Kysymys:
Kuinka saan "äänikopin" kuulostavan ADR: n kuulostamaan luonnolliselta?
VCProd
2010-06-18 07:10:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valmistin äskettäin lyhytelokuvan, joka vaati täydellisen valintaikkunan uudelleen nauhoittamisen. Ainoa tila, jonka pystyimme löytämään, oli muusikon studiossa, jossa oli äänikoppi. Se kuulostaa hyvältä ääniäänenä, mutta luonnollisessa kuulostavassa valintaikkunassa en voi saada sitä kuulostamaan siltä kuin se olisi ympäristössä.

Minun on saatettava se kuulostamaan ikään kuin se olisi ulkona suurella lumisella kentällä ja bussissa. Olen aina taistellut siitä, että kaikesta äänestä tuntuu "ulkona", enkä näytä valitsevan oikeaa kaikuaan, jotta väylän valintaikkuna kuulostaa oikealta. Tunnelma ja SFX ulkona ja väylässä kuulostavat oikealta, valintaikkuna on viimeinen luonnoton kuulostava elementti.

Tässä on näyte työskentelystäni (mitään alla luetelluista muutoksista ei ole tehty - nämä ovat raakatallenteita): http://vcprod.com/testADR.wav

Olen tällä hetkellä:

 • katkaissut suuren osan matalasta päästä alle 400 Hz: n
 • ohentanut paljon keskiosia
 • Laita alipäästösuodatin 10k: iin
 • Lisätty erittäin pieni kaiku, vaikka se näyttää kaikulta, kun näyttelijät huutavat.

Tarkemmin sanottuna, mitä sinä tehdäksesi ADR: n kuulostavan luonnolliselta ympäristöstään, ja mitä ehdotuksia sinulla olisi parempaan valintaikkunan uudelleenkirjoittamiseen tulevaisuudessa?

Kiitos paljon!

Neljä vastused:
#1
+6
Sonsey
2010-06-19 20:08:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

95 prosenttia ajasta se saavuttaa SUORITUSKYKYÄ. Syy siihen, että vaihtoehtoinen riidanratkaisu kuulostaa usein luonnottomalta, johtuu siitä, että ihmiset puhuvat ulkona, ja siitä, miten he puhuisivat sisällä. Esimerkiksi suurella lumisella kentällä olisi oikeastaan ​​melko vähäinen kaiku. Kuitenkin henkilö puhuisi paljon äänekkäämmin, koska he ovat A) ulkopuolella ja B) yleensä kauempana puhuttavasta, kun he ovat huoneessa. Lisäksi ulkopuolisen äänen ulkopuolella on usein enemmän ympäröivää ääntä.

Hyviä temppuja, jotka olen löytänyt levyn aikana:

 1. Käännä kuulokeliitäntä alas ... Jos näyttelijä kuulee itseään tölkeissä kovaa, he puhuvat usein hiljaisemmin. Ei aina toimi, mutta usein.

 2. Syötä tunnelmaa tölkeihin. Tein ADR-istunnon, jossa hahmot olivat jalankulkusillalla, ja liikennettä oli TON. Halusimme edelleen pitää liikenteen määrän, mutta emme tietenkään pystyneet pitämään tuotantoa. Jotta näyttelijä heijastuisi oikein, syötin hänen tölkeihinsä kovaa liikennetunnelmaa, jonka hän pystyi heijastamaan. http://www.zedfilmworks.com/films_interchange.php -tarkista seitsemän minuutin merkki ...

Yksi temppu, jonka löysin JÄLKEEN, on Pitch Shift. Kun puhut kovemmin, äänesi nousee luonnollisesti korkeammalle. Olen käyttänyt DIGI TimeShift in Mono -ohjelmaa hienovaraisesti (alle puolisävelaskel) äänen nostamiseksi, jotta se "sopisi" paremmin. Kaikkien Pitch Shift -toimintojen, joiden avulla voit säveltää pitämällä formantin vakiona, pitäisi toimia.

