Kysymys:
DIY-kontaktimikrofoni
Joel H.
2010-04-14 14:49:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hi!

Yhteysmikrofonin käyttö kenttätallennuksissa näyttää olevan suosittua, ja niiden rakentamiseen verkossa on paljon opastuksia.

Ostin osat ja ajattelen sovitin ja vahvistin, jota haluan käyttää. Minulla on Zoom H2 -tallennin, jossa on linjataso ja mikrofonitulo.

Kysymys:

  • Millaista vahvistusta kontaktimikrofonin tarvitsee pystyä muodostamaan yhteyden linjatason tuloon? Vai voisiko yksinkertainen 3,5 mm: n jakkimikrofonitulo tuottaa riittävän vahvistuksen?

  • Ymmärsin myös, että pietsoilla on luonnoton taajuusvaste niiden suuren impedanssin takia. Onko linjatason esivahvistin helpoin tapa vahvistaa signaalia luonnollisemmalla taajuusvasteella?

Kiitos.

Ok, näyttää siltä, ​​että minun on rakennettava FET-puskuri. Sen pitäisi suoristaa taajuusvaste ja lisätä äänenvoimakkuutta.
Kuusi vastused:
Zeppelin Design Labs
2015-12-02 10:10:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on hieno esivahvistinpiiri, joka tarjoaa FET-puskurin ja tasapainottaa signaalin, joka käsittelee kaikkia keskustelemiasi asioita. Piiri perustuu Alex Rice: n työhön.) Kiinnität pietson piiriin suojatulla mikrofonikaapelilla ja johdat sitten mikrokaapelin piiristä uros-XLR: ään. Tämä kytketään tallentimeen, joka syöttää piirille fantomitehoa. (Se on suojaus, ei maadoitus sinänsä, joka hallitsee melua, joten myös piiri on suojattava.) Se on erittäin hiljainen ja voi ajaa signaalia erittäin pitkällä (yli 100 ') kaapelilla, mikä voi olla hyödyllistä joillakin aloilla tilanteissa. Jos et ole varma piirikaavioiden lukemisesta, saat paketin, jonka saat täältä (kuvaus: Teen tämän paketin). Samalla sivulla on erittäin yksityiskohtainen käyttöohje, jonka voit ladata ja joka näyttää tarkalleen kuinka piiri kootaan; Jos olet kätevä leipälautailussa, voit tehdä sen omista osistasi ja ohittaa sarjan.

balanced, buffered piezo preamp

R8 käytämme yleensä 680 ohmin vastusta, mutta tämä voi vaihdella tiettyjen FET-laitteidesi mukaan. Kokeile noin 400 - 1200 ohmin vastuksia saadaksesi haluamasi täydellisyyden

endolith
2010-04-15 00:13:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyse ei ole voitosta, vaan impedanssista. Pietsoilla on erittäin korkea lähtöimpedanssi (oikeastaan ​​kapasitiivinen impedanssi), joten heidän täytyy nähdä vielä suurempi impedanssi esivahvistimen tulossa, tai he ovat alttiita häiriöiden poimimiselle ja matalien taajuuksien vierittämiselle. p>

(Esimerkiksi 500 pF: n pickupilla on 6 MΩ: n lähtöimpedanssi 50 Hz: llä, joten vaikka kytket sen "high-Z" 1 MΩ: n kitaratuloliittimeen, sitä vaimentaa -17 dB 50 Hz: n taajuudella. 1 kHz: n impedanssi on kuitenkin 300 kΩ, mikä on vain -2 dB vaimennus. Siksi matalat taajuudet katoavat ja ne kuulostavat hiljaisilta, jos et käytä kovin suurta impedanssia.)

Vain FET-tulopuskuri tekee (tuloimpedanssi ≈ 1 000 000 MΩ). Sen ei pitäisi tarvita paljon hyötyä. Piezot voivat tuottaa erittäin korkeita jännitteitä yksin.

georgi
2010-04-14 16:04:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

olettaen, että olet ostanut piezoelementin ja haluat liittää sen kannettavaan tallentimeen:

  • johda elementti vain liittimeen ja käsittele sitä dynaamisena mikrofonina - eli ei fantomia tai plug-in-virtaa tarvitaan, mutta sinun on kiinnitettävä se mikrofonituloon ja sinun on lisättävä vahvistusta melko vähän .
  • törmäät vastauskäyräongelmiin enemmän johtuen tavasta kiinnittää elementti nauhoitettavalle pinnalle, joten sanoisin, että on turvallista lykätä tätä huolta myöhempää käyttöä varten:)

yksi asia, jota kannattaa kokeilla, on kytkeä elementin toinen pää sekä kärkeen että renkaaseen (vasen + oikea), sitten summaamisen jälkeen kanavat monomuodoksi - tämä voi tuottaa parempia tuloksia melun ehdot.

ps pidä hauskaa tuhota mikrofoni =) varovasti, kun juottaa paljaita pietsosementtejä on enemmän kuin yksi elämä.

