Kysymys:
Kuinka vastaat ilmaista työtä koskeviin pyyntöihin?
user49
2010-04-07 04:14:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Me kaikki saamme ne; projektit, jotka on kuvattu ilman budjettia tai omarahoitusta ja jotka on leikattu ystävien Final Cut -järjestelmälle varahuoneessa & yhtäkkiä haluavat lopettaa elokuvan & tarvitsevat äänen toimituksellisen &-sekoituksen ... Mutta heillä ei ole budjettia - miten vastaat? Ja mitä menestystarinoita (&in kauhu) voit jakaa?

Työskentelen ilmaiseksi ystävien / luovien projektien parissa, mutta suhtaudun toisiin seuraavasti: Pyydätkö minua investoijaksi projektiisi? Koska se voi olla monenlaista (lykättyjä maksuja, elokuvan kohtia jne.) Ja vaatii kokenutta neuvontaa ihmisiltä, ​​jotka ymmärtävät elokuvarahoituksen ja todennäköisyyden koskaan nähdä tuotto sijoitukselle. Sijoittaisin mielelläni projektiin, johon uskoin ... Mutta uran alkuvaiheessa kokemuksen hankkiminen voi olla paljon tärkeämpää kuin laskutus (olettaen, että voit maksaa vuokran / selviytyä) - se voi luoda vaarallisen ennakkotapauksen ..
Kiitos tästä kysymyksestä. Tämä on loistava säie.
Kolmetoista vastused:
NoiseJockey
2010-04-07 06:05:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mies kauan sitten sanoi minulle: "Sinua pyydetään työskentelemään ilmaiseksi, koska" Se on suuri altistuminen ". Altistuminen ei ruoki sinua eikä maksa vuokraasi. Kuten kukaan tutkimusmatkailija kertoo sinulle, voit kuolla altistumisesta. "


Tämä on erittäin tärkeä kysymys ja hyvä aihe, Tim. Mielestäni minkä tahansa kohtuullisen vastauksen on oltava vivahteikas, koska se ei ole vain erilainen jokaiselle ihmiselle, vaan jokainen keikka on erilainen. Ajattelin, että 100% ajasta oli huonoa työskennellä ilmaiseksi, mutta ei enää.

Kokemukseni mukaan se tuntuu siltä, ​​että sinusta tuntuu, että sinua hyödynnetään, ja että jos työskentelet ilmaiseksi, sinulla on oikeus asettaa tällaisen sitoutumisen ehdot.

Ihmisten pitäisi työskennellä ilmaiseksi, jos he eivät tarvitse rahaa tai jos he haluavat tehdä sijoitus projektiin, jonka oletetaan olevan hauskaa, erittäin luovaa tai hyvää. Joskus on välttämätöntä murtautua uudelle alalle tai markkinoiden vertikaalille. Sen on kuitenkin oltava taiteilijan / suunnittelijan päätös työskennellä kaikkien osapuolten hyväksi. Jos luulet, että kannattaa työskennellä ilmaiseksi, tee se vaivan arvoiseksi äläkä väärinkäytä. Se voi johtaa johonkin suureen, hauskaan tai yksinkertaisesti erilaiseen. Ilmaiset keikat ovat maksaneet minulle tältä osin.

, he eivät voi soittaa sinulle kaikkina vuorokaudenaikoina, heidän on kunnioitettava alustasi, heidän on oltava kärsivällisiä. Jos "työskentele ilmaiseksi" kysyjä saa jotain, kävele% $ & #! pois heti. Elämäsi on helvetin. Rahanvaihtokäden puuttuminen on enemmän syytä työnkulkuun, prosesseihin ja aikatauluihin, ei vähempää syytä. (Jos he horjuivat, muistuta heitä siitä, miksi maksat "isoja taaloja" ammatillisesta työstä.)

