Kysymys:
Laskuvarjon ääni?
Chris
2010-06-09 05:33:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka laskuvarjojen luominen menisi?

Olen yrittänyt räpyttää vaatteita mikrofonin edessä ja käsitellä niitä.

Yhdeksän vastused:
#1
+13
Andrew Spitz
2010-06-09 13:45:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työni lukion ja korkeakoulun aikana oli laskuvarjourheiluoperaattori ja valmentaja, olen tehnyt yli 1200 laskuvarjohyppää, joten tiedän sen kuulostavan melko hyvin :-) En tiedä millainen on haluamasi näkökulma tai jos haluat se on realistista, mutta annan sinulle tosielämän juttuja, jotta voit saada idean.

Laskuvarjohyppääjän näkökulmasta:

Vapaapudotuksen aikana on voimakasta kovaa tuulta, mutta olet melko keskittynyt mitä teet, et rekisteröi sitä liikaa. Sitten avaat laskuvarjosi ja se muuttuu erittäin meluisaksi siitä, mikä tuntuu kuolleelta noin 2-3 sekunnissa. Hidastuminen tapahtuu kuin logaritmikäyrä, jossa se pysyy nopeasti ja meluisana pidempään kuin hidas ja hiljainen avautuessaan. Alku on hyvin läsnä tuulen kanssa, mutta sitten se siirtyy voimakkaaseen kahisevaan / ravistavaan / räpyttävään materiaaliin. Viimeinen hetki, kun olet laskuvarjo menee puoliksi auki auki, silloin kun kuulet suuren kiinteän läpän / räjähdyksen sekoitettuna materiaaliseen ääneen. Kun olet auki, suhteellinen hiljaisuus on uskomatonta.

Avoimen katoksen alla kuulet pienen tuulen ja jos esiintyy turbulenssia, saat aina silloin tällöin yksittäisiä räpyttäviä ääniä. Useimmiten se on kuitenkin erittäin sujuvaa. Jos lennät nopealla katoksella, kuulet voimakkaamman tuulen ja melkein mitään materiaalia räpyttelemättä, mutta pää ääni on tuuli leikkaamassa viivoja (kielet katoksen ja nousujesi välissä), se luo tämän mahtavan viheltämisen. Eri pituisia viivoja on monia, joten ne yhdistyvät melko rikkaiksi ääniksi. Rakastan sitä! Tämän haluat olla tarkkaavainen, jos kamera seuraa laskuvarjohyppääjää.

Maapallon näkökulmasta:

Jos ei ole tuulta ja laskuvarjurit avautuvat yläpuolellesi, se kuulostaa paljon ukkosen tavalta. Arkkimainen ukkonen. Ympäristöstä riippuen se voi toistaa. Joskus kuulet suuren "Whoohhoo" -huudon onnesta.

/Material:

Muut ovat antaneet hyviä vinkkejä äänen luomiseen, mutta annan hieman lisätietoja. Laskuvarjomateriaalia kutsutaan huokoisuudeksi nolla ja se on hyvin plastinen, joten kahina ei kuulosta niin paljon mukavilta puuvillalevyiltä kuin pikemminkin kuin vedenpitävät takit tai teltan päällystemateriaali. Tämä koskee itse materiaalia, mutta suurin osa suurista äänistä syntyy siitä, että tuuli jää loukkuun soluihin ja siipi on kiinteä ja vapauttaa sitten ilman ja menee nopeasti pehmeäksi ja päinvastoin, joten luulen, että levyt ja sateenvarjot räpyttelevät kuulostaa hyvältä raskaammilla hetkillä (ei normaalilla lennolla).

Se on todella siisti Andrew, pidän ajatuksesta siirtyä voimakkaasta tuulesta hiljaisuuteen heti. Onko olemassa televisioita / elokuvia, joilla on vakuuttava äänisuunnittelu laskuvarjojen kohtauksiin? Luulen, että Just Cause -videopeleihin liittyy paljon laskuvarjohyppyä, mutta en ole pelannut niitä.
@Haydn En voi ajatella elokuvia, jotka käyttävät sitä hyvin. Muistan, että Drop Zone oli pakkomielle: http://www.imdb.com/title/tt0109676/, joka oli ennen hyppäämistä, minun pitäisi kuunnella sitä uudelleen. En ole kuullut Just Causesta, näyttää kuitenkin hauskalta.
Katso pudotukset Band Of Brothersista - hyvä äänisuunnittelu siellä.
#2
+3
Jay Jennings
2010-06-09 10:35:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On vaikea neuvoa tietämättä, mitä visuaalisi vaatii (liioiteltu draama vs. realistinen). Purjeveneet ja rätit ovat hyvä lähtökohta, koska saat massaa ja syvyyttä. Lakanat ja pienemmät kankaat tarjoavat pienempiä, hienompia yksityiskohtia, mutta en luottaisi niihin yksin. Jos työskentelet dramaattisemman visuaalin kanssa, etsin räjähtävää elementtiä popin makeuttamiseksi, kuten laukaus, räjähdys tai mikä tahansa syvä vaikutus. Onnea ja hyvää kokeilua!

