Kysymys:
Kuinka kehittää kriittisiä kuuntelutaitoja?
Paul Woods
2010-06-29 19:10:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen uusi äänentallennuksen maailmassa, ja yksi kysymyksistäni on: Mitkä ovat hyviä tapoja kehittää "kriittistä kuuntelutaitoa"?

Vaikka ymmärrän, että "kuuntelu" on erittäin subjektiivinen, haluaisin oppia erottamaan erilaisten äänien hienovaraisemmat ominaisuudet ja tulemaan keskustelemaan ääniammattilaisten "kielellä" voidakseni kommunikoida riittävästi kuulemistani asioista.

Onko olemassa mitään kirja / cd-komboja siellä, jotka opastavat sinut äänierojen läpi? Tai ehkä koulusivustoja? Entä muut menetelmät? Kuinka sinä henkilökohtaisesti "harjoittelet korviasi" ja kuinka suosittelisit jonkun muun suorittavan sen?

Kuusi vastused:
#1
+8
NoiseJockey
2010-06-29 21:30:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuuntelu on kuin mikä tahansa muu taito: Sen lukeminen auttaa, mutta sen harjoittaminen on kaikkea.

Toinen hyvin pidetty tekniikka on istua jonnekin ja kirjoittaa muistiin kaikki kuulemasi äänet. Otan tämän askeleen pidemmälle luoden kuvauksen jokaiselle äänelle sekä teknisellä että emotionaalisella tasolla. Tämä voidaan tehdä metsäisessä metsässä, konsertissa, kahvilassa, bussissa ... missä tahansa. Henkilökohtaisesti pidän päiväkirjaa aina mukanani harjoitellaksesi tätä taitoa (myös älypuhelin, jossa on muistiinpanosovellus, on hyvä). Teknisellä puolella arvaan tiettyjen äänien taajuusalueita ja tarkistan ne sonogrammin tai spektrografin suhteen palattuani kotiin (olettaen, että äänitin kuuntelemani). Tunteellisella puolella se on vain henkilökohtainen heuristinen asia, mutta pakottaa itsesi osoittamaan tunnekuvaajia kaikelle, mitä kuulet, voi olla haastavaa ... ja sitten selvittää, miksi tietyt äänet saavat sinut tuntemaan tietyn tavan, on toinen itsensä sisäinen haaste.

Äskettäinen työpaja vahvisti myös zen-tyyppistä koania, joka on mielestäni välttämätöntä kaikille luoville pyrkimyksille: Älä petä, jos kuulemasi ei ole sitä, mitä etsit. Taivuta mielesi olosuhteiden ympärille ja ota kaikki äänet mukaan. Jos teet niin, kaikki on musiikkia ja mikään ei ole pelkästään melua, eikä mikään äänitysretki ole pettymys (tai ainakin jokainen äänitysistunto opettaa sinulle jotain).

Hieno pääsy Nathan! Olen kanssasi 100% siitä! Mielenkiintoinen kohta kaiken äänen omaksumisesta. Luulen, että kuten kaikki aistikokemukset, se riippuu tulkinnasta ja siitä, kuinka positiivisesti tai negatiivisesti koet kokemasi.
Hyviä ajatuksia ... hyvin paljon John Cagen lähestymistapa. Minä professorini yliopistolla käytti tätä sanomalla "yksinkertaistettua kuuloa".
Hieno juttu. Katso "33 lyhytelokuvaa Glen Gouldista". Hän tekee juuri tämän kohtauksessa ruokasalissa - säveltää teoksen yksinkertaisesti kuuntelemalla ympäröivää maailmaa.
#2
+5
deleted
2010-06-29 21:01:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Id suosittelee F.Alton Everestin kirjaa - Kriittisen kuuntelun taitoja audio-ammattilaisille

http://www.amazon.co.uk/Critical-Listening-Skills-Audio-Professionals/ dp / 1598630237 / ref = sr_1_2? ie = UTF8&s = books&qid = 1277826811&sr = 8-2

Se antaa hyvin kohdennetun lähestymistavan kuulosi kehittämiseen, olen käyttänyt sitä viimeisen vuoden ajan unissa, ja olen huomannut merkittävän parannuksen omassa kyvyssäni havaita joitain muita äänen hienovaraisia ​​piirteitä ja myös kykyni kommunikoida tehokkaasti.