Ihmiset eivät saa toimia ilmaiseksi, jos se muuten olisi todellinen, maksava keikka. Kukaan ei saa painostaa sinua tekemään niin. Lue mikä tahansa online-foorumi ja huomaat, että vain harvoille ihmisille maksetaan todella "lykättyjä palkkoja". Oletukset maksutta superammattimaisista palveluista voivat johtaa epärealistisiin odotuksiin ja asiakkaisiin, jotka kärsivät huonommin kuin palkatut. Ilmaiset keikat ovat tappaneet minut tässä suhteessa.

Ammatillisen työn pitäisi tuottaa ammattitasoa. Jokainen on velkaa nykyisille ja tuleville asiakkailleen korostamaan, että kyse ei ole hinnasta, vaan arvosta, ja kunnolliset aikataulut ja asianmukainen palkka hyödyttävät lopputuotetta ja tuottavat enemmän arvoa.

Mielestäni yksikään ammattilainen ei saa rennosti työskentele ilmaiseksi - sen pitäisi olla strateginen eikä epätoivoinen päätös. Tämä voi alentaa palkkoja muuttamalla käsitystä palvelujen arvosta. Yhdysvalloissa ammattiyhdistyskeskeinen teollisuutemme todella paheksuu käytäntöä, mutta se on totta myös ammattiliittoon kuulumattomilla teollisuudenaloilla. Katsokaa verkkosuunnittelutaitojen hyödyntämistä hyvänä esimerkkinä hintapaineen laskemisesta - nopeasti lukemalla Client Hellistä paljastuu monia klassisia "Mutta koirani suunnittelee verkkosivustoni ilmaiseksi, miksi et ? " tarinoita, jotka me kaikki löydämme todennäköisesti häiritsevästi tutuiksi.

Mutta se on vain minä! :-) Mitä muut ajattelevat?

Hyvin sanottu! Mieheni ja minä teemme vuodessa tietyn määrän intohimoista työtä, joka ruokkii luovia gremlineitämme, ja harkitsemme myös töitä, joiden avulla voimme laajentaa työkokemustamme ja altistaa itsemme alan suurille mentoreille. Mutta on erittäin tärkeää tarkentaa, mitä olet valmis antamaan ja varmistamaan, ettet poista palkkatyötä teollisuudesta. Se on vain hyvää karmaa.
sounDesign
2010-04-07 17:01:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

NoiseJokeyn sanat sopivat minulle täydellisesti. Voisin tiivistää ne lopullisiksi laeiksi:

 1. Sinun ei pitäisi työskennellä ilmaiseksi, jos olet ammattilainen
 2. Sinun on työskenneltävä ilmaiseksi, jos et tarvitse rahaa, halua pitää hauskaa, olla erittäin luova tai olla mukana hyvän asian projektissa (ei voittoa tms.)
 3. aseta rajat asiakkaallesi välittömästi: piirrä aikataulut, aika, pääsy puhelimeesi tai chattiin tai mitä tahansa
 4. et voi aina olla strateginen sankari, vain päättää, kuinka monta ilmaista projektia vuodessa haluat hyväksyä.
 5. jos projektissa on edes pieni budjetti muille ammattilaisille, sinulla on kieltäytyä siitä
 6. lue asiakkaita helvetin arjen päivistä, mutta älä naura siitä

paras :)

Rene
2010-04-07 18:44:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että ammattilaiset voivat varmasti ja heidän pitäisi lahjoittaa palveluja.

Käytän termiä "lahjoita palveluita" toisin kuin "ilmaista työtä", koska se on oikea näkökulma. on tehdä se hyvin. Tämän sanottuani olosuhteet, joissa lahjoitan merkittäviä palveluita, ovat yleensä melko ainutlaatuisia. Jos projekti tulee ovelle ja kavereilla ei ole rahaa, arvioin sen seuraavasti:

 • Onko minulla vai haluan olla suhteessa tähän henkilöön tai organisaatioon?
 • Onko tämä henkilö etukäteen siitä, että työ ei maksa mitään?
 • Ansaitseeko projekti minulle palvelujen lahjoittamista? Onko se tarpeeksi mielenkiintoinen / tärkeä?
 • Pystynkö tekemään tämän työn korkealla tasolla, jota odotan itselleni?
 • Onko minulla kaistanleveys tehdä työtä hyvin?
 • Onko lopputuotanto vastaavaa äänityön tasoa, jonka aion tuottaa?

