Kysymys:
Mikä ääni puhkesi kuplasi?
MtL
2010-04-16 02:51:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitkä erityiset äänet nauttivat mediasta viihdekäyttöön, murtavat epäuskoisuutesi keskeytyksen?

Minulle se on kuhun kutsu . Kasvoin Muskokassa, joka on mökkialue Ontariossa. Korvat pistävät aina, kun kuulen tuon linnunlaulun. Minut viedään välittömästi muistoihin tähtiöistä, jotka leiriytyivät, tai istuin telakalla hämärässä.

Eilen, kun katselin 24 S01E02, kuulin hiljaisen kutsun Mojaven autiomaassa. . Ehkä he muuttavat niin pitkälle ... ehkä ... mutta silti - se sai minut nauramaan.

Suurin esimerkki lintulaulusta, joka AINA repäisee minut, on noin 3 minuuttia Thrilleristä Michael Jackson.

"He haluavat saada sinut. Demonit sulkeutuvat joka puolelle." CUE LOON.

alt text

Hauskaa kuuhuista ... Kasvoin Maineessa ja minulla on sama reaktio, kun kuulen yhden. Kesäyöt järvellä on tarkka muistoni. Tunnustan olevani hieman syyllinen tässä asiassa, koska olen usein ottanut lintupyynnön pois kontekstista ja käyttänyt sitä puhtaasti emotionaalisesta syystä. Mutta hei, jos en tekisi niin, mistä audobonilaisten pitäisi valittaa? :)
Ah, olen juuri saapunut Maineen. En tiedä, olenko vielä kuullut loonia ...
Todella?! Missä Maine? PS. Löydä loon menemällä lähimpään järvelle!
Etkö ole varma, oletko nähnyt tämän, mutta se on mielenkiintoinen luku - on oltava vaikea olla ornitologi. :) http://pages.cthome.net/rwinkler/hollwood.htm
Olen Portlandissa. En ole vielä tavannut yhtään äänihenkilöä täällä ylhäällä (postitse tai tuotannossa), mutta olen liittynyt joihinkin elokuvantekijöihin Bostonin alueella.
Toinen entinen Maineiac täällä ... Kasvoin kesällä Moosehead-järvellä, harmi, en ollut silloin levy-yhtiö!
23 vastused:
#1
+9
Jay Jennings
2010-04-16 11:26:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se kirottu puoli-doppler-sarvi, jota käytettiin jokaisen elokuvan jokaisessa isossa kuorma-autossa. Aika. (Tiedät sen Premiere Edition CD -kirjastosta.)

Premiere Edition Library

Sovittu ... ei voi sietää sitä.
Voi ... ja tuon kirjaston väkijoukon reaktio on kaikessa ... melkein jokaisessa elokuvamainoksessa.
Se on niin havaittavaa ja niin monissa asioissa, että jopa vaimoni, joka ei ole äänekäs, on alkanut huomata sen.
Minun ei ole vielä nauhoitettu kuorma-autojen torven doppleria, joka kuulostaa edes etäiseltä tältä. Se saa sen tuntumaan jopa '' purkitetulta '' sen takia.
#2
+8
Andrew Spitz
2010-04-16 15:55:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun tunnistan äänen, jota olen käyttänyt kirjastosta, työnnetään tarinasta, se vain hyppää minuun hulluksi.

Yksi erityinen esimerkki: Sound Ideasista löytyy tietty ovi, jota käytetään kaikkialla . Tiedät sen, jolla on sirinä ... Simpsoneissa sitä käytetään jokaiseen oveen (sisä-, ulko-, massiivinen, metallinen jne.). Mielestäni se on vitsi, sen täytyy olla.

Muuten melko siisti minisarja "Kadonnut huone" käytti tätä oviefektiä Kadonneen huoneen oven allekirjoitusääneksi, ja se vei minut hyvin pitkälle.
Uskon, että 9000-sarjassa on puuovi, jota olen hellästi kutsunut "South Park Dooriksi"
@Stavrosound hehe. Kuuntelen.
#3
+7
ianjpalmer
2010-04-16 13:22:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle se on The Wilhelm Scream. Minusta se ei ole ärsyttävää, mutta se saa minut aina nauramaan, kun törmään siihen elokuvassa.

