaryhmä, tunnelmat, foley, äänitehosteet jne. ... nämä kaikki ovat ensisijaisesti ääniä, jotka vahvistavat tarinankerrontaa ja elokuvan todellisuutta, ja ne ovat (enimmäkseen) suora synkronointi kuvaan (näyttää siltä, ​​että viime aikoina termi on sekoittunut tarkoittaen ihmisiä, jotka tekevät outoja / ei-todellisia / tyyliteltyjä ääniä tai jotka ohjelmoivat syntetisaattoreita)

Säveltäjä kirjoittaa musiikkia ja elokuvasäveltäjä kirjoittaa musiikkia kuvaksi. Musiikkia motivoi yleensä kohtaus (tai toiminta) tunne ja sen synkronointisuhde kuvaan on hyvin erilainen kuin äänitehosteet, vuoropuhelu jne.

Onko säveltäjiä, jotka käyttävät äänitehosteita elementteinä musiikkia? Tietysti kyllä.

Onko äänisuunnittelijoita, jotka käyttävät musiikillisia elementtejä työssään? Tietysti kyllä.

Ehkä selvennykseksi, jos rekisteröit teoksesi musiikkikoostumuksiksi ja saat rojalteja, niin sen musiikkikoostumus ...

Elokuvissa on harvinaista, että joku tekee Sekä äänisuunnittelu että sävellys monista syistä: aikataulut ovat tiukat ja kaikki vievää - olla äänisuunnittelija elokuvassa vie KAIKKI käytettävissä oleva aika. Säveltäjänä oleminen elokuvassa vie KAIKKI käytettävissä olevan ajan. Mutta se koskee myös ihmisten omistautumista ja erikoistumista aloille, joilla he ovat erinomaisia ​​....

Erityinen kysymykseesi: listatiko sävellyksesi musiikkinimikkeinä viimeisissä pisteissä? He ovat jokaisessa elokuvassa, dokumentissa jne. ... musiikkinimellä &, joka sävelsi / omistaa jokaisen musiikkikappaleen

Jay Jennings
2010-03-30 21:41:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Riippuu keneltä kysyt. Mielestäni säveltämisen ja äänisuunnittelun välillä on hyvin vähän eroja; se on todella instrumentointi, joka on erilainen. Säveltäjät ovat historiallisesti käyttäneet perinteisiä instrumentteja ääniraidan luomiseen. viulut, pianot, luovat lyömäsoittimet jne. Äänisuunnittelijat käyttävät melkein mitä tahansa käytettävissään, olivatpa sitten vuorituuli, hylkeenhaudat tai jopa roskat. Lopputulos on edelleen sama: sävellys.

Mikä on todellinen ero säveltäjän ja äänisuunnittelijan välillä? Säveltäjät ansaitsevat PALJON enemmän rahaa!

Voi, ja he saavat myös etukäteen hyvityksiä.
sunnysound
2010-04-01 16:27:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Termiä "äänisuunnittelija" tarkoitetaan huomattavasti erilaisia ​​asioita monilla taiteen / viihdeteollisuuden aloilla. Se voi olla hieman hämmentävää niille, kuten minä, jotka työskentelevät näiden jakoalueiden rajojen yli.

Elokuvassa / TV: ssä Timin kuvaus Walter Murchista ja hänen kumppaneistaan ​​haluavat sen merkitsevän jotain "ääniohjaaja". "on oikea, ja mielestäni ihanteellinen käyttö - vaikka nykyäänkin yleinen käyttö on usein paljon kapeampi - henkilö, joka luo ääniä vastaamaan fantasia-, scifi- tai animaatiokohteiden kuvia, joita ei voida tallentaa vain tosielämässä.

