Kysymys:
Tallennuspaikkavalinta
Lenny
2010-05-15 23:10:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minua on kutsuttu äänimieheksi lyhyessä itsenäisessä elokuvassa. Olen aiemmin nauhoittanut dialogia studiossa täydellisissä olosuhteissa. Kaikki kenttätallennukseni ovat olleet SFX: ää tai ilmakehää varten, joten tämän pitäisi olla hyvä haaste. Ymmärrän puomin käytön perusteet, mutta voiko kukaan antaa neuvoja, joista voi olla hyötyä itselleni ja muille?

Osa vuoropuhelusta nauhoitetaan meren lähellä ja muissa paikoissa. Tätä varten minulla on Audio Technica BP4071- tai AT897-lauhdutinmono-haulikkomikrofoni, jota voin käyttää puomin pylväässä ammattilaisen Rycote-tuulimyllyn kanssa, joka menee äänilaitteisiin 702T. Oletan, että tämä riittää ja että olen oikeassa ajattellessani, että suurin osa elokuvadialogista siepataan haulikkomikrofoneilla puomissa, kun tila sallii?

Nyt kun minulle on kerrottu sisätiloissa, on paljon isoja lasipintoja (isot ikkunat jne.), joiden mielestäni voi olla ongelma. Käytetäänkö tässä erilaisia ​​mikrofoneja, esim. Hyperkardioideja vai voinko saavuttaa hyvän tuloksen omistamillani varusteilla mikrofonimalla mahdollisimman lähellä näyttelijöitä?

Autotallenteessa on myös kohtaus näyttelijä puhuu ja ilmapiiri. Aioin käyttää ilmapiiriin NT4: ää, luulen, että tämä ei leikkaa sitä mihinkään vuoropuheluun autossa, koska se on stereo, mabye Voisin asettaa AT897: n sinne tai suosittelisit lav-mikrofoneja tällaisille tilanteita?

Seitsemän vastused:
VCProd
2010-05-17 19:25:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on joitain vinkkejä kyselysi perusteella (ja joitain, joita et ehkä ole vielä ajatellut):

  • Ampumimikrofoni ulkona, hyperkardoidi sisätiloissa tai paikassa, jossa on paljon heijastuksia. Schoeps MK41, kuten Ryan sanoi, kuulostaa hyvältä. Minulla on AT897 ja olen ollut siitä tyytyväinen - ei koonsa vuoksi suurin pickup-malli, mutta se toimii melko hyvin. Älä käytä tuulen tukemista, ellet tarvitse sitä. Kaikki suodattimeksi asettamasi vaikuttaa äänen laatuun.
  • Sinulla on toinen tulo tallentimessa - käytä sitä! Hanki pari langatonta lavua ja 2-kanavainen mikseri. Tai hanki yksi lav. Tai hanki langallinen lav - mikä tahansa saadaksesi mahdollisimman paljon peittoa. Jos johtajalla ei ole budjettia boom-op-toimintaan, hänellä ei ole ADR-budjettia.
  • Ota sieppaus ja SFX erillään kuvauksesta. Jos yrität saada kaiken kerralla, päädyt kaiken huonoon laatuun. Jätä lounas 10 minuuttia aikaisemmin ja mene sieppaamaan ääntä. Keskustele ohjaajan tai 1. AD: n kanssa siitä, että sarja pidetään lukittuna muutaman minuutin ajan tauon aikana, jotta saat tarvitsemasi.
  • Autoon tallennukseen on olemassa monia mainittuja menetelmiä. . Olen nähnyt rintaneuloja (kuten Countrymans) teipattuna viivaan, hiusrajaan jne. Käytä hyperkardoidiasi. Se tulee olemaan meluisa. Jos mahdollista, pyydä heitä tekemään muutama ääni, joka kestää vain auton pois päältä ja hiljaisessa paikassa. Nämä muutamat villit viivat voisivat säästää sinut postissa.
  • Kasvavan erityispiirteen suhteen - pääse lähelle. Työskentele DP: n kanssa kehyksen yläosan löytämisessä. Liikuta aina mikrofoniasi saadaksesi tuon "makean paikan".
  • Viimeiseksi varmista, että sinulla on kunnioitus tuotannon äänihenkilönä ja ylläpidät sitä. Keskustele ohjaajan kanssa etukäteen ja varmista, että hän tietää tekemäsi työn merkityksen. Varmista, että jos sanot "Pidä äänestä", hän ei kumoa sinua. Kun ohjaaja lakkaa antamasta sinulle kunnioitusta, et saa mitään muusta miehistöstä. Jos laitteessa on meluisa laite, varmista, että sitä liikutetaan, mykistetään tai poistetaan, ennen kuin jatkat. Huonon äänen saamiseen ei ole mitään syytä, kun ongelmalähteet ovat korjattavissa.