Käytän sitä tällä hetkellä tekstiviestinäni, mikä on hauskaa, jos sanotaan kaupassa ja yhtäkkiä joku huutaa. Vihje kaikille, jotka katsovat ympärillään ihmettelen, kuulinko vain huutoa?

+1 isälle lautassarvelle. Siellä on myös liian käytetty puhelin, joka näkyy melkein jokaisessa televisio-ohjelmassa - kaksi esimerkkiä ovat "Ystävät" ja "Spaced" (UK-versio).

Wilhelm Scream

Olen täysin samaa mieltä! & Rakastin sitä, kun Simpsoneilla he näyttivät POV-ampujapelin ja jokaisella tapolla oli wilhelm ....
Henkilökohtaisesti en voi sietää Wilhelmin huutoa. Aina kun kuulen sen, rypistelen. Tietäen sen ja frankie kuinka ontuva ääni se vie minut heti hetkestä.
#4
+7
Mikey P
2010-04-20 09:47:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Läheisyysvaikutus vuoropuheluun, kun hahmot ovat ulkona. Sanotaan, että hahmot kulkevat erämaassa, ja heidän äänensä kuulostaa siltä, ​​että heidän huulensa ovat vain korvasi vieressä.

Voi herrani ärsyttää minua. He ovat 400 mailin päässä, ja voit kuulla heidän kielensä liikkuvan suussaan.
#5
+6
NoiseJockey
2010-04-20 19:08:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kolme sanaa: DESERT HAWK SCREECH. Se on niin paha, että kuulen punahännät haukkoja ulkona, todellisuudessa, luonnossa (yleinen tapaus), ja ainakin repin hymyn, jos en aloita nauramista suorana. Elokuva on tehnyt luonnosta kliseen!

Ha! Suuri. Voi luonto ... aina repimällä elokuvia.
#6
+5
Joel Raabe
2010-04-17 00:13:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Siellä on loistava luettelo näistä sivustolla filmsound.org: http://www.filmsound.org/cliche/

Mikropalaute aina, kun joku astuu epämiellyttävästi mikrofoniin tuntuu aina hermostani ...

JOO. Kiitos. Se ajaa minut hulluksi. Ikään kuin mikrofoni, joka istuu kädessä mikrofonitelineellä, on vain palautetta jonkun lähestymisen seurauksena. Jotta saisit huomiosi. Hauskinta on, että se on äänimyytti, jonka äänisuunnittelijat jatkavat kokonaan ja joiden pitäisi tietää paremmin! (Jest. Olen varma, että se on sellainen ääni, joka on "korkeamman auktoriteetin" impulssilla - lue, ohjaaja.)
ikään kuin jokainen planeetan elävä ääniteknikko olisi epäpätevä ... joo, se vie minut pois!
Joo - ajattelin, että Fight Club veti sen kuitenkin hyvin
#7
+5
Sonsey
2010-04-17 18:22:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle ... "Tohtori Forest soita 118, tohtori Forest soita, yksi, kahdeksan ...". Kuulen tämän JOKAISESSA SAIRAALASSA TV: ssä, ja tiedän mistä kirjastosta se tulee. Aina vetää minut pois hetkestä. Tarkoitan todella, kuinka vaikeaa on hypätä mikrofonille ja tallentaa mukautettuja sivuja? Minulla on ollut johtajia, tuottajia ja jopa kissani hakevat sairaaloissa!

Minulle kerrotaan, että CSI mukauttaa nauhoittamaan omat radiopuhelunsa joukon radiopuhelimia käyttäen LVPD-koodeja jne
#8
+4
VCProd
2010-04-16 19:10:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedät, että kyseessä on vähemmän läsnä olevia ääniä kuin puuttuvia ääniä. Erittäin hiljaiset ravintolat ja tungosta baarit, hiljaiset lentokentät jne. Yksi minua häiritsevä äänijoukko on peräisin kahviloista - espressokoneen jatkuva ilmaletkuinen HISSSSSS, mutta mikään muu ei liity espresson valmistamiseen kuten kahvimyllyt, napsautukset, kupliva maito .

Toinen asia, joka todella tuo minut elokuvasta, on huonosti sovitettu ADR. Kun joku on pitkässä betonikäytävässä ja hän kuulostaa olevan pehmustetussa laatikossa, se häiritsee hyvin.

