Kysymys:
Mitä olisit tehnyt eri tavalla?
Matt Cavanaugh
2010-05-05 15:10:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko niille teistä, jotka ovat tehneet äänisuunnittelusta valitsemanne uran, jotain, mitä olisitte tehneet eri tavalla matkan aikana? Onko olemassa tiettyjä valintoja, joista olet erityisen iloinen tekemäsi? Olisitko mieluummin mennyt freelance / studio, elokuva / pelit, itärannikko / länsirannikko, paikallinen / kansainvälinen, analoginen / digitaalinen jne. ?

Enemmän kuin mitään, olen kiinnostunut jälkikäteen. p>

Ja jotta asiat olisivat mielenkiintoisempia, olen sisällyttänyt palkkion.

Kuusi vastused:
#1
+20
Andrew Spitz
2010-05-05 15:56:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastasin juuri joihinkin kysymyksiin soundesign-blogissa, ja yksi kysymys liittyy löyhästi kysymykseesi. Kysymykset olivat:

Mitä ehdotat nuorille, jotka haluavat tulla äänisuunnittelijaksi? Kumpi on koskaan ilman työkalua?

Tämä on kysymys, johon voin henkilökohtaisesti liittyä, koska olen viime aikoina saavuttanut urallani pisteen, jossa työskentelen hankkeista, jotka ovat henkilökohtaisesti mielestäni ja ammattimaisesti täyttävä.

Olen oppinut asioita: Pidä aina kunnossa suunnitteluprojekti; yritä saada se täältä ja hakea palautetta; jakaa tietosi; kutsu itseäsi äänisuunnittelijaksi; lataa äänisuunnittelusi (jopa vain vähän); verkko voi olla mentorisi.

 • Paras tapa oppia on tekeminen. Osallistumalla projekteihin opit uusia tekniikoita ja kehität taitoja tulevia projekteja varten. Jos työskentelet ryhmässä, voit myös luoda työsuhteita.
 • Tietojen jakaminen pakottaa sinut omaksumaan ja soveltamaan oppimasi ja kannustaa muita ihmisiä jakamaan tietonsa kanssasi.
 • Jos kutsut itseäsi äänisuunnittelijaksi, ihmiset kohtelevat sinua äänisuunnittelijana.
 • Älä ole ujo veloittamaan taitojasi äänisuunnittelijana. Ihmiset yrittävät saada sinut työskentelemään ilmaiseksi, mutta sinä tarjoat arvokasta palvelua. Kun aloitat taitojesi lataamisen, sinua pidetään ammattimaisena äänisuunnittelijana. Aluksi on vaikea päästä eroon ilmaisesta työstä. Minulla kesti kauan päästä eroon siitä, että minulla ei ole arvoa, ja minun pitäisi työskennellä vapaan asenteen puolesta.
 • Mentoreita on valitettavasti vaikea löytää, mutta onneksi meillä on verkko. On valtava online-yhteisö, joka on innokas auttamaan. Tiedonjaossa on valtava määrä tietoa, sinun on löydettävä ja tehtävä siitä jotain.

Arsenaalin päätyökalu on kyky työskennellä toiset. Äänisuunnittelijaksi tuleminen ihmiset haluavat työskennellä kanssa palvelee sinua hyvin. Jos olet kyseinen henkilö, työskentelet nopeasti ylöspäin. Äänisuunnittelijana olet todennäköisesti riippuvainen tiimistä. Tarvitset tuotannon ansaitaksesi rahaa, tai tarvitset hyvän käsikirjoituksen hyvän äänisuunnittelun tekemiseksi. Tämän pitäisi saada pallo liikkumaan: Kun ihmiset haluavat työskennellä kanssasi, ansaitset rahaa laitteiden ostamiseen. Kun sinulla on tarvikkeet, ihmiset palkkaavat sinut suurempiin projekteihin ja sinusta tulee parempi ääni.

On myös joitain todella hyviä vastauksia tällä säikeellä, jos et ole nähnyt sitä ja haluat lukea lisää.

Toivon, että voisin antaa enemmän ylimääräisiä ääniä tähän viestiin. Arvokasta tietoa täällä.
@EMV On iloinen, että pidät sitä arvokkaana.
#2
+10
Jay Jennings
2010-05-21 14:06:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivon, että olisin tehnyt enemmän:

 • Ota enemmän riskejä
 • Tee enemmän ilmaista työtä
 • Tallenna enemmän materiaalia omaan aikaan rakentaa FX-kirjastoni aikaisin
 • sijoita laadukkaisiin mikrofoneihin, joista on aina hyötyä
 • kysy lisää kysymyksiä
 • huomioi lisää neuvoja

Olen iloinen siitä, että tein:

 • Ota palkaton työharjoittelu
 • Esitä kysymykset, jotka esitin
 • Ystävä lahjakkaimmat ihmiset, joiden kanssa työskentelin
 • Opi ja puhu sujuvasti useissa työasemissa
 • Kuuntele enemmän ja puhu vähemmän
 • Kirjoita muistiin
Haluatko, että olisit tehnyt enemmän ilmaista työtä, koska se olisi antanut sinulle enemmän kokemusta tai koska se olisi kohdannut sinut paremmin muiden aloittavien taiteilijoiden kanssa?
@MixingManiac, molemmat.
#3
+8
Selcuk Can Guven
2010-05-05 18:30:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi tärkeä seikka, jonka olen oppinut seikkailuni aikana, on "keskittyä " yhteen asiaan.