Toivottavasti autat, ja kysy muita kysymyksiä ajatellessasi niitä. Jos et välitä, anna meille raportti oppimastasi ja mahdolliset jatkokysymykset ampumisen jälkeen. Olen oppinut jotain uutta jokaisessa sarjassa!

Hyvät neuvot, kuten maanmikrofonien ulkonäkö, näyttävät olevan myös laadukkaita laville.
glenn eanes
2010-05-19 03:17:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tallentanut melko vähän vuoropuhelua ajoneuvoihin. Katso harjoitusta, jos mahdollista, nähdäksesi, mihin suuntaan näyttelijät kääntävät päätään.

Varmista, että ajoneuvon ilmastointilaite on POIS (tarkista ennen jokaista otosta, kun näyttelijät haluavat hämätä. konsoli otosten välillä).

Varmista, että radio on pois päältä (katso yllä).

Varmista, että lesket ovat ylhäällä (tarvittaessa tietysti).

Jos ajoneuvo ei liiku kohtausta varten (pysäköity jne.), sammuta moottori tarvittaessa. Voit aina tallentaa moottorin joutokäynnin ja muut villit äänet käytettäväksi myöhemmin. Tämä voi päteä myös, jos ajoneuvoa hinataan.

Olen käyttänyt visiireissä kaikkea kasvimikrofoneista (hyvä, kunnes näyttelijä kääntää päänsä pois mikrofonista) ja näyttelijöiden todella kukoistamiseen istuen esikaupungin takaosassa. Olen myös onnistunut saamaan kunnollisen nauhoituksen kahdesta näyttelijästä asentamalla sydämeen näiden kahden väliin (varo jälleen, kun he sammuttavat mikrofonin).

Käytä kaikissa tilanteissa useita mikrofoneja (yleensä puomi ja lavuaari). Et koskaan tiedä, milloin yksi mikrofoni on käyttökelvoton jostakin syystä. Näyttelijöiden huijaaminen useimmissa tilanteissa on hyvä idea.

ragamesound
2010-05-16 01:34:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olisin kyllästynyt käyttämään vain laukausta rannalla. Tavoitteenasi on, että valintaikkunan muokkausohjelma rakastaa sinua niin paljon, että hän alkaa nimesi. Ulkotilanteessa hyvän haulikko-mikrofonin käyttö on ihanteellista, jos melutaso sallii. Mutta rannan ongelma on melutaso (ja rakenne), joka on täysin epäjohdonmukainen. Ellet ole tekemisissä vain lähikuvien kanssa kaukana aalloista, se on täydellinen painajainen muokattavaksi.

Kaikki tietävät, että lavit kuulostavat kauhealta, mutta suosittelen sitä todella rannalle. Ja ole kova perse tuotannossa hyvän äänen saamisesta. Tausta-aaltojen muokkaaminen on vaikeaa. Olen tehnyt sen. Se on perseestä. Imee imee imee.

Olen samaa mieltä! Olen ollut siellä! Hanki vähintään 5 minuuttia aaltoja kirkkaassa paikassa ja rukoile, että mainonta-prop-kone tai hengenpelastaja pikavene ei mene ohi.
Siellä on joitain mukavia lavs - juuri ammuttu Countryman B6: lla, ja sillä on upea ääni. Ne ovat niin pieniä, että kannattaa saada pieni taajuushäviö.
Anand
2010-05-16 08:09:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäinen kysymys, voitko palkata hyvän puomioperaattorin? Kokenut puomioperaatio voi olla valtava ero. Ja tässä on vähän viisautta, jonka sain harjoittelijana. Älä oikeastaan ​​ole huolissasi heijastuksista tai varjoista. Tärkeää on vain, että varjot ja heijastukset eivät saa olla näkyvissä kameran kehyksessä. Ystävä taideosastolle, gafferille ja kameran käyttäjälle. Ne voivat auttaa puomioperaattoriasi jahtaamaan varjoja ja heijastuksia kehyksen reunan ulkopuolella, jos se tulee. Enimmäkseen tapana.