Tämä saa minut ajattelemaan baareja, joissa ihmiset tanssivat taustalla. Katson aina rytmisiä vihjeitä heidän ruumiissaan nähdäkseen tanssivatko he kukin hiljaa päähänsä (vaihtelevissa tempoissa).
#9
+3
Joe
2011-05-24 08:15:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työskentelen joukkoa Hollywood Edge -kirjastojen kanssa, joten pyydän paljon näistä. "Söpö lapsi kikatus" saa minut, samoin kuin "punainen hännän haukka",

joka todella häiritsi minä olin kuitenkin koko BBC-esityksen "Robin Hood" koko ajan. He käyttivät SAMAA hevosen oivallenäytettä JOKA kerta, kun hevonen oli kehyksessä!

Oli kuin jokainen hevonen Englannissa kuulosti täsmälleen samalta. p>

#10
+3
EMV
2010-05-06 13:03:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi kuplani räjähtävä ääni on erityinen SHIOUFFF-ääni, jota käytetään usein polttoainepalojen, molotov-cocktailien, tulipallojen tai jotain kohti kohti kiirehtivän tulen sytyttämiseen. Se sekoitetaan myös paljon auto-onnettomuuksiin. En tiedä mistä se tulee, mutta minulla oli tapana käyttää sitä myös joissakin kirjastoissa.

Kunnianosoitus Wilhelm Screamille, äänelle, joka ilmeisesti Burtts kuplii jopa äänimaailman ulkopuolella:

Se vaatii Wilhelm Scream -räppiä

Tiedän tarkalleen, mistä puhut !!! Siellä on myös äänitehoste, jota Diablo-videopeli käytti, kun napsautit nappia - tavallaan kuten alasimen osuma / shing tai jotain. Mutta tiedän tarkalleen, mistä tulipallon äänivaikutuksesta puhut. Onpa hupaisaa.
Luulen, että puhut Sound Ideas6015 - 28 Fire Ball Impact -äänestä, olen myös samaa mieltä siitä, että tämä on yksi eniten käytetyistä äänistä.
#11
+3
Matt Cavanaugh
2010-05-05 06:24:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wilhelm ei häiritse minua niin paljon. Ehkä olen vain anteeksiantava, koska Ben Burtt on siistein. Tämä huuto kuitenkin räjähti kuplani:

[youtube] L_818rcC0DA [/ youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=L_818rcC0DA

Tämäkin räjähti myös minun kuplani !!! Onko se nimi, jolla se menee? "Youraagh 2" ?? Mies, joka pidän tästä huudosta
Joku tunnisti sen nimellä "Screams 3; Man, Gut-wrenching Scream And Fall Into Distance" Hollywood Edgen Premiere Edition # 1, Disc 13, Track 44. Jos lähteeni ovat oikeat, yritys aloitti vuonna 1990, mikä tarkoittaa, että tämä huuto ensimmäisessä painoksessa) on ollut käytössä noin 20 vuotta.
Vau 20 vuotta tätä huutoa !!! Kiitos tiedoista Matt!
#12
+3
Lachlan Harris
2010-04-16 16:24:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Entä tuon yleisön / yleisön yllättynyt 'oh' henkäysreaktio?

Huomaan sen aina, kun joku tekee jotain säädytöntä ruuhkaisessa paikassa esim. ravintola, urheilupeli.

Se ajaa minut hulluksi!

#13
+2
Glenn X. Govan
2010-05-05 04:53:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wilhem huutaa, koska se on liikaa ja vie minut pois elokuvasta. Nuolien liikaa käytetty pilliääni ja tulipallon tehostettu piiska ääni. (vaikka se oli todella siistiä, kun kuulin sen ensimmäisen kerran)

#14
+2
Mark Durham
2012-05-30 05:48:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Itse asiassa se kuulee nykyään usein liikaa.

Joskus näyttää siltä, ​​että nykyinen äänisuunnittelu noudattaa ajatusta "kaikesta on tehtävä ääni", vaikka todellisuudessa se ei todellakaan tuota ääntä. Esimerkiksi eräänä päivänä katselin toimintaelokuvaa, yhtä nykyisistä suurista franchising-toimista. Päähenkilö irrotti valvontakameran virrasta, kuten pieni 12 V: n asia, ja se sai voimalaitoksen äänen pois päältä ....

Miksi? Se oli täysin tarpeetonta.

Pelkästään siksi, että meillä on tarpeeksi kappaleita kaikesta äänen tuottamiseksi, se ei tarkoita, että kaiken pitäisi.