Mielestäni hyvin harvat projektit voivat antaa selkeät "kyllä" vastaukset Kaikille edellä mainituille, mutta jos joku tulee niin, minun on todella harkittava palvelujen lahjoittamista projektin kunnioittamiseksi. Minulla oli äskettäin ollut pieni pieni lyhytelokuva törmännyt tutkaani, jonka teki ystäväni ja joka täytti kaikki kriteerit. Ystäväni oli etukäteen rahan suhteen, lyhyt oli erittäin vaikuttava, ja minulla oli joitain öitä ja viikonloppuja vapaasti saada se tekemään.

Lopputulos osoittautui loistavaksi, ja lyhyt on voittanut useita festivaaleja sekä Yhdysvalloissa että Meksikossa siitä lähtien, kun se ilmestyi viime vuonna. Suhteestani ohjaajaan ja muuhun tuotantohenkilöstöön tuli kovaa, ja lyhytkestoisuuden laatu saa hänet varmasti rahoittamaan hänen seuraavaa yritystään varten.

Kaiken edellä mainitun perusteella kaikkien edellä mainittujen kriteerien täyttävien projektien määrä on melko pieni. Syynä on se, että ihmiset ja projektit, joilla voi olla tekonsa tarpeeksi yhdessä saadakseen kyllä ​​minulta kaikki nämä kriteerit, ovat yleensä tarpeeksi yhdessä, jotta heillä olisi tai voisivat hankkia audiopostibudjetin.

Kun kohtaat budjettivapaata projektia, joka ei ole tarpeeksi hyvä tai tuottajat eivät ole riittävän suoraviivaisia ​​tai minulla ei ole aikaa tehdä siinä hyvää työtä, käännän sen kohteliaasti alas.

Toistan myös noiseJockey täällä:

yksikään ammattilainen ei saa työskennellä rennosti ilmaiseksi - sen pitäisi olla strateginen eikä epätoivoinen päätös. Tämä voi alentaa palkkoja muuttamalla käsitystä palvelujen arvosta. Yhdysvalloissa ammattiyhdistyskeskeiset teollisuutemme pahoittelevat tätä käytäntöä, mutta se on totta myös ammattiliittoon kuulumattomilla teollisuudenaloilla.

Amen brutha.

Matt Cavanaugh
2010-04-24 16:40:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En muista, kenen ääniblogi näin tämän ensimmäisenä postitettuna, mutta ajattelin välittää sen täällä niille, jotka eivät ole vielä nähneet sitä.

[youtube] R2a8TRSgzZY [/ youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=R2a8TRSgzZY

Mielestäni olisi hauskempaa, jos sitä ei tapahtuisi minulle koko ajan.

Kyllä, @Matt erittäin hyvä,
@Matt upea =)
LOL, joo, se osuu naulaan päähän! :)
Mahtava! LOL. Olen myös kerran kuullut jonkun varoittavan minua olemasta tekemättä töitä spec .... koska voit "spec ei makseta". Klassinen.
ianjpalmer
2010-04-07 13:32:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloitin monta vuotta sitten työskentelemällä ilmaiseksi. Sitten tuli satunnainen erittäin matalapalkkainen työ. Pystyin rakentamaan tämän samojen asiakkaiden kanssa ja hakemaan uutisia luodakseni mukavan pienen ansioluettelon projekteistani nimelleni, jotka kaikki rakentuvat kovalle työlle ja hyvin pienelle rahalle.