#2
+4
user49
2010-06-18 07:55:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on vaikeaa, jos nauhoitit kaiken läheltä ei-ihanteellisessa huoneessa ....

Tämä DUC: n säike kattaa ADR-tallennuksen pääkysymykset:

http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=270918

Väylällä se riippuu perspektiivistä, mutta oletko kokeillut IR-verbejä? Altiverbilla on erityisiä ajoneuvojen infrapunayhteydet .... Toinen vaihtoehto, jos pääset bussille, olisi mennä tallentamaan oma impulssi ...

En ole etsinyt bussi-infrapunaa. Seuraan sen tänään ja katson, parantaako se ääntä. Kiitos linkistä!
#3
+4
EdVaisman
2010-06-18 09:40:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hei, ennen laajennusten ja taajuuskorjainten lisäämistä aloitan ADR: n nauhoittamisen samantyyppisillä mikrofoneilla ja paikannuksella kuin käyttäisinkin paikannusäänessä, Sennheiser 416 tai MKH50 / 60 sijoitettuna pään yläpuolelle osoittamaan suuta tai jos sinulla on ADR-istuntojen puomioperaattori on paljon parempi: lahjakkuuden tulisi yrittää toimia luonnollisesti paitsi äänellä, myös koko ruumiillaan, aivan kuten hän tekee kameran edessä. Avain vakuuttavasta ADR-ratkaisusta alkaa näyttelemisestä, sitten paikkatieteellisestä sijainnista (oikea kaiku ja taajuuskorjain) ja sitten synkronoinnista nöyrän kokemukseni mukaan. Jos haluat huutaa tai äänekkäitä kohtia, kokeile vaihtaa mikrofonin akselia ja jos ääni "värittää" äänen, kokeile toista osastoa. tai lahjakkuuden sijoittaminen huoneeseen, jos hän huutaa lasia vasten, saat aina ne yliaallot, jotka muuttavat luonnollista sävyä ja tuhoavat illuusion ulkona. Olen nyt tiukassa määräajassa, mutta annan kuunnella tiedostojasi ensi viikolla nähdäksesi, mitä tässä tapauksessa voidaan tehdä. Kiitos.

#4
+4
user80
2010-06-18 20:17:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinulla on vähemmän huolta kuin luulet, sillä sinun ei tarvitse sovittaa ADR: ää tuotantodialogiin.

Keskity lisäämään kaikki bussissa mahdollisesti kuulemasi äänet.

Sisäääniin kuuluu

 • Voimansiirto / propulsio: ilmanotto, moottorin säteily, pakokaasu ...
 • Tuuli / aerodynaaminen: ilmavirran tasaisuus ajoneuvon ympärillä, paneelien, tiivisteiden, ulkoisten ominaisuuksien (opasteet jne.) voimansiirron menetys
 • Tie / renkaat: rakenteellinen, ilmassa
 • Muita matkustajia: liike ja walla
 • ohittavat ajoneuvot : moottorit ja musiikki

Jos tunnet rohkeutta, mene linja-autoasemalle ja tallenna impulssivaste paikallaan pysyvään väylään ja lisää sitten varovasti kaiutinkaiku ADR-raitaan.

Lumen suhteen se on erittäin imukykyinen, koska se on enimmäkseen ilmaa, joten sen tulisi olla akustisesti kuiva.

Voit ehdottaa, että he seisovat lumessa lisäämällä sen alle jonkin verran typerää maissitärkkelystä, ikään kuin näyttelijät liikkuisivat jalasta jalalle varovasti seisten.

Yritä olla varovainen taajuuskorjain, koska yleisö haluaa harvoin kuunnella todellisuutta, he ovat enemmän huolissaan selkeydestä ja siitä, että ääni ei häiritse heitä.

Hyvä taajuuskorjaimen taso. Ääni kritiikki on ollut elokuvan ihmisiltä - maallikoilla, jotka ovat katsoneet sitä, ei ole ollut kommentteja äänestä (hyvä asia, luulisin!)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...