Kysymys:
Pro-työkalut vs logiikka ...
Colin Hunter
2010-05-02 23:01:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hei kaikki,

Etsin vähän neuvoja DAW: ista. Olen Mac-pohjainen ja olen käyttänyt työssäni yksinomaan Logic Studiota, jonka olen tähän mennessä todennut riittäväksi. Mutta olen alkanut miettiä, pitäisikö minun sijoittaa Pro Toolsiin pääasialliseksi DAW: ksi. Minulla ei ole varaa full HD -versioon, mutta katson Pro Tools M-Poweredia (käytän jo yhteensopivaa M Audio -äänikorttia). Kehitän yleensä äänisuunnittelua suhteellisen pienille tuotannoille: editointi, Foley (tarvittaessa ADR) ja miksaus. Viime aikoina työskentelen yhä enemmän tuotantotoimistojen kanssa, jotka tuottavat online-sisältöä ja mainostavat televisiota.

Joten kysymykseni teille siellä:

  • Luuletko, että Pro Tools M-Powered on kannattava sijoitus?
  • Jos ei Pro Työkalut, mitä DAW: itä käytät?
  • Mikä on yhteensopivin DAW meidän teollisuudellemme?
  • Onko Pro Tools vs.Logiikka -käytöllä ilmeisiä etuja?

Tiedän, että useimmat suuret studiot käyttävät Pro Tools HD -järjestelmiä, mutta työskentelen itsenäisesti enkä ole vielä tällä tasolla. Minun mielestäni yksi Pro Toolsin etu on, että kaikki versiot ovat yhteensopivia, joten jos käytän Pro Tools M Powered -järjestelmääni järjestelmässä, voin tarvittaessa avata projektini toisen studion HD-järjestelmässä.

Kaikki palautteet ovat tervetulleita.

Kiitos etukäteen.

Colin

Kuusi vastused:
Chuck Russom
2010-05-02 23:37:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytin Pro Tools TDM / HD -tekniikkaa monta vuotta. Kun menin freelanceksi, ostin Protools M-Poweredin toimimaan M-Aaudio-käyttöliittymän kanssa. Se ei toimi kuten HD-versio. Minulla oli paljon ongelmia, suuri osa niistä liittyi käyttöliittymään ja siihen, miten Pro Tools on yhteydessä siihen. Minulla on ollut ongelmia, kun avaan istunnon ja Pro Tools kertoo minulle, että käyttöliittymä ei tue 96K: n näytetaajuutta (kyllä ​​se tukee!), Toisinaan se on sanonut, että käyttöliittymä ei tue 48K: n näytetaajuutta (mitä! ?). Kerran se jopa kertoi minulle, että se ei tue 44,1 kt (WTF ?!). Sanon, että kaikkia M-Audio-liitäntöjä / ohjaimia ei ole luotu yhtä suuriksi. Profire 2626 näyttää olevan paljon vähemmän ongelmallinen kuin vanhemmat Firewire-sarjat.

Lisää, että sinulla on oltava DV Toolkit tai Total Production Toolkit, jos teet postia. Onnea työskennellä videoiden kanssa ilman yhtä niistä. Jos sinun on todella hankittava Pro Tools, Pro Tools LE oli paljon vähemmän ongelmallinen kuin Pro Tools M-Powered minulle. Minulla ei ole koskaan ollut ongelmia laitteiston / ohjelmiston pelaamisen kanssa hienosti yhdessä LE: n kanssa. Mutta jälleen kerran tarvitset työkalupaketteja. Minulla on ollut ongelmia muiden ihmisten istuntojen avaamisessa, sitten asensin työkalupakin ja istunto avattiin. Saattaa liittyä kappaleiden lukumäärään tai muuhun voodoo-asiaan.

Loppujen lopuksi tein siirron Nuendoon. Pidän M-Powered-laitetta ympärilläni avataksesi vanhoja istuntoja tai istuntoja muilta ihmisiltä. Jos voit, odota sitä vähän. Huhujen mukaan Pro Toolsin suuri ravistelu on tulossa pian. Pro Tools saattaa vihdoin tarjota ei-lamautun alkuperäisen version.

Kiitos neuvosta Chuck! Pro Toolsin eri versioiden kanssa kohtaamasi ongelmat ovat juuri sellaisia ​​tietoja, joita etsin. Minulla on kokemusta Nuendon käytöstä ja pidin sitä erittäin hyödyllisenä työkaluna. Mutta se on melko kallis sijoitus nykyiseen tilanteeseen. Tästä huolimatta Pro Tools (LE tai M-Powered) ja DV Toolkit lisäävät suunnilleen samat kustannukset! Luulen, että otan neuvosi ja odotan, mitä tapahtuu Pro Toolsin tulevan julkaisun kanssa. Kiitos vielä kerran!
georgi
2010-05-03 00:56:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän molempia käyttöympäristöjä.