Live-teatterissa (erityisesti "Straight Plays" - ts. EI musikaaleja) äänisuunnittelija on useammin kuin myös säveltäjä, kun musiikkia luodaan tilauksesta, sekä vastuussa spot-ääniefekteistä ja tunnelmista. Se, onko tällainen henkilö hyvitetty säveltäjäksi vai äänisuunnittelijaksi, on usein henkilökohtaisen (tai teatteriryhmän) mieltymys. Sama henkilö voi tai ei saa osallistua fyysisen äänijärjestelmän määrittelyyn (kaiuttimien sijainnit, prosessointi, toistolaitteet).

Live-teatteriliiketoiminnan musiikkiteatteripuolella, Äänisuunnittelija on itse asiassa vahvistusjärjestelmän spesifikaatio ja sen "virittäminen" tapahtumapaikalle (mukaan lukien yleensä backstage Comms ja CCTV-järjestelmät). Sitten he ovat henkilö, joka vastaa taiteellisen lähestymistavan ohjaamisesta, jonka näyttämön äänioperaattorit käyttävät näyttelyn todelliseen sekoittamiseen. Tämän lisäksi he luovat &-juoni kaikki tarvittavat äänitehosteet ja tunnelman. He eivät ole koskaan säveltäjä!

Liven teatterin molemmissa muodoissa termi hyväksyttiin (70-luvun alussa suunnilleen samaan aikaan kuin Murch et al. hyväksyi sen elokuvassa) - väitettiin Abe Jacobilta Broadwaylla, erityisesti saadakseen paikan pöytä 'tasavertaisesti muiden luovien ryhmien jäsenten (lavastaja, valosuunnittelija, pukusuunnittelija) kanssa, jotka luovat näyttelyn yhden tason ohjaajan alapuolella. Sitä ennen ääni katsottiin vain tekniseksi tehtäväksi - yleensä sähköosaston ärsyttäväksi vastuullisuudeksi.

Pelissä äänisuunnittelurooli kaventuu vastaavaksi 'erityisten äänien luominen kuvaksi' -merkinnäksi. kuten tällä hetkellä käytetään elokuvassa / TV: ssä - uudella "teknisen äänisuunnittelun" roolilla ovat henkilöt, jotka huolehtivat näiden äänielementtien tai 'varojen' käyttöönotosta ohjelmointikehyksessä, joka johtaa peliä ja laukaisee äänet tarvittaessa. Walter Murch -versio äänimaailmasta pelimaailmassa olisi "Audio Director" tai jokin muu vastaava nimi - joista monet tekevät "äänisuunnittelua" myös projekteissaan. Pieniä joukkueita lukuun ottamatta säveltäjä on erillinen rooli, vaikkakin yleensä äänijohtajan johdolla (selvästi erilainen kuin elokuva / TV - missä säveltäjä vastaa suoraan elokuvan johtajalle).

Elektronisessa musiikissa äänisuunnittelija on varsin nimenomaisesti henkilö, joka joko (1) luo ääniasetukset laitteistosyntetisaattoreille tai virtuaalisille instrumenteille - usein kyseisten instrumenttien valmistajalle, tai (2) luo ääniresursseja käytettäväksi tällaisissa instrumenteissa. 'Äänisuunnittelua' käytetään myös kuvauksena säveltäjän toiminnasta. , Muusikko tai Tuottaja tekee aina, kun hän "säätää" esiasetusta tai ohittaa esiasetukset kokonaan ja luo ääniä instrumentin säätimillä, omilla näytteillään jne.

loistava selitys, lisätään jokapäiväisten esineiden äänisuunnittelijan rooli, joka liittyy muihin aloihin, kuten tuotesuunnittelu, vuorovaikutussuunnittelu, me kutsumme sitä soniseksi vuorovaikutussuunnitteluksi ...
sounDesign
2010-03-31 02:05:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on asiakasongelma, toisin sanoen: On erittäin vaikea selittää eroa ihmisille, jotka eivät ole mukana äänimaailmassa (tai universumissa, jos haluat).

Luulemme joka tapauksessa äänisuunnittelija ammattilaisena, joka käsittelee ääntä elokuvista musiikkiin, muodostaa teatterin videopeleihin ja sitten kaikkeen brändin identiteettiin, viestintään ja uuteen mediaan.