Ryanilla on oikeus. Yritä olla käyttämättä haulikkomikrofoneja sisätiloissa varsinkin kovalla heijastavalla pinnalla. Paljon parempi kuin käyttää kardioidia.

Yritä myös olla käyttämättä liikaa erilaisia ​​mikrofonityyppejä ja -tekniikoita yksittäisessä kohtauksessa. Tämä sisältää vaihtelevat mikrofonin sijainnit (ylhäältä, alhaalta, sivuttain jne.). Yhtenäisyys on joskus arvokkaampaa kuin yksittäiset laukaukset, jotka kuulostavat täysin meluttomilta. Lav-mic-laukaus ei leikkaa kovin hyvin puomilla.

Toivottavasti tämä auttaa.

Kiitos tiedoista, älä usko, että he maksavat puomioperaattorista.
Wesley Mace
2010-05-17 03:19:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla ei ole aavistustakaan, voiko tämä olla asiaankuuluvaa vai onko neuvoni laskettava, koska olen vain opiskelija, mutta mitä olen kuullut toiselta alan työntekijältä, on käyttää Hyper-cardioid -mikrofonia ja päästä mahdollisimman lähelle mahdollista lahjakkuuteen riittävästi tilaa äänen hengittämiseen. Booming ylhäältä kohdentamiseksi makeaan kohtaan (hieman kurkun alapuolella ja rinnan yläpuolella) näyttää olevan paras vaihtoehto, koska alhaalta kukoistava aiheuttaa vuoropuhelulle enemmän bassoa, kun löydät itsesi lähemmäksi rintaa. Autoon nauhoittamisen osalta työskentelin sarjan pilottijaksojen parissa ja jouduin nauhoittamaan pari auton sisällä. Kiinnitin yhden Lav-mikrofonin jokaiselle auton visiirille ja sain loistavan vuoropuhelun.

Schuyler Hupp
2017-02-02 22:05:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Superkardioideja käytetään yleisimmin sisätilojen valintaikkunoiden nauhoittamiseen niiden erinomaisen sivuhylkäämisen ja melko kunnollisten takahylkäämisominaisuuksien vuoksi. Kardioidit ja hyperkardioidit, niiden laajemmilla kuvioilla, eivät ole läheskään yhtä yleisiä, vaikka niitä voidaan käyttää, kun kehystys on tiukka ja olet lähellä kykyjä tai jos huone on suhteellisen kaiuton (heijastamaton). Sisäikkunan vakiomikrofonit ovat esimerkiksi Sennheiser MKH50 ja Schoeps MK41. Olen lukenut, että myös Rode NT1 on suosittu. MKH50 on paras jälkikaiunnan minimoimiseksi ja ei-toivottujen ympäröivien äänien hylkäämiseksi, ja sillä on erittäin matala itsekohina (hyvä hiljaiseen keskusteluun); MK41 on kuitenkin huomattavasti "makeampi" ja luonnollisempi kuulostava, vaikka se onkin hieman meluisampi ja hylkää hieman vähemmän toivotun tunnelman ja heijastukset.

Schuyler Hupp
2017-02-02 22:17:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ilmeisesti rannalla nauhoitetun valintaikkunan muokkaaminen voi olla todellinen painajainen postissa, kun yritetään sovittaa taustasurffaus valintaikkunan osien välillä ... Joka tapauksessa, lukuun ottamatta suhteellisen korkealle sijoitettujen lavojen käyttöä, jos käytät haulikkomikrofoni, sinun kannattaa harkita tarkkaa huomiota siihen, mihin mikrofonin napakuvion NULL on suunnattu, eli mikrofonien napakuvion osaan, jolla on paras hylkäys. Toisin sanoen, yritä sijoittaa mikrofonisi siten, että paras hylkääminen kohdistuu surffauksen suuntaan siten, että mikrofonin etuosa on edelleen suunnattu lahjakkuudelle. Mielenkiintoinen haaste, eikö? Tämä strategia on todella hyödyllinen minkä tahansa valintaikkunan tallennuksen yhteydessä, kun yrität minimoida ei-toivotut äänet, joita et voi hallita, esim. rakennusmelu, musiikki, moottoritiet jne.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...