Jos aiot työskennellä kuvitella ja työskennellä muiden ihmisten kanssa, pelkäänpä, että tarvitset Pro-työkaluja. Pro Tools LE antaa sinun tutustua alustaan ​​sijoittamatta valtavaa summaa. Toinen yleinen vaihtoehto, Nuendo, on alusta alkaen kallis.

Jos kuitenkin sävelet musiikkia, kannattaa ehkä mennä Logic-reittiä. Näistä kahdesta Logic pääsi sinne ensin tietokonepohjaiseen sävellykseen. PT on edelleen edessä äänen muokkauksessa ja tuottavuudessa.

Olet ostanut useita M-Audio -tuotteita vuosien varrella, ja vaikka aikaisemmatkin tuotteet olivat hienoja, pelkään heidän viimeisimmät tarjontaansa pettäneet minua laadun ja vakauden suhteen. M-Powered-tekniikalla olet riippuvainen M-Audio-liitännästä (tai Mackie Onyx -sekoittimesta!) Pro Tools -työkalun avulla olisit Digidesign / Avidin käsissä (ei välttämättä parempi, mutta tukipolun tulisi olla lyhyempi).

Bottomline, PT: hen sijoittamisesta on selvää hyötyä. Mutta olet todennäköisesti myös lähellä Logicia;)

Kiitos neuvoista Georgi! Luulen, että olet oikeassa LE: n suhteen M-Poweredissa, en halua olla sidoksissa M Audioon ikuisesti. Kuvan kanssa työskentelyn suhteen olen havainnut, että QT-video-float-ikkuna Logicissa toimii hyvin. Minulla ei myöskään ole koskaan ollut ongelmia omf-tiedostojen tuonnissa ja että työnkulku on erittäin hyvä. Mutta näen, että sekä PT että logiikka voivat olla hyviä asioita. Tiedän, että yleisesti katsotaan, että logiikka on muusikon valinta ja PT on jälkituotantotiimin valinta, mutta minusta tuntuu, että molemmat levyt tulevat lähemmäksi ja lähemmäksi toisiaan ...
Bryan Jerden
2010-05-03 19:51:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink
Hei Colin. Lisään vain, että Chuck on oikeassa. Jos haluat työskennellä LE-järjestelmien kanssa, tarvitset todella DV-työkalupakin. Käytän PT HD: tä ja LE: tä Toolkitin kanssa - mutta ne ovat kalliita, eikä se todellakaan ole hyvä aika tehdä kyseinen sijoitus - koska protoolit näyttävät olevan vihdoin natiivi. Lisäisin myös, että olen äänisuunnittelija, joka rakastaa logiikan käyttöä, mutta suuri osa id: stä on ei-todellisuuspohjaista tavaraa. Mielestäni logiikan käyttäminen epätavallisessa toimituksessa ei ole ihanteellista, koska siitä ei ole kyse. Paljon ihmisiä ei tiedä, että voit synkronoida logiikan ammattityökaluihin ja käyttää sitä orjana synkronoituna koneena (mitä teen usein). Tämä antaa sinulle voiman saada voimakas aaltomuodon muokkausohjelma (kuten PT) ja tehokas instrumenttipohjainen sekvensseri, kuten Logic. Joten se ei ole koskaan oikeastaan ​​yksi tai toinen. Ja kuten Chuck, kannattaa kokeilla Nuendoa. Siinä on todella paljon ominaisuuksia, jotka toivon ammattityökaluilla olevan ja erittäin hyvä tekninen foorumi.

Elokuva- ja videomaailmassa - Pro-tools IS on alan standardi. Mutta sen ajoitus. Kun Pro-työkalut ovat kotimaassaan, suosittelen vain, että odotat. On paljon hyviä vaihtoehtoja, jotka voivat sitoa sinut.

