Kysymys:
Foley-äänitysmustat
GMatijas
2010-06-01 05:53:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saludos a todos!

Minut lähetetään Foley Recordistiksi isossa elokuvassa, joka laskeutui studiolle, jossa työskentelen. Tosiasia on, että olen jo kerännyt kokemusta erilaisilta äänikeskeisiltä alueilta, ja vaikka en pidä itseäni huippupelaajana, minulla on ollut onni työskennellä maani suurimpien ääniammattilaisten kanssa. Kaikki on hienoa. Paitsi että en ole koskaan nauhoittanut foleyä.

Ei kerran.

Olen tehnyt pienen ADR-nauhoituksen, olen muokannut Foleyä

Mutta en koskaan meni työskentelemään Foley Recordistina.

Joten kysymykseni (jos voit kutsua sitä kysymykseksi) on, mitä asioita minun on pidettävä mielessä tämän tehtävän kannalta?

Kaikki apu, aina istuntomalleista pieniin vinkkeihin, on tervetullut.

Kiitos kaikille ja anteeksi huonosta englannista

GMatijas.-

Kahdeksan vastused:
#1
+7
Utopia
2010-06-01 06:56:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos teet varastossa olevaa Foley-nauhoitusta, eli sinulla ei ole sopivaa kuvaa ja teet sen tallennuksen vuoksi, muista tämä:

Muista jokaisesta tallentamastasi toiminnosta on joukko tunteita, joihin haluat, että tallennat sen.

Esimerkiksi

oven avaaminen ja sulkeminen ei aina tapahdu samalla, konservatiivisella nopeudella ja "normaalilla" tavalla . Kun menet leikkaamaan taiteellisen talkie-elokuvasi surullista kohtausta, kun teini-ikäinen tyttö sulkeutuu hitaasti poikaystävänsä kaatamana, haluat hitaan ja pehmeän sulkeutumisen. Mutta kauhu-zombie-elokuvalle haluat kovia pelottavia iskuja siitä ovesta. Tallenna niin paljon vaihtelua kuin pystyt.

Tallennan ovia kaikkiin mahdollisiin tunteisiin: aina hitaista ja surullisista nopeisiin ja vihaisiin.

Sama koskee lukkojen avaimia, asetta foley, footsteps, you name it.

Tämä ei tietenkään koske, kun näytöllä oleva toiminta on sopiva, koska silloin on selvää, mitä ääntä etsit. Tämä koskee lähinnä "yleistä" hulluutta, hetkiä, jolloin löydät jotain hienoa äänitettävää, mutta sinulla ei ole projektia, johon sitä voisi käyttää.

Pidä hauskaa!

se tuntuu hyvältä neuvolta, mutta tässä tapauksessa minulla on kuva, jonka kanssa vastaamaan ... muokattu elokuva saapuu muutaman viikon kuluttua, ja menen Foley-studiolle Foley-taiteilijan kanssa tallentamaan kaiken noin 2 tai 3 viikon kuluttua ... kiitos vielä kerran vastauksesta!
#2
+5
Rene
2010-06-02 20:23:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin, katso tämä ketju melutasosta, mikrofonivalinnoista ja esivahvistimista.

Toiseksi, ole valmis käsittelemään kuulokkeiden valvontaa. Tölkkien läpi kulkeva voi vaikuttaa suuresti foly-suorituskykyyn, joten sinun on määritettävä reititys etukäteen tiettyjen säätöjen tekemiseksi.

Erityisesti haluat todennäköisesti jakaa istuntosi pariksi varret seurantaa varten - riippuen siitä, mitä elementtejä sinulla on pääsy. synkronoi ääni yhdellä varrella, täplikäs fx toisella, musiikki toisella, foly toisella. Kun työskentelen yksin, leikkaan yleensä ilman musiikkia, mutta jos partituuri on valmis (sen loppu ei ole koskaan valmis), voit katsella laukausta kontekstissa saadaksesi paremman tunnelman sijainnistasi. Leikkain yleensä myös loput varret 10–15 db: n verran ja juoksurata täydellä tarkkuudella. Tämä on niin, että kuulen jonkin kontekstin ilman riskiä, ​​että kuulokkeet vuotavat. Leikkaan myös yleensä synkronointiradan pois päältä, ellei näytä siltä, ​​että hahmot sanovat jotain merkityksellistä heidän käsissään oleville esineille.

Yksi kollegoistani haluaa leikata leikattuun kappaleeseen ja sitten kopioida tiedostot ylöspäin toistoraidoille, kun hän liikkuu. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden tehdä nopeita muokkauksia ja tekee kerrostamisesta helppoa. se antaa hänelle myös mahdollisuuden kääntää toistoraidat alaspäin niin, että taiteilija kuulee leikatun raidan hieman yksityiskohtaisemmin esittäessään.

vanhat kamerat sopivat erinomaisesti aseisiin.

Muovipuut voivat kuulostaa aidoilta ja kestävämmiltä. Myös vihannekset toimivat hyvin.

Älä vie koppiin mitään sellaista, jota pelkäät rikkoa.

kiinnitä huomiota, kun asiat kuulostavat "boothyilta" tai kun kuulokkeista vuotaa verta .

älä käänny paskaan.

