Kysymys:
Pääsetkö eroon huoneäänestä äänitallenteessa?
Nick B
2010-04-11 14:01:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hei,

Teen parhaillaan vuoropuhelua elokuvalle, ja siellä on huomattava määrä ääntä. Tietäen studion, jossa nauhoituksen oli määrä tapahtua hyvin, pyysin äänitysinsinööriä olemaan erittäin varovainen mikrofonin valinnan, sijoittelun ja kyvykkyyden yleisen sijainnin suhteen kopissa poistamaan kammottavat huoneheijastukset, joista studio tunnetaan. Valitettavasti ... nauhoitukset saapuivat tänään, ja kaikki mitä kuulen, on se pirun huone.

Kertoja on miespuolinen, melko syvä ääni, hieno luonne. Mutta hän kuulostaa puhuvalta laatikon sisällä. Olen tehnyt jonkin verran ekvivalenttia korostaakseni hänen sävyään, mutta en näytä pääsevän eroon huoneesta kokonaan.

Tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta nauhoittaa uudelleen.

Onko kukaan onnistunut tässä ongelmassa aiemmin? Teen yleensä oman ääneni nauhoitusten yli, joten en ole törmännyt tähän ongelmaan paljon.

Apua olisi erittäin arvostettu.

Kiitos,

HUOM.

Onko sinulla huoneen kunnonlaatuinen impulssivaste? Dekonvoluutio on mahdollisuus
Katso iZotope RX4. Se on melko kallista, mutta siinä on myös Dereverb-moduuli.
Kaksitoista vastused:
ianjpalmer
2010-04-11 16:47:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nick,

Olen työskennellyt ohjelmassa, joka ammuttiin vihreällä näytöllä äänimaisemassa. Hienoa sisätiloissa, mutta jotkut tapahtuvat ulkona.

Pienestä etsinnästä löysin SPL: n tekemän laajennuksen nimeltä De-Verb. Käytän sitä laajennuksena ja automatisoin sen miksauksen aikana, koska joskus pääsen pienemmästä, kun paljon ääntä ja musiikkia on meneillään.

Täytyy sanoa, että olen todella vaikuttunut. Se toimii todella hyvin, ellet työnnä sitä liian pitkälle, se alkaa tuhota vuoropuhelun. Jos sitä käytetään hienovaraisesti, tulokset ovat hiljaisia ​​erinomaisia. Mikä parasta, se maksaa vain 60 € / 80 $.

Ian

Et ole vielä kuullut De-Verbistä. Tartu varmasti esittelyyn, kun palaan kotiin tänä iltana .. voisi olla hengenpelastaja!
De-Verb kuulostaa siltä, ​​että tarvitsen juuri sitä. Kiitos vinkistä!
Olen aina kuullut, että kun sinulla on luonnollinen kaiku äänitteessä, et voi ottaa sitä ou. Tarkistan tämän verbi-asian. Kiitos lähettämisestä!
Se toimi todella hyvin, ensinnäkin se todella otti kaiun reunan dialogin muokkausvaiheessa, mutta kun saimme sekoittaa vaiheen, se kuulosti hyvältä, et koskaan tiedä, että se oli siellä, kun olet lisännyt musiikin ja fx: n.
Jay Jennings
2010-04-12 10:14:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Budjetistasi riippuen voit kokeilla useita melunvaimennustyökaluja:

 1. Wavesin Z-kohina. Tekee hyvää työtä kohtuulliseen hintaan, mutta algoritmi ei kestä kovin hyvin liikaa alennuksia vastaan ​​(ts. Valintaikkunasi alkaa kuulostaa "vedenalaiselta")

 2. WNS Wavesilta. Edistyneempi kuin Z-Noise, lähestyy CEDAR-laatua. On erittäin vaikuttava, mutta varo valintaikkunaa, joka pumppaa liikaa käsittelyä.

 3. CEDAR. Sitä ammattilaiset käyttävät. Erittäin kallista, mutta jos voit lainata sitä hetkeksi tai jos tunnet jonkun, joka omistaa kerran ja voi tehdä testilipun joillekin materiaalillesi, kannattaa aikaa.

 4. ol >

  PÄIVITYS : Ystäväni avasi äskettäin SPL-verbin. Se toimii todella hyvin vähentämällä ... arvasit sen - reverb! Se on upea yhden nupin ratkaisu, joka varmasti tekee temppun.

  Onnea!

Kiitos, olen uskollinen z-noise- ja soundsoap 2 pro -käyttäjä. Olen käyttänyt setripakettia aiemmin, mutta en pääse siihen nyt. Valitettavasti se on heijastuksia, joita yritän poistaa, enkä ole koskaan onnistunut poistamaan niitä millään NR-pistokkeella, jonka kanssa olen ollut yhteydessä. Tästä huolimatta en ole koskaan käyttänyt WNS: ää. Kiitos avusta.
Hei Nick -OK, saan mitä puhut nyt. Anteeksi, että alkuperäiset neuvoni eivät olleet oikeastaan ​​suunnattu tarkkaan kysymykseesi. Koska tiedät kuinka Cedar toimii, en vaivaudu tarkistamaan WNS: ää, koska se palvelee periaatteessa samaa toimintoa, mutta vähemmän rahaa. Luulen, että taajuuskorjain on melkein ainoa vaihtoehtoasi tässä.
Dave Matney
2011-10-21 08:06:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on luultavasti vähän liian myöhäistä, mutta rakastan ehdottomasti Reaperin ReaFiriä melun vähentämiseksi.

