Kysymys:
Oman työn kuunteleminen.
Mikkel Nielsen
2010-05-24 18:17:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hei kaikki

Olen usein miettinyt, miltä kaikki muut tuntevat olonsa kuunnellessaan animaatioihin, peleihin, ominaisuuksiin jne. Minulla on taipumus tuntea, ettei työni ole kovin mielenkiintoista kuunnellessasi sitä. Se kaipaa luovuutta ja persoonallisuutta, melkein kuin kuuntelisin omaa ääntäni. Saan, että ... "mitä .. Se on ääneni? Kuulenko tuolta tältä?".

Se voi olla vain huono äänisuunnittelu, mutta se voi toivottavasti olla, koska olen kuunnellut teos tuhansia kertoja ja tunnet radan kaikki rakennuspalikat.

Miltä sinusta tuntuu?

Ystävällisin terveisin,

Mikkel

Yhdeksän vastused:
user49
2010-05-27 01:18:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elokuvien parissa työskentelyssä minulla ei yleensä ole tätä ongelmaa liikaa, ei itse tekemäni työn, vaan prosessin takia. Haluan selittää: Työskentelen kovasti kuukausien ajan äänten valmistelussa, mutta tiedän, että ainoa arvo, joka heillä on, on viimeisen miksauksen yhteydessä. Joten kuinka kovasti työskentelen yhden äänen parissa, viimeisessä miksauksessa saattaa käydä ilmi, että kohtaus toistetaan paremmin ilman sitä. Se tarkoittaa, että sinun on huolehdittava jatkuvasti intohimoisesti parhaan työn tekemisestä, mutta myös oltava avoin suhtautumisessa siihen, miten sitä käytetään. Toinen tärkeä osa prosessia on työskennellä kokeneiden uudelleen nauhoittavien sekoittimien kanssa, esim. Esiasennusten aikana: Olen työskennellyt kovasti saavuttaa tasapainot elementeissä muokkauksen aikana, mutta hyvät uudelleentallennussekoittimet vievät tämän työn ja tekevät siitä niin paremman. Rakastan kuulla mikserin muokkaavan kappaleitani ja toteuttamalla ne täysin ... Mutta se on silti vain 1. vaihe. Vaihe 2 on viimeinen sekoitus, riippumatta siitä, miten luulen kohtauksen toistavan, tai edes siitä, mistä keskusteltiin aiemmin ohjaajan kanssa , nyt me kaikki kuulemme kaiken todellisuudessa, ja miksauspäätökset ovat ryhmätyöskentely, jossa ohjaaja johtaa uudelleentallennussekoittajia keskittämään ääniraidan dramaattisesti, hetki kerrallaan, kohtauksesta kohtaukseen. Jälleen äänet, joita olen käyttänyt vuosien varrella, muuttuvat &in mielenkiintoisemmiksi. Hiljaisimmasta äänestä voi tulla keskeinen elementti tai 'todellisen' äänen puuttuminen voi tunteellisesti sanoa muutakin kuin kovaäänisen FX: n. Joten kuukauden kuluttua esiasennusten aloittamisesta, 'minun' äänisuunnitteluni on sulautettu kaikkien elementtien kanssa 'ääniraita, ja on hyvin, hyvin harvinaista, että se on pienempi kuin kuvittelin, yksinkertaisesti siksi, että se on niin monimutkaisempi ja kehittyneempi, ja ohjaaja on selventänyt kaikkien elementtien emotionaalista tarkoitusta.

Roger Middenway
2010-05-24 20:57:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta on todella hyödyllistä kuunnella työsi jonkun muun kanssa. Minusta se lisää kriittistä ajatteluani. Samalla tavalla voit nähdä itsesi yläosattomana peilissä joka päivä, mutta sitten mennä rannalle ja ajatella "wow minun täytyy treenata".

Jonkin ajan kuluttua ihmisellä on taipumus menettää näkökulma, joten se on elintärkeää tuoda ohjaaja, muut äänen ammattilaiset; toimittaja on toinen loistava henkilö, jota on kuultava, kun he ovat suunnitelleet kappaleen rytmin ja tempon.

Loppujen lopuksi koen, että työpaikat, joista tunnen kaikkein epävarmimmat sekoituksessa, ovat lopulta parhaat. Mitä enemmän laitat työsi kriittisen mikroskoopin alle, sitä enemmän saat siitä irti.

Andrew Spitz
2010-05-24 20:14:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän tunteen aivan liian hyvin ... se on outoa, koska joskus tunnen miellyttävän yllätyksen kuunnellessani sitä, mutta en useimmiten rypistelen. Ei ole aavistustakaan, onko se sisämieleni tunne oikeassa vai vain harhaa.

Kun näytän jollekulle töitäni, tunnen usein ylikriittistä kyseisenä hetkellä, ja vihaan sitä ja tunnen noloa. Sitten, jos kuuntelen sitä uudelleen kuukausien ajan, en välitä siitä. Kuten sanot, se johtuu todennäköisesti materiaalin hyvin tuntemisesta. Ajan myötä se alkaa taas olla raikas.

On utelias nähdä, mitä muut sanovat.

