Kysymys:
Atmos-tallennus: MS vs. AB vs. XY vs. ORTF
Roger Middenway
2010-05-11 07:48:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä voi olla hieman aloittelijan kysymys, mutta muutin NYC: hen Australiasta ja jätin toisen Oktava -sydämeni. Minun on tallennettava joitain tunnelmia elokuvalle, ja mietin, mikä maustettujen ammattilaisten mielestäsi on paras asetus tälle sovellukselle?

Minulla on ollut tyydyttävät tulokset AB: n välimatkoilla omnisilla ja ORTF-kardioidit. Joten vaihtoehtoni ostavat toisen oktavan ORTF: lle; ostaa suhteellisen halpaa M / S; tai saada joitain omnisia tekemään A-B -tallenteita. Onko kellään mielipiteitä M / S: stä tunnelman tallentamiseen? Minusta tuntuu, että siitä olisi hyötyä lähinnä spot-FX: lle.

Miten tämä vaikuttaa myös stereotunnelman laatuun ja 5.1 eroaa hieman keskelle?

Paljon kiitoksia panoksestasi!

ORTF

Neljä vastused:
NoiseJockey
2010-05-11 20:28:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on paljon vaihtoehtoja, mutta muista, että jokainen on hyvä eri asiaan. Työskentelen taaksepäin paitsi siitä, mitä sinulla on ja jolla on varaa vaihdettavasti, vaan millaista tilankuvantamistulosta tarvitset äänten lopulliseen käyttöön. (Muista, että voit aina vuokrata juuri tarvitsemasi ostamatta!)

Pidän X-Y: stä yleisessä ympäristössä, koska rehellisesti sanottuna se on helppo ja nopea asentaa. Ei vaivaa, jopa yhdellä mikrofonilla, jos olet valmis hyväksymään kiinteän leveyden. X-Y: llä on yleensä vähemmän keskuskuvaa, mikä on todella täydellinen, kun tarvitset tilaa keskustakanavasta tuleville valintaikkunoille tai muille äänilähteille. ORTF on hienoa, jos minulla on aikaa ja tilaa tehdä oikea kokoonpano. Pidän toisistaan ​​erillään olevista pareista samasta syystä, mutta vielä vähemmän yksityiskohtaisen keskuksen ansiosta mielestäni se on parasta syvälle taustalle, joka tarvitsee vain levitä ilman paljon suuntausta tiettyihin ääniin (jotka voivat toisinaan häiritä).

Kun teet tunnelmia, jotka tarvitsevat keskitetyn kuvantamisen, kuten linnunlaulu luonnossa, MS: tä ei voida voittaa joustavuuden vuoksi, ja oikeilla mikrofoneilla MS-laite voidaan sijoittaa yhteen tuulilasiin helpon kantamisen ja asennus.

(Nämä näkökulmat olisivat täysin erilaiset, jos stereomiksaus olisi tehtävä musiikille eikä tunnelmille!)

Kiitos yhteenvedosta, tämä lauta on kuin buffetateria ajatuksille. Mutta laadukkaammalla ruoalla kuin buffetilla yleensä on.
Sovittu. Et saa täällä väärää tietoa, jonka sinun täytyy seuloa muualla, enkä ole koskaan nähnyt mitään riitaa.
Colin Hart
2010-05-12 03:32:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole valtava XY-tunnelmafani. Kuulostaa hyvin tylsältä - ei tarpeeksi leveältä.

Olen suuri ORTF-fani monimutkaisemmille tunnelmille (vaikka, kuten Nathan sanoi, se voi olla hieman häiritsevä).

Suosikkini yhden pisteen mikrofoni on Sanken CSS-5. Siinä on 3 erilaista asetusta, 1 mono, 2 stereo. Normaali stereotila on 115 astetta, mikä on hieman leveämpi kuin ORTF. Se kuulostaa hämmästyttävältä. Toinen asetus on "laaja" asetus, 150 astetta. Laaja tila eliminoi täysin keskikuvan, mikä on ajoittain erittäin hyödyllistä.

Myös suuri M / S-fani joustavuutensa vuoksi. Voit suurentaa tai pienentää keskikuvaa tarpeen mukaan. Voi olla vaikea hankkia kannettavaa M / S-laitetta, jos sinulla ei ole omistettua M / S-laitetta. Käytän yleensä 2 AKG C414 -laitetta M / S-laitteelleni. Se ei ole kovin kannettava, mutta kuulostaa hyvältä. Haluaisin kuitenkin saada DPA- tai Gefell-lautan.

A / B, Spaced Pair, Blumlein, hämmentynyt pari, Decca Tree, NOS, Binaural jne. - ovat kaikki myös hienoja. Valitsemasi on perustuttava sovellukseesi ja käytettävissä oleviin varusteisiin.

DPA: n sivustolla on suuri resurssi erityyppisiin stereotallennuksiin:

http: //www.dpamicrophones.com/en/Microphone-University/StereoTechniques.aspx

Surround Ambiance -tallennuksessa käytetään todennäköisesti jonkinlaista holofonia tai Decca Tree, Double M / S, Fukada Tree jne. ... DPA: lla on myös loistava resurssi:

http://www.dpamicrophones.com/en/Microphone-University/Surround%20Techniques. aspx

Rav
2010-05-12 13:56:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on myös todella mukava artikkeli:

http://www.schoeps.de/PDFs/SCHOEPS_surround-brochure.pdf

Jeffrey P. Fisher
2010-05-12 20:31:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ollut jonkin verran menestystä binauraalisessa käytössä käyttämällä joitain Core Soundin piileviä mikrofoneja. Se ei sovi kaikkeen, mutta sopii harhaanjohtaville tunnelmaluetteloille ja muille.

--jpfTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...