Äänisuunnittelijana olet vastuussa kaikista niistä toiminta, jossa ääntä pidetään tärkeänä elementtinä tuotteen, videopelin, elokuvan, asennuksen ja niin edelleen luomisessa. Musiikki on yksi näistä tuotteista. Silloin jos olet "moderni" säveltäjä, olet äänisuunnittelija, luulet itse asiassa äänen olevan osa koko tarinaa. Sävelet luomaan oikean äänikokemuksen käyttäjälle (kuuntelijalle). Jos sävelet elokuvaa tai videopeliä varten, sinun on mietittävä tavoitteita, joihin ääniesi on päästävä.

Äänisuunnittelija: Olet ongelmanratkaisija !!!

theodorejordan
2010-11-20 09:18:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että ajattelen heitä melko kirjaimellisesti edelleen, ehkä vain oman työelämäni vuoksi. Olen myös graafinen suunnittelija, joka on toinen esimerkki termistä, josta on tullut samalla subjektiivinen termi. Kysy kentän ulkopuolella olevalta henkilöltä, mikä on "graafinen suunnittelija" tai "verkkosuunnittelija". Saat yhtä monta erilaista vastausta.

Mielessäni; Äänisuunnittelu kuvaa kirjaimellisesti äänen suunnittelua. Käsityöääni. Rakennusääni. Luodaan jotain, jota ei ollut aikaisemmin. Ääni on lopputuote. Minulle joskus nämä "äänet" ovat soitettavia instrumenttipaikkoja taiteilijoille, ohjelmisto- / laitteistoyrityksille jne., Kuten edellä mainittiin. Muina aikoina ne ovat erillisiä ääniä taideinstallaatioille, videoteoksille, peleille tai mitä tahansa. Lyhyt erikoistehoste, pitkä "äänimaisema" (ha, toinen miljoonalla määritelmällä!), Helvetti, ehkä jopa rumpusilmukka tai kaksi. Niitä ei kutsuttaisi sävellyksiksi.

Vaikka sävellys on kirjaimellisesti musiikin kirjoittaminen. Säveltäminen. Valmistaa musiikkikappaletta, jota ei ollut aiemmin olemassa, olipa se kirjoitettu pisteinä ja viivoina täysorkesterille, improvisoitu lavalla jazz-triossa tai ihmisen beatbox mikrofoniin. Tuote on täydellinen musiikkikappale riippumatta siitä, mikä se on.

Sen vuoksi, että en jatkautunut, tein vain maailmalle palveluksen ja poistin vielä noin kolme kappaletta sekavaa suoratoistavaa aivoliettettä. Voisin tutkia ja puhua näistä asioista koko yön, mutta en aio. Ole hyvä. : P

Hieno lanka, rakkautta kurkistaa ihmisten aivoissa tällaista!

Olen täysin samaa mieltä! Kaikki äänet sekoittuvat yhdeksi.
robotics
2011-07-07 06:07:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tulevat sähköisen musiikin näkökulmasta ja kokemusta elokuvan äänestä, nämä kaksi ovat täysin erillisiä ... ellet todellakaan tiedä elektronisen musiikin sävellystaitojasi. Siinä vaiheessa on mahdollista sisällyttää äänisuunnittelu sävellykseen ... mutta tämä ylittää useimpien muusikoiden ja äänisuunnittelijoiden kyvyt.

dconn
2011-07-07 14:41:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki riippuu siitä, mitä määrität musiikiksi. Olen kuullut paljon "sävellyksiä", jotka kuuluvat äänisuunnittelun luokkaan ... kuuntele Amon Tobinin työtä ... onko tämä edelleen musiikkia? Sanoisin kyllä. Filosofisesta näkökulmasta kaikki on hyvin subjektiivista, mutta tietysti tarvitaan selvä ero, ja mielestäni muut kaverit ovat tehneet hienoa työtä tässä asiassa.