Josh McHugh
2010-04-13 01:01:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Izotope RX on tallentanut monia projekteja toimiston ympärille.

Rakastan RX: tä, ja se varmasti pelasti minutkin. Varsinkin edellä mainitsemani leikkauskone. Mutta sinulla ei ole aikaa mennä "spektrianalyysin" tasolle pienten heijastusten poistamiseksi. Hauska asia on, ohjaajan mielestä se kuulostaa hyvältä, ja minä olen pakkomielle. En vain voi sietää huonosti nauhoitettuja äänipuheluja! Kiitos ajatuksistasi.
GMatijas
2010-06-09 20:40:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

kokeile taajuuskorjainta huoneen resonansseista ... Tartu taajuuskorjain 3: een, kun valitset loven, jolla on hyvin pieni Q ja korkea voitto, aloitat taajuuden siirtämistä, kunnes saat vahvan resonanssikaistan, ja leikkaa se sitten 6 dB: iin alue ... ja niin edelleen kaikilla hankalilla taajuuksilla.

VCProd
2010-04-12 19:16:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulostaa siltä, ​​että yrität päästä eroon kaikusta, ei melusta.

Kaiku Se on yksi vaikeimmista korjattavista asioista paitsi leikattu ääni. Heijastukset tulevat samalla taajuudella kuin laulu, joten et voi taata niitä. Yritä asettaa meluportti melko aggressiivisesti, jotta saat vain korkeamman tason laulu, ei heijastuksia.

Melu Melun vähentämiseksi, kuten birdhousesound on huomauttanut, on paljon erittäin mukavat työkalut. Suurimman osan tapaamistani voin korjata Adobe Audition 3.0: n sisäänrakennetulla mukautuvalla melunvaimennuksella. Se on hieno työkalu, johon sisältyy kohtuuhintainen ohjelmisto. Adoben ohjetiedostoissa on hyvät ohjeet siitä, kuinka välttää räikeät / vedenalaiset äänet.

Voitteko mahdollisesti lähettää lyhyen leikkeen, jotta voimme kuulla, mitä kuulette?

Hei kiitos vastauksesta. Yritin porttia, mutta siellä on vain liikaa ja asiat kuulostavat liian epämääräiseltä. Valitettavasti ei voi vielä lähettää näytettä, mutta olet oikeassa, mitä tarkoitin huoneella, on lähdeheijastuksia, lähinnä kaikuja. Ja joo, he ovat kovia ... siksi yritin aloittaa insinöörin sieppaamasta niitä. Leikatun äänen kokeilemiseen kannattaa kokeilla Isotope RX -ilmoitinta ... melko uskomatonta.
Justin Huss
2010-04-12 19:40:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toisen VCProd. Kokemukseni on vähäinen, mutta työskentelin 15 minuutin elokuvan kanssa, jossa oli tilava ääni, ja jatkoin sitä seuraavasti:

 • Ensin tahdin kriittisen jälkikaiunta taajuuden. Jos sinulla ei ole kovin kauan tulevaa jälkikaiunta (kuten normaalikokoisissa huoneissa katedraalien sijaan), taajuudet, joita huone korostaa, kuuluvat, kun lahjakkuus tuottaa ääntä. Mitä tapahtuu? Tälle tiheälle, hyvin, on vielä kaksi kertaa enemmän! Äänen taajuusmäärä plus kaiku. Voit kesyttää sen ja menetät osan kaikusta vahingoittamatta äänenkehoa liikaa.

 • Sitten laajennat. Aseta laajennin siten, että se liukuu alas hahmon sanojen loppuun. Jos haluaisin maalata sen, mitä yritän selittää, maalaan vuoren sivun siten, että henkilö ja leija liukuvat alas, 3 jalkaa irti maasta, mukana maaston muodon asti. No, vuori on äänesi aaltomuoto, ja leija on laajentimesi, joka seuraa aaltomuotoa sen nousuissa ja putoamisissa hyvin lähellä.

Sain tuotantokappaleet olivat erittäin tilavia ja minä kesytin heitä! Hauska on, että minua vain ehdotettiin lisäämään hieman enemmän kaiku. No, saan vain leijani lentämään hieman korkeammalle :)

Joo, tein mitä voisin jo eq: lla ja se auttoi kosketusta, mutta ei tarpeeksi. Luulen, että porttiminen on mitä saavutat, sen sijaan että laajentaisit (tietysti olennaisesti sama työkalu). Valitettavasti portti ei vain tee oikeutta tälle nimenomaiselle kertomukselle. Kiitos kuitenkin!
PatrickJay
2010-08-13 14:41:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni melunlaajennin / portti on paras vaihtoehto, koska et voi tallentaa uudelleen. Joku mainitsi aiemmin asettaneensa sen niin, että vain kovimmat kohdat pääsevät läpi, mikä on aivan oikein. Se vie kuitenkin vähän kokeiluja ja virheitä.