Lopeta.

en voinut olla samaa mieltä enempää! Minusta tuntuu samalta raskasta kättä kohtaan. "Ripsien foley", olen kuullut sen kutsuvan. Kaikki näytöllä olevat eivät tarvitse ääntä. Jos jokin tekee ääntä, kuinka se tuottaa äänen, sen voimakkuuden ja suorituskyvyn pitäisi sanella tarina, ei liian innokas äänikaveri, joka haluaa kuulla jokaisen yksityiskohdan.
täysin samaa mieltä! ei menestys = täydellinen pidättyvyys?
#15
+2
user80
2012-05-30 18:39:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki ei ole synkronoitu.

#16
+1
Olle Sjöström
2011-05-23 11:41:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alley-kissa! Kissa, joka on aina New Yorkin kaduilla tai muilla pelottavilla kaupunkialueilla.

Kaupan ovikello on myös yksi niistä äänistä ... Asun Ruotsissa, ja jotkut studiot täällä ovat vain laiskoja ja valitsevat sen, kumpi näyte on Lähin. Joten käy ilmi, että kaikilla ovilla ja jokaisella kaupalla on sama ääni. Ja pöllöäänen väärinkäyttöä täällä Ruotsissa aina, kun näytämme kuvia pimeistä metsistä, tietty "hoot hoOOot" ja se vain ... hyvin. Paljon kuin kuhainen.

On loistava elokuva nimeltä "paremmassa maailmassa" tai "hämnden" (ruotsalainen nimi). Elokuva on tanskalainen, joten tietysti se on erittäin realistinen näyttämöissä ja tapahtumissa. Kaikki "tuntuu totta" ja se on henkeäsalpaava elokuva, joka todella hämmästytti minua. Ja se tarttui minuun, olin itkin ja kokenut todellisen fyysisen emotionaalisen kokemuksen tästä elokuvasta, ja tämä hirvittävä pöllö alkaa vain huutaa! Miksi? Koska siellä on kuva metsästä, jonka lähellä on järvi. GAH

Joten jopa tanskalaiset äänisuunnittelijat ovat laiskoja, näyttää siltä. Itse asiassa kyseisen elokuvan ääni oli yleensä melko keskinkertainen. : / OT: Mutta silti upea elokuva, jota suosittelen suuresti :)

#17
+1
Chris
2011-05-25 22:23:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

hiljaisuuden ääni, se saa minut aina hyväksi

#18
+1
Skarik
2012-05-30 16:36:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ilmeisen Wilhelm Screamin lisäksi on olemassa useita muita liikaa käytettyjä kirjastoesimerkkejä ja silmukoita, jotka pilaa asioita minulle erityisen hyvin. Kummalliselta mielestäni olen ensin kuullut, että monet heistä ovat käyttäneet tietokonepelejä tai musiikkia.

Esimerkiksi monet lapset nauravat: näitä näytteitä käytettiin koko Rollercoaster Tycoon -tietokonepelisarjassa, joita käytettiin lukemattomissa dokumentteissa ja jopa käytetty Star Wars Ep.1: ssä, kun jotkut lapset juoksevat pod-kilpailijan ohi Anakin työskentelee.

On (trooppisen?) linnun ääni, jonka kuulen uudestaan ​​monissa dokumenttielokuvissa jne. Kuulin sen ensimmäisen kerran Age of Empires 1 -tietokonepelissä ja aina kun kuulen sen, ajattelen vain sitä!

On joitain muita, ovien avautumis- ja sulkemisnahkoja sekä rumpusilmukka, jonka olen kuullut käyttäneen neljässä kappaleessa eri pidettäviltä bändeiltä, ​​ja näyttää siltä, ​​että sitä käytetään useiden TV-ohjelmien teemamusiikissa. . Minulla on jopa rumpunäyte, jota Cake Boss -teeman sävel käyttää omassa kokoelmassani!

MUOKKAA: Olen juuri kuunnellut Loon-äänen ja se on lintumelu, johon viittasin edellä!

Olen suuri Age of Empires -fani, joten ääni ei häiritse minua liikaa.
Olen myös alkanut melua BBC: n kirjastosta pois ajavasta autosta, jota käytetään jatkuvasti elokuvissa ja televisiossa. Luulen, että se on "23 Ford Fiesta, 1-1 L viistoperä".
#19
+1
Alan Pring
2012-06-01 18:11:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi, joka on ärsyttänyt minua kaksinkertaiseksi viime aikoina, on 'aseen kukko' ääni. assualtikivääri ja käsiase.