Sen sijaan, että olisin kaiken kaupan tunkki ja tekisi hauskaa, nauhoittamista, ylikuumeneminen, äänen puhdistus, videopelit, animaatiot, lyhytelokuvat; vain keskittyminen yhteen asiaan teki minusta paremman äänisuunnittelijan sen sijaan, että olisin keskimääräinen kullakin alalla.

En tarkoita, että sinun ei pitäisi oppia tai kokeilla muita asioita, mutta mielestäni tietäen vahvuutesi ja heikkouksia ja niiden jakaminen rehellisesti asiakkaalle korostaa ammattitaitoasi.

Erittäin totta! Hyvä pointti. Vaikka en lainkaan seuraa sitä :-) Pysyn keskittyneenä yhteen asiaan jakson ajan tai tiettyyn projektiin ja sitten siirryn johonkin muuhun (tekemiseen äänen kanssa), enimmäkseen palaan siihen uudelleen myöhemmin. Rakastan niin monia ääniominaisuuksia, että huomaan siirtyvän paljon yhdestä toiseen, tiedän, että tämä tarkoittaa, etten koskaan tule olemaan paras yhdessä asiassa, mutta tiedän varmasti, että olen viihdyttänyt ja intohimoinen.
En halunnut kommentoida aluksi, koska Selcukin kokemus toimii monille ihmisille, mutta olen Andrewn kanssa. Olen luonut urani "asiantuntija-asiantuntijana" olemisen ympärillä: "En ole taitava kaikessa, mutta perehdyn syvällisesti 1-3 alaan. Andrewin tavoin tämä pitää minut innostuneena ja innoittamana, ja voin lainata tekniikoita tieteenalojen välillä. Mutta tämä toimii vain tietyille ihmisille. Vain lisää todisteita siitä, ettei ole olemassa yhtä tapaa lähestyä uraa. Tämä on vain yksi POV, eikä mitenkään mitätöi Selcukin viestiä, mikä on hyvä neuvoja suurelle joukolle ihmisiä!
Haluaisin erikoistua, mutta valitettavasti minulle ei ole koskaan annettu mahdollisuutta. Teknisesti työskentelen kokopäiväisesti mikserinä, mutta teen kuitenkin myös kaikki muut tavarat. Minulla on ollut myös muiden yksimielisyys siitä, että nykyisessä ilmapiirissä sinun on pidettävä kaikki taitosi ajan tasalla, jos menetät työn.
Noise Jockey, täydellinen asia lähestymistavassasi on "tekniikan lainaaminen tieteenalojen välillä". Tämä on niin tärkeää, koska se tarkoittaa, että et ole erikoistunut kolmelle tieteenalalle erikseen, kun parannat itseäsi, parannat KAIKKIA tieteenaloja. Tällainen yleisyys on mielestäni suuri ja vaatii todellista taitoa ja ahkera. Kiitos paljon POV: n jakamisesta.
#4
+3
georgi
2010-05-22 00:27:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olisin aloittanut aiemmin.

Ei ole varmaa, että tulee selväksi, kuinka osallistuva, abstrakti ja laaja tämä aihe voi saada. Tekninen tieto voidaan kerätä melko nopeasti, mutta sivuttainen ajattelu, koulutetut korvat, estetiikka ja tarvittava kulttuuritausta eivät tule yhtä nopeasti. Puhumattakaan ihmisten taitojen tarpeesta ja joskus epäedulliseen työhön vaadittavasta asenteesta. On myös kysymys siitä, että joudut kokeilemaan muutaman vuoden ajan vain saadaksesi perusasiat pois tieltä ja löytääkseen oman kapealla .. Ja rakentamaan kirjasto. Joten kyllä. Kannusta kokeiluja.

#5
+3
user49
2013-03-18 11:32:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos voisin matkustaa ajassa, palaan takaisin &ille, sanoen itselleni: hakeudu Berlinale Talent -kampukselle (ja jos sinut viritetään, jatka parantamista. & jatka hakemista joka vuosi, kunnes sinut hyväksytään)

Puutteista huolimatta se oli paras kokemus arvostamalla äänen rooleja elokuvan tekemisessä - arvostamalla kaikkia muita keskeisiä rooleja - tapaamalla &ia vapaasti keskustelemalla elokuvasta / taiteesta / äänestä / musiikista ympäri maailmaa olevien ihmisten kanssa - arvostamalla sinua omat kokemuksesi rajoittavat - ymmärrät mitä tarkoittaa matka, ts. jos et ole matkustanut &issa tekemisissä muiden kulttuurien kanssa, olet erittäin rajoitettu!

http://www.berlinale-talentcampus.de /

Tämä näyttää erittäin mielenkiintoiselta! Pidän ehdottomasti silmällä sitä, kiitos kun mainitsit sen!
#6
+2
user80
2010-05-21 19:37:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivon, että olisin keskittynyt yhteen asiaan.

Jos tekisin sen uudestaan, ostisin täydellisen pienen puominostolaitteen ja työskentelisin niin monella palkatulla ja palkattomalla työpaikalla kuin pääsisin käsiksi. En tekisi mitään muuta, ennen kuin olin täydellinen siinä roolissa. Vasta sitten etsin äänisekoitinta, koska kaikki on vuoropuhelussa, joko puhdistat sitä tai tuet sitä musiikin tai äänitehosteiden kautta, ja kun ymmärrät sen, kaikki muu on niin paljon helpompaa. >Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...