#3
+2
Colin Hart
2010-06-09 05:52:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritä ottaa iso sateenvarjo ja räpyttää sitä ylös ja alas. Tee suurempia, hitaampia liikkeitä tuulenpuuskille tai kourun aukolle ja pienempiä, nopeita liikkeitä tuulen tuulelle.

Toinen hieno, mutta vähemmän saavutettavissa oleva ääni olisi purjeveneessä purjehtivien purjeiden ääni.

#4
+2
twobob
2010-08-18 08:31:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

yritä täyttää tyynynpäällinen nopeasti ylinopeutta ajavan auton ikkunan ulkopuolella

Hyvä idea kakku. Entä jos tuodaan joitain lavuja laskuvarjolla.
Että loistava idea, saatat todennäköisesti saada paljon melua autosta, vaikka et? Ehkä yritän tehdä tämän polkupyörälläni jotenkin, koska voisin matkustaa hiljaa ja kohtuullisen nopeasti.
#5
+1
Haydn Payne
2010-06-09 11:41:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kourun aukon äänen kannalta yritän käyttää (pystyttämätöntä) telttaa siten, että yksi henkilö pitää sitä kummassakin päässä ja ravistamalla sitä aallon luomiseksi

#6
+1
Lugarshz
2010-06-09 19:25:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olin juuri ehdottamassa sitä telttaideaa, mutta voitit minut siihen!

En ole koskaan laskuvarjolla, mutta haluat ehkä lisätä myös jotain kolisevaa metallivarustetta? ehkä muutama karbineri röyhkeä yhdessä. Yksi asia, jonka sanoisin, on se, että projektistasi riippuen on todennäköistä, että pienellä osalla yleisösi on kokemusta laskuvarjourheilusta. . .

Tämä tarkoittaa, että realistisin vaikutus ei ehkä ole tehokkain. Voi olla järkevää luoda vaikutus, joka täyttää ihmisten poikkeukset laskuvarjohylyn kuulostamiseen, sen sijaan, että luo vaikutuksen, joka pysyy hyvin uskollisena realistisuudelle, mutta saattaa olla ristiriidassa sen kanssa, mitä ihmiset luulevat kuulostavan.

#7
+1
Dom Lawrence
2010-06-09 22:09:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iskun vuoksi olen käyttänyt hidastettuja kranaattiräjähdyksiä. Ei voi lisätä paljon enemmän varsinaisille materiaaliäänille - luulen, että käytin sateenvarjon ja useiden foley-kerrosten yhdistelmää poncho / tuulitulppien kanssa. Toinen asia, jonka tein, oli työntää osa materiaalista ulos ikkunasta ajon aikana - tarvitset hyvän melunvaimennuksen ja ekvivalentin auton / ympäristöäänien selvittämiseen, mutta saat siitä kunnolliset läpät / tuuli. Vaihtoehtoisesti pöytätietokoneen tuuletin voi toimia?

#8
+1
Justin Huss
2010-06-11 15:29:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Avauksessa kannattaa kokeilla ohutta suihkuverhoa. Puhun ohuista, 100% polyesteristä. Jos kostutat, se kuulostaa hieman raskaammalta. Ja se läppää melko hyvin.

#9
+1
Dave Matney
2010-06-26 21:02:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan ollut laskuvarjohyppyä, joten ainoa kokemukseni äänestä on se, mitä olen nähnyt muiden äänisuunnittelijoiden tekevän.

Alunperin ajattelin, että kourun popin käyttäminen muovipussin pop, kun heilutat sitä alaspäin, täyttäen sen ilmalla (en rehellisesti tiennyt kuinka selittää sitä), ja sitten se.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...