Löysin myös itsellesi tehtävän kuunnella joka viikko jos voit esimerkiksi tutkia erilaisten reverb-parametrien vaikutuksia äänelle, löytää sitten tallenteita mielenkiintoisella reverb-käytöllä ja analysoida niitä. Tutki sitten teoriaa siitä, mitä kuulet ja miksi. Olen huomannut, että tämä on auttanut minua valtavasti viimeisen vuoden aikana. En ole läheskään missä haluaisin olla kuuntelutaitoissani, mutta luulen, että se vie todennäköisesti vielä monta vuotta lisää!

Käytän myös tätä kirjaa, se tekee hyvän 'virityksen'.
#3
+4
Justin P
2010-06-29 19:46:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

No, hyvä paikka aloittaa on perehtyminen ihmiskorvan havaitsemien taajuuksien spektriin. Tällainen kaavio on hyvä visuaalinen esitys:

http://www.independentrecording.net/irn/resources/freqchart/main_display.htm

Alareunassa on luettelo terveiden ihmisten käyttämistä tyypillisistä adjektiiveista ja tapa kommunikoida heidän kanssaan.

Haluan käyttää parametrista taajuuskorjain-laajennusta korvani harjoittamiseen ja tällaisen kaavion vahvistamiseen; pyyhkäisemällä sitä eri äänien / musiikin yli kuulemaan, miltä eri taajuudet kuulostavat eristetyiltä, ​​korostetuilta tai leikattuilta.

Se on erittäin suppea kaavio, Justin, mukava löytö!
Käytän usein parametrista taajuuskorjainta puheessa, koska minusta se on monimutkaisin ääni oikeaksi. Eniten nautin läsnäolopaikasta 6-10 kHz alueella, älä kysy miksi. Kun löydät sen, voit lisätä niin paljon määritelmää sanoihin ...
Se on kaikkien aikojen tyylikkäin kaavio!
Viileä kaavio. Mutta useimmat äänitaidot, joiden kanssa työskentelen, menevät hyvin 60 Hz: iin !!!
Kiva. Opetan sekä työskentelen teollisuudessa, ja mielestäni he hajottavat asiat hyvin ja selittävät alaoikeudet. Aion saada opiskelijat jatkamaan tätä. Kiitos.
#4
+3
alanamanzoro
2010-06-29 21:04:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

IAV-koulussa nostaisimme ja laskisimme korkeintaan kutakin graafista taajuuskorjaimen suodatinta, jotta voisimme kuulla, mihin alueeseen instrumentit vaikuttavat. Teimme sen lyömäsoittimilla, jousilla, äänillä ... ja se auttaa sinua täysin ymmärtämään, mihin esimerkiksi tuodaan potku yleensä bassorummusta ja lasketaan ei-toivottu muovinen ääni. Melko siistiä!

#5
+3
Pretaeperon
2010-06-30 00:37:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin suositella, että löydän ja ostan joukon Golden Ears -audiokoulutusohjelman CD-levyjä. Tämä on erittäin hyödyllinen koulutus, jossa jokainen CD-levy, joka on omistettu yhdelle useista koe- ja taajuuksien tunnistustoiminnoista, sisältää ääniraitoja, joissa on erilainen EQ-materiaali, sekä kalibrointitestit ja esikäsittelykuuntelu. kopioi se ja käytä helposti testivastausten kirjoittamiseen, niin opi myös kriittinen kuuntelu.

#6
+2
oinkaudio
2010-06-30 19:57:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan myös elokuvien kuuntelua. Sokea taita itsesi ja vain kuuntele sitä. Katso sitten äänellä, kun olet tehnyt muistiinpanoja. Hieno juttu.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...