Olen erittäin kiinnostunut tämän teknisistä yksityiskohdista. Kuinka monta konetta? Mitä rajapintoja? Mitä (jos on) ulkoista vaihdetta. Orjuuden orjuuttaminen PT: lle on melko rohkea kirjassa. On oltava palkitsevaa;)
Kiitos neuvosta Bryan! Kuulostaa ehdottomasti parhaalta odottaa ja nähdä, mitä PT: n tulevilla julkaisuilla tapahtuu ennen kuin ostat mitään.
Matthew Freed Audio
2010-11-14 03:15:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle Protools M-Powered on eräänlainen kuin Porsche-tarran asettaminen '79 Yugoon. Se, että siinä sanotaan "Protools", ei tarkoita, että se on sama kuin heidän täysin puhallettu järjestelmä. Olen käyttänyt Nuendoa vuosia ja mielestäni se puhaltaa PT: n, kun on kyse videon äänentoistosta. Molemmilla alustoilla on varmasti hyvät ja huonot puolensa, mutta mielestäni Nuendon haittaluettelo on paljon lyhyempi. Ohjelmiston alkuperäiset kustannukset ovat hieman alle 2000 dollaria täällä Yhdysvalloissa, mutta saat paljon siitä rahasta.

Videoiden äänentoiston ammattimaailman kaksi suosituinta ohjelmaa ovat ehdottomasti Protools HD ja Nuendo. Logiikkaa käyttävät monet musiikkisäveltäjät, mutta sitä ei käytetä ammattitasolla ADR: ään, äänisuunnitteluun, täydelliseen miksaukseen jne.

Jos otat jatkuvasti istuntoja toisesta studiosta tai sieltä toiseen, sinulla on sujuvampaa aikaa Protoolsin kanssa (ellet vain siirrä OMF: ää ja AAF: ää). Jos kuitenkin olet melko itsenäinen ja nautit OMF: n ja AAF: n ja sitten syötät sekatiedostoja, sinulla on paljon enemmän joustavuutta käytetyllä alustalla.

Protools oli arvoltaan pitkään musiikin tallennus- ja muokkausalusta, joka lisäsi myöhemmin videotuen. Nuendo rakennettiin / ohjelmoitiin erityisesti tekemään ääntä videoille.

Kaksi senttiäni.

Rob
2010-11-29 02:24:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Videoiden äänentoiston ammattimaailman kaksi suosituinta ohjelmaa ovat ehdottomasti Protools HD ja Nuendo. Logiikkaa käyttävät monet musiikkisäveltäjät, mutta ei ammattimaisella tasolla ADR: ään, äänisuunnitteluun, täydelliseen miksaukseen jne. "

En ole samaa mieltä tämän lausunnon kanssa. Olen äänisuunnittelu JA musiikin säveltäminen ammattilainen, noin 50-50 musiikkia vs äänisuunnittelu tässä vaiheessa. Minulla on Pro Tools M-Powered ja Logic 9, ja vaikka käytän molempia hetkestä riippuen, olen ehdottomasti nojautunut paljon voimakkaammin Logiciin sekä musiikin että äänisuunnittelun suhteen. Teen hauskaa tallennusta ja muokkausta, ADR: ää, täyttä miksausta, kaikki Logicissa ja kaikki saumattomasti. Molemmilla sovelluksilla on joitain etuja toisille, mutta voin tehdä mitä tarvitsen Logicin kanssa, yleensä nopeammin. PT9: n kanssa sinulla on nyt vapaus käyttää mitä tahansa valitsemaasi laitteistoa, mutta Logicilla on edelleen 255 kappaletta, mahdollisuus offline-TAI online-renderointiin (tule Avidiin .....), minulle parempi työnkulku ja paljon suurempi bang for the buck, ja se maksaa vain 499 dollaria. Sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä mahtavasta surround-mikseristä ja lähtöominaisuuksista. Se on erinomainen äänisuunnittelutyökalu ja se käsittelee videota hyvin. Voit myös mukauttaa näppäinsidokset mieleisekseen, mitä et voi tehdä Pro Tools -työkalulla. En ole käyttänyt Nuendoa kovin paljon, mutta ensivaikutelmani olivat hyvät, vaikka se ei saanut minua halua jättää Logicia. Bottom line, etsi sovellus, joka sopii tarpeisiisi ja mene sen kanssa. Aina hyvä pitää Pro Tools käsillä, kun sinun täytyy mennä isompaan studioon, jos niin käy.

Nikos Chatzigeorgiadis
2010-11-13 18:58:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

kaverit, mitä mieltä olet uudesta Wavelab 7: stä, joka tulee myös MAC-levyille? Käytän tällä hetkellä Logic Studio 9: tä ja ajattelen investoida vielä 550 euroa saadaksesi myös Wavelab 7: n. Syy Pro-työkalut OVAT alan standardi nyt, mutta ne tulevat kalliiksi ylimääräisten tavaroiden kanssa, jotka sinun on ostettava, jotta sinulla olisi kunnollinen aaltoeditori!

WaveLabin ostaminen vain aaltomuokkaustoiminnoille on tavallaan tarpeetonta. Mutta se on melko kätevä, jos haluat tehdä redbook-juttuja.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...