Luulen, että aloitan sinun on maksettava jäsenmaksusi, ja ilmaiseksi työskentelemistä voidaan pitää investointina. Sinun on kehitettävä kokemustasi ja mainettasi, ennen kuin voit alkaa pyytää ihmisiä eroon suurista rahasummista.

Nyt työskentelen kokopäiväisenä työntekijänä jälkituotantoyrityksessä. Työskentelen edelleen ilmaiseksi joillekin ihmisille, kun heistä tuli ystäviä, ja heidän projektinsa ovat hauskoja työskennellä luovasta näkökulmasta. Päivätyöni on arkipäivämpi kuin haluaisin sen olevan, joten tämä antaa minulle mahdollisuuden pitää hauskaa.

Tämä on kuitenkin rajani, koska minun ei tarvitse työskennellä monien lyhytelokuvien parissa. lisätä enää ansioluettelooni. Saan edelleen monia satunnaisilta ihmisiltä pyyntöjä, jotka haluavat minun työskentelevän heidän "hämmästyttävän", "innovatiivisen" tai "luovan" lyhytelokuvansa parissa. Sanon luja ei, mutta osoitan ne ihmisille, jotka voivat olla kiinnostuneita. Näen neuvoja ihmisille aloittamassa tapani antaa takaisin teollisuudelle. Kaikki muu voi olla vahingollista, koska olen samaa mieltä siitä, että se voi olla haitallista teollisuudelle.

Loppujen lopuksi saat mitä maksat.

Joel Raabe
2010-04-08 19:43:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hei Tim,

Hieno lanka! Koska olet pyytänyt joitain menestyksiä / kauhuja, lähetän muutamia omia.

Muutama vuosi sitten sekoitin ensimmäisen elokuvani ilmaiseksi, puristamalla sitä myöhään illalla / viikonloppuisin muiden tehtävieni välillä töissä. Muutama kuukausi myöhemmin elokuva debytoi SXSW: ssä, sai jakelusopimuksen IFC Filmsin kanssa, ja ohjaaja palasi takaisin ja sanoi: "Hei, tarkista se, nyt minulla on rahaa sinulle! Kiitos vielä kerran!" Menestys! Hieno kokemus, jonkin verran altistumista ja jopa rahaa!

Tässä eeppinen epäonnistuminen:

Viime kesänä suostuin sekoittamaan ystäväni lyhytelokuvan aikaan, jolloin olin erittäin kiireinen maksamiseen keikat. Työntin sitä pois kuukausien ajan, kunnes hän painosti minua viettämään jonkin aikaa sen kanssa.

Tuotantoääni oli melko kauhea - lavit olivat käyttökelvottomia maanjäristysohinan ja tonnien vaatteiden kahinan, pudotusten jne. Kanssa, joten ennen kuin aloin kaivaa dialogimuokkausta, sanoin hänelle: "Ainoa, jotta tiedät, aion käyttää puomimikrofoneja elokuvallesi - maantiellä on hieman enemmän ympäröivää melua, mutta heidän äänensä sävy on paljon johdonmukaisempaa ja luonnollisempaa. " Joten jatkan ja sekoitan hänen elokuvansa seuraavien päivien aikana, lähetän sen hänelle ja saan pesulistan muutoksista - hieno, hyväksyttävä. Hän tulee sisään, viettää päivän kanssani ja me käsittelemme noita muutoksia, joskus uppoutumalla lavaradoihin pelastaaksemme jonon jne.

Muutama päivä myöhemmin hän palaa toisen pesulistalla muistiinpanoja ja sanoo haluavansa aloittaa alusta ja nähdä, mitä voimme tehdä lav-mikrofonien kanssa. En sano hänelle millään tavalla - Sanoin sinulle, miksi päätin käyttää puomia, jos et luota ammattimaiseen arviointini, se on hieno, voit viedä sen jollekin muulle, mutta en voi jatkaa elokuvasi parissa työskentelyä ilmaiseksi enää.