Colin Hart
2010-04-17 03:32:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyviä vastauksia tähän mennessä! Yksi asia, josta sinun on oltava erittäin varovainen, on pietson potentiaalisesti korkea teho! Normaaleissa olosuhteissa pietsoelementti tuottaa normaalisti normaalitason, kun se on kytketty mikrofonin esiasentoon. Kuitenkin, jos pudotat sen, napsautat sitä tai lyöt kovasti jollakin muulla tavalla, monet pietsot pystyvät usein tuottamaan yli 30 voltin! Se voi räjähtää ennakkoon, jos et ole varovainen!

Minulla on ollut paljon onnea parantaa kontaktimikrofonieni yleistä taajuusvastetta lopettamalla ne 1/4 "ja liittämällä ne linjaan impedanssin sovitin, sitten suoraan 744T: een. Saattaa olla myös mielenkiintoista pelattaessa liittämällä yksi DI-laatikkoon. Olisin kuitenkin erittäin kiinnostunut kuulemaan yhden kytkemisen muuttuvan impedanssimikrofoniin pre (minulla oli aiemmin yksi ART-esivahvistimista, joilla oli tämä toiminto, mutta päivitin sen jälkeen Chandler Germaniumiin ...)

Toinen mahdollisuus (jonka olen ajatellut tekevän, mutta en ole koskaan tehnyt): jos sinulla on Logic Studio, siellä on taajuuskorjain-laajennus nimeltä "Match EQ". Todennäköisesti, jos löydät pinnan, joka resonoi melko tasaisella taajuudella (ehkä NS-10?), Voit ampua vaaleanpunaisen melun sen läpi, kirjaa sen vaste ja sovita se sitten vaaleanpunaisen kohinan suoraan mittaukseen taajuuskorjaimella (sisäisesti ohjelmistossa). ponse. Voit sitten tallentaa uuden taajuuskorjain-asetuksesi ja soveltaa sitä postitse jokaiseen mikrofonin äänitykseen, mikä olennaisesti "purkaa" mikrofonisi. Tietysti kaikki tämä olettaa, että löydät pinnan, jolla on melko tasainen vaste.

Minulla on muita ideoita hihassa, kuinka saavuttaa tämä Match EQ: lla, jos joku on kiinnostunut ... kerro minulle .

Toivottavasti tämä auttaa !!!

NS-10: t ovat yhtä tasaisia ​​kuin Jennifer Lopez!
Joel H.
2010-04-18 19:36:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kiitos, ohjelmiston taajuuskorjaimen "dekoodaus" näyttää mielenkiintoiselta ajatukselta. Haluaisin kuulla lisää ideoita hyvän tasaisen taajuuskorjaimen impulssin tallentamisesta. En omista NS-10: tä, ja Genelec-näyttöni rungot näyttävät liian tukevilta värisemään hyvin. Vai luuletko voivani saada hyvän "luonnollisen" taajuusvasteen asettamalla pietson Genelecin metalliverkkoon ja nauhoittamalla melun?

Laitteellani olin kunnossa juotettaessa pietsoa ja pistoketta, mutta en ole varma, ymmärränkö kaaviot FET-puskurin rakentamisesta.

Toinen jännitettä koskeva kysymys koskee Phantom-tehoa ja pietsoja. Aioin yrittää vahvistaa pietsosignaalia MOTU Ultraliten 48 V: n fantomikrofonilla, mutta jotenkin se ei vaikuttanut hyvältä ajatukselta, vain vaistoni perusteella. Valmistamani pietsolevy ja johdot ovat täysin auki, joten kai vaistoni sanoivat, että 48V ei ole hyvä yhdistelmä tämän kanssa.

Entä? Onko vielä tieteellisiä selityksiä fantomiteholla varustettujen pietsoiden käytöstä signaalin vahvistamiseksi? Luonnollisesti fantomiteho antaa ylimääräisiä volttia mikrofonille, eikä se muuta taajuusvastetta vai vai?

Pretaeperon
2010-08-27 03:54:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Im diggin with my contact mic now ...

Voiko kukaan sanoa, mitä voin tehdä mikrofonin melulla? maadoitus?

BTW kokeilin myös fantomitehoa ja se toimi hyvin XLR: n kautta. se antoi tarvittavan vahvistuksen, mutta ääniä ...Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...