Ensinnäkin jotkut osat ovat luonnostaan ​​äänekkäämpiä kuin toiset, joten yksi portin asetus ei toimi. Mitä tehdä tässä, on säätää kunkin sanan amplitudi siten, että keskiarvo on suunnilleen sama. ÄLÄ käytä pakkausta tähän, koska se puristaa huiput alaspäin lähemmäksi ei-toivotun signaalin tasoa, ja sinun on vaikeampi tehdä eroa portin kanssa myöhemmin. Kun huiput ovat tasaiset, sinun pitäisi pystyä löytämään yleinen portti-asetus, joka leikkaa kaiun / kaikun jokaisen sanan hännästä. Laajennin, jolla on nopea transientti, on paras tähän, muuten löydät sanat "pilkkoa". Muista myös asettaa julkaisu niin, että sanat eivät pääty liian äkillisesti. Tämä ei yhtäkkiä tee äänityksestäsi fantastista, mutta jos teet ennen ja jälkeen vertailun, huomaat ainakin 70% parannuksen. On sääli, että insinööri ei tehnyt parempaa työtä aluksi - käyttämällä kunnollista laajenninta voit todella parantaa ja melkein poistaa huoneen melun. Käytän Behringer INTELLIGATE XR2000 -laitetta ja saan hyviä tuloksia, mutta uudempia on noin 200 puntaa, jotka ovat rahan arvoisia.

Kun sanot jokaisen sanan amplitudin säätämisen, tarkoitat kirjaimellisesti kappaleen äänenvoimakkuuden lisäämistä kullekin sanalle? Mies, hänellä on paljon työtä edessään.
Stavrosound
2011-07-20 07:43:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sovittu GMatijasin kanssa. Haluan tehdä tämän (suodattaa resonttisävyt pois), jota seuraa C4 esiseosketjussa terävillä Q-arvoilla ja vapautumisajoilla - auttaa pyöristämään huoneen reunaa. Lisäksi upotettuna noin 450-500Hz: n taajuudella, Q3.5-4.0 taajuuskorjaimella - siellä keskustelussa vallitseva tilavuus yleensä istuu, liikennelentokoneet istuvat enemmän noin 400Hz: n taajuudella. Se on koko ajan erilainen, joten tavallaan se vaatii jonkin verran pyyhkäisyä sen löytämiseksi.

Olen juuri aloittanut soittamisen tällä De-Verbillä ketjussani C4: n jälkeen, ja minun on sanottava, että minuun on melko vaikuttunut. se, kun sitä käytetään säästeliäästi. Joten minun mielestäni ketju, joka tuo esiin vuoropuhelun selkeyden ja vetäytyy tilavasta mutasta, on:

 • taajuuskorjain (lovet kaikuva ääni ja tilaa)
 • aalto C4
 • SPL-verbi
Ville Sorsa
2011-07-20 12:41:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Menen joko Izotope Rx: n, SPL Trancient Designerin tai SPL-verbin kanssa

Fred Pearson
2011-10-20 22:23:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen ongelma, jonka kuulet, on huoneen todellinen sävy tai huonetila. Tällöin toistettava taajuus on sama aallonpituus (tai moninkertainen) kuin huoneen ulottuvuus (W, D tai H).

Sinun tulisi löytää mikä taajuus (tai taajuudet) innostaa tilaa ja lovi se taajuuskorjaimella. Tämä auttaa paljon eroon huoneäänestä.

Mitä suurempi huone on, sitä alhaisempi huonetila on. Ehdotan, että aloitat matalalta ja jatkat ylöspäin, kunnes löydät oikean taajuuden.

Tämän lisäksi olen vahvasti samaa mieltä Ian Palmerin SPL De-Verb -ehdotuksen kanssa. Vaikka tämä tulppa onkin hyvä poistamaan kaiun hännän, se kamppailee varhaisen heijastuksen kanssa, mikä tarkoittaa, että olet silti juuttunut huoneen ominaisuuksiin, vaikkakin vähemmän tunkeilevaan.

Toivottavasti tämä auttaa !

Kippis,

Fred

Tommy Jansen
2011-10-21 01:25:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämän lukemisen jälkeen aloin muokata ja sekoittaa uutta tv-ohjelmaa tänään ja törmäsin samaan ongelmaan. Siellä haastattelut kuntosaleilla ja suihkut, joissa on väärä mikrofoni ja huono sijoitus. Ladattiin De Verb ja soitettiin sen kanssa muutaman minuutin. Minun on sanottava, että olen vaikuttunut. Aina loistava kahdella napinliittimellä, kun ne toimivat:) Ehkä olen onnekas kokeillessani sitä, mutta vuoropuhelu tuli paljon lähemmäksi ja helpommin ymmärrettäväksi. Luultavasti ostan sen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...