Joten hän kyseenalaistaa motiivini (ilmeisesti teen vain sen, mitä teen rahan takia ...?) Ja rehellisyyteni - teen muutaman hänen korjauksensa ja lähetän hänet matkallaan - ystävyys repeytynyt. Epäonnistui.

Joten opittu - olisin yleensä samaa mieltä monista edellä mainituista. Työskentele ilmaiseksi, jos se kasvattaa pysyvää suhdetta, jos olet innostunut projektista tai tarvitset kokemusta uudelta alalta, jolle et ole alttiina. ÄLÄ työskentele ilmaiseksi syyllisyyden takia. Se ei koskaan toimi.

Sonsey
2010-08-19 22:09:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi niistä asioista, joita olen tehnyt alhaisilla budjeteilla / ilman budjettia (mikä valitettavasti on normaali elokuville täällä), työskentelee BARTERissa ... OK, herra Producer, joten sinulla ei ole rahaa , mitä sinulla on? (altistuminen ja luottotiedot eivät lasketa mitään kanssani, minulla on paljon molempia ...).

Esimerkki ... Paikallinen vetovoima haluaa äänenlaadun ja musiikin, mutta ei ole melkein tarpeeksi maksaa siitä. Sanottu vetovoima on suosittu perheeni kanssa, ja otamme lapset yleensä KAIKKI ... niin hieno, sinulla on vain X dollaria? Teen sen siitä JA passit perheelleni (jotka tekevät helposti eron) ... Voila! Voita, voita ...

Deane Ogden Scorecast Onlinessa, puhui tästä yhdessä virassaan. Älä pelkää kysyä tuottajilta, mitä he voivat tehdä sinulle ... me tiedämme jo, mitä voimme tehdä heille! Tarvitsetko uuden vaihteen? Voiko mainittu tuottaja saada sen sinulle kaupassa tai suurella alennuksella? Työskentely vähällä rahalla ei tarkoita sitä, että ihmiset työskentelevät ILMAISEKSI.

Tietysti jos tuottaja suhtautuu siihen, että he tekevät minulle palveluksen "sisällyttämällä" minut elokuvaan, lopetan kohteliaasti kohteliaasti. .

Ryanhdd
2010-08-19 17:01:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on hauska video, joka kuvaa tuottajaa, joka puhuu ääniinsinöörin kanssa kuvan käsittelemisestä. "Mutta meillä on punainen kamera, joka kuvaa 4 kt", sen hauskasti hauska mutta niin totta.

http://www.youtube.com/watch?v=c38CekaAtfI&feature=player_embedded

"17k tiili meluisella tuulettimella" :)
Steve Urban
2010-08-09 21:05:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kollegani lähetti minut tälle sivulle, joka muistutti minua tästä kysymyksestä. Vaikka se tuntuu kuvitteelliselta ja hävittää ammattimaisuuden rajat työpaikalla, se on oudon hauska.

@Steve Urban - siinä näyttää olevan kuvitteellinen taipumus, mutta se on silti pirun hauska. tämä saattaa kuitenkin olla sen kärjessä. http://www.boreme.com/boreme/funny-2009/logo-design-brief-p1.php
-1
-1
Cvrgoje
2010-11-16 18:35:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyväksyn ne, kun hyvä ystäväni tai henkilö, jota arvostan, kysyy minulta. Budjettihankkeita on hyvä tehdä, koska kun rahaa ei ole, sinulla on enemmän taiteellista vapautta.

Tämä on yksi lyhyistä budjettivapaista elokuvista, joiden parissa työskentelin.

http://www.youtube.com/watch?v=SjcMt-Xl88w

http://www.imdb.com/title/tt0816581/combined

Se voitti muutama palkinto ....

AshleyBest
2011-07-20 14:21:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näin tämän eilen! Se on osuvaa ja sai minut nauramaan!

Stavrosound
2011-07-20 10:20:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä kaikesta, mitä on sanottu. Tämä tiivistää rajapisteet melko hyvin:

Sound Mixer HellTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...