VCProd
2010-05-24 20:56:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten Andrew sanoi, usein kun katson omaa työtäni (muiden ihmisten kanssa), minusta on noloa ilman todellista syytä. Väistämättä jokaisessa kappaleessa on yksi osa, jota todella rakastan - räjähdys, joka vain rokkaa sinut istuimellesi, taistelukohta luonnollisilla lyönteillä - mutta enimmäkseen olen vain kyllästynyt kuulemaan saman vaikutuksen ja etenkin saman valintaikkuna uudestaan ​​ja uudestaan. Vaimoni sanoo voivansa lainata jokaista elokuvaa, jonka olen sekoittanut sen jälkeen, kun olemme olleet yhdessä, koska hänen on yleensä kuultava valintaikkuna myös useita tunteja.

Toinen asia, jolla on taipumus vääristää kokemustani missä elokuvaa näytetään. Kaikki kuulostaa hyvältä ääniasetuksillani, ja tiedän, että se on oikein. Jotkut teatterit, erityisesti pienemmät elokuvafestivaalien järjestelyt hotellipallohuoneissa, jne., Eivät ole niin hyviä. Esimerkiksi tein mukavan sekoituksen lyhytelokuvaan. Ohjaaja (tietämättäni) laittoi musiikkikappaleen, joka oli 1) integroitu sekoittimeen liian kovaa, ja 2) oli erittäin basso raskas. Huone, jossa seulottiin, oli täysin vinossa kohti matalaa päätä, mikä johti paitsi sekoituksen vivahteiden menetykseen, myös itse valintaikkunan kuulemisen. Minua loukkaantui, koska olin esittänyt itseni jälkituotantopoikana ennen seulontaa.

Huolimatta siitä, miltä sinusta tuntuu, hanki työhösi korvia - sekä kokeneita että aloittelijoita - varmistaaksesi, että ole samalla tiellä kuin sinusta tuntuu.

Colin Hunter
2010-05-24 23:20:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On hauskaa, että kaikilla näyttää olevan sama tunne. Kuten muutkin, luulen usein, että työstäni puuttuu tietty booli. Mutta jossain määrin olemme kaikki perfektionisteja, jotka haluavat luoda täydellisen ääniraidan, olipa se sitten elokuville, peleille tai muille alustoille. Mielestäni perusongelma on, että työskennellessämme projektissa kuuntelemme samaa satoja, jopa tuhansia kertoja, ja teemme usein pieniä muutoksia ja mukautuksia matkan varrella. Yleisö havaitsee äänen aivan eri tavalla, johon vaikuttaa voimakkaasti se, että se on kaikki heidän korvilleen uutta, kun taas olemme kuunnelleet sitä yhä uudelleen.

Ajan salliessa on hyvä kävellä pois tekemästänne ja palata toivottavasti virkistyneenä. Tämä voi usein auttaa kuulemaan teoksen objektiivisemmin. Minulla on myös ilo kuunnella jotain, mitä olen tehnyt kauan sen jälkeen, kun se on valmis (ts. Sen jälkeen kun olen työskennellyt monissa muissa projekteissa). Suurimman osan ajasta pidän parempana sitä, mitä kuulen tässä paljon myöhemmässä vaiheessa kuin heti työn valmistumisen jälkeen.

En ole varma, liittyykö se kokonaan asiaan, mutta on olemassa Daniel Levitinin mielenkiintoinen kirja nimeltä Tämä on sinun aivosi musiikissa, joka kattaa paljon siitä, miten aivomme tulkitsevat ääntä . Jos muistan oikein, on toistoa käsittelevä osa, joka voi liittyä siihen, miten jotkut meistä kokevat oman työnsä. Joka tapauksessa, se on kiehtova lukeminen, ja vaikka pääosin musiikki kattaa, paljon käsiteltävistä voidaan soveltaa myös työhömme.

Filipe Chagas
2010-05-24 20:06:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Täsmälleen kuin mitä kuvaat. Yritän saada joku antamaan rehellistä palautetta ja yrittää siirtyä eteenpäin.

Mikkel Nielsen
2010-05-25 00:49:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paljon kiitoksia kaikesta sisään soittamisesta. Tarkoittaa paljon minulle, koska en ole yksinäinen tässä. Mukava kuulla myös siitä, kuinka kiertää sitä.

Mikkel

Ei huolta ihmisestä. Muista, että se on hyvä asia! Kun olen tyytyväinen äänimaisemaan ... silloin olen huolissani.
georgi
2010-05-27 01:40:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta on arvokasta vierailla työssäsi riittävän ajan kuluttua, joten johtopäätös mielenterveysmalleihin, jotka johtavat luoviin valintoihin, on muutettu tai kokonaan tuhottu. mitä enemmän irti omasta työstäsi, sitä enemmän saatat löytää sen kiehtovalta (tai huonolta, jos se on niin). toivon, että tällä on järkeä, koska se on vasta äskettäinen johtopäätös, johon olen päässyt (luulen, että olen vähän hidas), ja tarkistan sitä edelleen omissa ajatuksissani .... jos jollakin on tämän takana esimerkki filosofisesta teoriasta sellainen ajattelu, jaa.

Glenn X. Govan
2010-05-31 06:36:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

jokainen taiteilija suhtautuu jonkin verran skeptisesti omaan työhönsä. Olen koko ajan. Se myös imee, että tavalliset ihmiset eivät huomaa ääntä elokuvissa antaakseen sinulle arvokasta palautetta. Kuuntelen elokuvia, joiden parissa työskentelin kauan sitten, ja olen yllättynyt tietyistä luomistani äänistä, äänistä, joita vihasin ensin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...