Toiseksi, kun hahmo yksinkertaisesti nostaa aseen ja yhtäkkiä soi ääni. Ymmärrän tämän perustelut tarinankerronta tarkoituksiin, mutta joskus se vain todella vetää minut pois paikalta. En sano, että aseen nostaminen ei anna ääntä, mutta olen melko varma, että suurin osa aseista ei kolahda automaattisesti, kun ne nostetaan 180 astetta 90 asteeseen ...

Minun mielestäni tämä on pahentunut kolmen ja puolen vuoden aikana vastauksen julkaisemisesta. Olen viime aikoina katsellut juttuja, joissa kirjaimellisesti joka kerta, kun ase ilmestyy näytölle, se aiheuttaa satunnaista melua ilman syytä. Kun kohtauksessa oli kaksi ryhmää, jotka olivat vihollisia toisilleen, kaikki olivat aseistettuja, ja he kaikki osoittivat aseensa toisiinsa samanaikaisesti. Kakofania oli kuuro.
#20
+1
Tamachan87
2015-12-16 04:29:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lyhyt luettelo:

  • Kaikki näppäimistöt ovat mekaanisia. On outoa kuulla MacBookin, joka antaa M-mallin äänen.
  • "Hiljennetyt" aseet. Minulla on tunne, että joku kerran luki nimen "äänenvaimennin" ja otti loput. Äänenvaimennin ei anna laukausta hetkellisesti "uudelle".
  • Kaikki ajastimella kuuluu myös merkkiääni joka sekunti.
  • Ei ole väliä, jos sinut on ammuttu keuhkoihin / päähän tai puukotettu niskaan tai niskasi rikkoutunut - jos putoat jotain irti kuollessasi, huudat.
  • Kaikki viimeisimmät robotit saavat virtansa Skrillex-äänistä.
  • Kaikki herätyskellot on sama hälytys.
#21
  0
troglobyte
2012-06-02 18:52:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen yllättynyt siitä, että Apple Logic / Soundtrack 'Alarm' ei ole vielä tullut esiin. Se on aina ajanut minut hulluksi. Kun iPhone / Pad ilmestyi ja sisälsi tämän äänen yhtenä, jos siinä on vähän äänitehosteita, ajattelin, että se katoaa elokuvista, televisiosta ja mainoksista. Ei.

Se antaa minulle tämän hallitsemattoman halun pilkata televisiota. Minun on matkittava ääntä takaisin televisioon mahdollisimman rumalla ja hankaavalla tavalla, mitä voin äänelläni.

Joka kerta kuulen sen nousevan tai laskevan tai hoidettavan jollain tavalla. Luulisi, että se parantaisi sitä tai lievittäisi joitain suoliston loukkaantuneita. Mutta jotenkin se vain pahentaa sitä.

Aivan uteliaisuudesta voidaanko SFX: ää käyttää maksutta, ovatko ne samoja kuin Garageband tai iMovie?
Uskon, että GB / iMove SFX / -näytteet ovat osajoukko logiikan mukana. Applen toimittama sisältö on maksutonta. Vain ei voi myydä niitä. http://support.apple.com/kb/HT5175
#22
  0
Stephen Saldanha
2012-06-03 06:58:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tavallisten kliseiden ja muiden yleisten äänien lisäksi tämä, josta lähetin, näyttää saavan viime aikoina huomioni pääasiassa videopeleissä, mutta ei ole liian iso juttu.

#23
  0
user17037
2015-12-16 03:32:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hollywood Edge -vauva itkee hitaasti äänitehosteena. Levy 40, kappale 14. Vihasin tätä äänitehostetta. Se saa minut haluamaan itkeä ja ajatella itsemurhan tekemistä. Tätä äänitehostetta on käytetty lukemattomissa sarjakuvissa ja esityksissä (esim. Ed Edd n Eddy). Kuulin ensimmäisen kerran äänitehosteen Baby Born -nukke-mainoksessa 2000-luvulta lähtien ja aloin vihata sitä äänitehosteita siitä lähtien. Voitteko kertoa minulle, mitä äänitehosteita on käytetty alun perin? Rakastan tietää.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...