Christian van Caine
2011-10-05 11:17:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Erityisesti Tim kuvaili sitä erittäin hyvin, sanoisin, että vastaavuus elokuvan äänen äänisuunnittelijaksi kutsumiseen on melkein tuottaja musiikissa. Olin ennen kaikkea itse tuottaja, ennen kuin menetti kiinnostukseni ja minusta tuli sen sijaan äänisuunnittelija / elokuvan soundguy, ja elokuviin verrattuna työni oli melkein sekoitus ohjaajaa, tuottajaa ja äänisuunnittelijaa.

Loppujen lopuksi se on silti yksi tärkeimmistä syntetisaattorin omistamisesta (muuten saatat myös ostaa vain näppäimistön), vaikka suurin osa ihmisistä, joiden olen tuntenut työskentelevän sen kanssa, kutsui itseään ääniohjelmoijiksi.
Internet Human
2013-03-30 22:09:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ero on siinä, että on joitain digitaalisen äänen ihmisiä, jotka ajattelevat, että näytteenoton ja musiikin kirjoittamisen välillä on jokin perustavanlaatuinen ero, ja jotkut, jotka ymmärtävät, että jako on oikeudenmukainen.

Voimme sanoa niin pitkälle yhdelläkään äänituotantoroolista / termistä ei ole merkityksellisiä eroja koneohjatussa äänituotannossa. Koneisto on sama, prosessit ovat samat ja kaikkien käytettävissä. Minkään toiminnan tai termien välillä ei ole mitään perustavaa eroa (ero on päähän), koska kaikki on vain äänen jäsentämistä koneilla. Jos unohdamme koneiston, voisimme ehkä tehdä merkityksellisempiä eroja siihen, mitä erityyppiset työt ja roolit aiheuttavat.

Nykyaikainen tietokone- ja näytekirjastoavustettu "säveltäjä" voi olla melko väärin käytetty termi. ei ole käytännöllistä eroa sanoa "tietokonemuusikko", mikä tarkoittaa mitä se sanoo. Säveltäjä tekee ja voi tehdä enemmän. "Äänisuunnittelija" on yksi ekstravaganttisimmista erikoisuuksista, koska kaikenlainen luova tai suunnittelutoiminta on muotoilua. Tästä seuraa, että ääntä ei voida tuottaa ilman "muotoilua", ja siksi kaikki tekevät "äänisuunnittelua".

Alex Cole
2013-04-02 09:44:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta on mielenkiintoista, että tämä palaa aina aika ajoin.

Tässä on kaksi eroa. Nimikkeiden osalta säveltäjän ja äänisuunnittelijan välillä on yleensä melko selkeä ero. Varsinkin pienissä elokuvissa näen myös äänisuunnittelijoiden olevan säveltäjiä. Otsikkoa muutetaan yleensä tai heille annetaan useita opintopisteitä sen osoittamiseksi (jälleen kerran, että olen nähnyt). Joten, kyllä, roolien yhdistämistä tapahtuu, mutta sinun olisi pitänyt saada tunnustusta musiikista.

Toinen ero tässä on sävellyksen ja äänisuunnittelun välillä. Tämä on selvästi vähemmän selkeä. Osa siitä liittyy menetelmiisi. Siellä oleva linja on minulle hyvin epäselvä. Kun olen työskennellyt projektissa, erityisesti abstraktimmassa, lähestyn äänisuunnittelua ainakin osittain musiikillisesta näkökulmasta (konsonanssi vs. dissonanssi on iso asia). Toisaalta, undergrad-musiikkitutkintoni päättymisen jälkeen olen katsonut musiikkia enemmän Sonic-luomuksena (kun minulla on ylellisyyttä).

On olemassa muutamia esimerkkejä, joissa nämä kaksi sulautuvat ehdottomasti yhteen. Eraserhead in ääniraita / äänisuunnittelu tulee mieleen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...