#3
+3
Matthew Freed Audio
2010-06-01 09:12:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tee siitä sopiva kuvalle. Tämä tarkoittaa ääntä, näkökulmaa, tunteita ja ajoitusta. Tarkoittaako tuo squishy oranssi ääni jotkut hedelmät juuri murskattu vai aivot vain murskattu? Kuva + ääni kertoo tarinan.

#4
+3
Morten Green
2011-03-02 23:23:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tanskassa, jossa asun ja työskentelen, meillä on yleensä noin 5 päivää aikaa tehdä koko elokuvan hauskuus. Tämä vaihtelee kuitenkin, koska jotkut elokuvat saattavat vaatia enemmän aikaa ja / tai niillä voi olla enemmän rahaa. Mutta joka tapauksessa nopeus on tärkeää. Jos työskentelet nopeasti, voit antaa jokaisen yksittäisen foley-äänen, jonka voit kuvitella elokuvalle.

Jos aiot työskennellä kokeneen foley-taiteilijan kanssa, yritä oppia niin paljon kuin voit taiteilijalta. Jos olet kiinnostunut ja kohtelias, voit pitää hauskaa nauhoittaessasi hyvää foliota. Ensimmäinen kerta, kun nauhoitin foleyn, oli foley-taiteilijan kanssa, joka on tehnyt vuosien varrella noin 300 elokuvaa, joten opin paljon. Olen työskennellyt hänen kanssaan melkein jokaisessa elokuvassa siitä lähtien, ja meillä on erittäin hyvä työsuhde.

Yritä olla nopea ja joustava, jotta voit improvisoida, kun saat uusia ideoita.

En koskaan kirjoita vihjeitä etukäteen, mutta tunnen elokuvan hyvin.

Käymme läpi elokuvan kohtauksittain.

Ensin teemme vaatteita. Tämä on kuin pehmeä alku, jossa voimme tuntea kohtauksen. Vaatteiden äänet eivät ole liian riippuvaisia ​​paikallisesta synkronoinnista, joten typerä taiteilija voi tuntea rytmin ja voimme tarkkailla, mitä ääniä meidän on ehkä tehtävä.

Sitten me tee vaiheet.

Vaiheiden jälkeen teemme kaiken muun. Ja kaikella tarkoitan kaikkea, mikä liikkuu tai voi aiheuttaa kaikenlaista melua kuvassa. Et tietenkään halua, että lopullisessa miksauksessa on epämiellyttäviä tuulimeluja, mutta saatat haluta kuulla tuulen heiluttavan lipun äänen.

Annan äänitiedostoille nimen heti heti tallennuksen jälkeen. . Nimetän ne kohtauksen, kuvauksen ja numeron mukaan, jos minulla on enemmän samaa, kuten: "murhaveitsi 2" tai "seksisänky" tai "lentokentän portaat Jack 3".

Pidä aina mielessä, että sinun täytyy työskennellä nopeasti ja tehdä noin kela päivässä, jos sinulla on 5 päivää elokuvalle. Joten joudut joskus hyväksymään asioita, jotka eivät ole täydellisesti synkronoituja, mutta melkein, ja siirtymään eteenpäin, ennen kuin kyllästyt elokuvaan.

Muutaman päivän kuluttua tulet hieman hulluksi ja alat arvioida omien askeleidesi ääntä palatessasi töistä ....

#5
+2
James Hayday
2010-06-01 13:03:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ProToolsin asettaminen rei'ittämään esirullaasi on hyvä. J

Miksi niin? Voisitko määrittää?
Siinä tapauksessa, että foley-taiteilija ennakoi vihjeen ja tekee jotain hienoa. Nauhoittaminen rei'itystilassa tarkoittaa, että myös kaikki ennen rullausta kuluva aika tallennetaan ja jos haluat päästä siihen, voit vain pidentää leikkeen päätä.
#6
+2
Justin Huss
2010-06-11 19:25:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hei, toivottavasti ei ole liian myöhäistä. Luulen, että sinun pitäisi katsoa tätä kaveria: http://www.marblehead.net/foley/. Ei loukkausta kenellekään, mutta se kuulostaa minulle paljon yksinkertaisemmalta, miten hän esittää sen. Minulla ei kuitenkaan ole kokemusta aiheesta, ja minusta saattaa puuttua paljon pisteitä.

#7
+1
ianjpalmer
2010-06-01 18:01:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikrofonin sijoitus on tärkeää. Varmista, että tallennus toimii kuvan perspektiivistä. Mikrofonia ei aina tarvitse sijoittaa muutaman millimetrin päähän potkurista.

#8
  0
Vina
2011-03-02 20:40:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloitan Foleyn nauhoittamisen tänään Sound Eng -luokassa. Kaikki tämä on merkityksellistä, mutta älä pelkää kokeilla jotain typerää. Minun piti koota pankki äänitehosteita aiemmin samalle luokalle, ja vähensin tyhmyyttä siihen pisteeseen asti, että sisällytin vain kookospähkinän "hevosenkapat" -radan. Hyväksyin, mutta se olisi voinut saada paljon paremman arvosanan, jos olisin kokeillut enemmän.

Kun pidät hauskaa, se menee hyvin. Älä tunkeudu "täydellisyyteen", koska et aina huomaa täydellistä otosta, ennen kuin kuuntelet takaisin, koska et keskity siihen liikaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...