Kysymys:
Ymmärtäminen Conversion Reverb
VCProd
2010-04-13 22:07:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä kysymys on minulle tarkoitettu ymmärtämään konvoluutioäänen käyttötapoja, miten se suoritetaan, ja selvittämään minulla olevat väärinkäsitykset.

Kuten ymmärrän, voin luoda konvoluutioimpulssin:

  • Aseta kaiutin ja mittausmikrofoni haluamaasi tilaan
  • Toista impulssi kaiuttimesta ja tallenna tulos. Minua käskettiin käyttämään äänitiedostoa, joka on napsautus, jota seuraa sinipyyhkäisy, jota seuraa toinen napsautus.
  • Lataa alkuperäinen tiedosto ja tallennettu tiedosto dekonvolveriin ja luo tulostetiedosto.
  • Käytä lähtötiedostoa convolution reverb -laajennuksen kanssa

Convolution reverbin pitäisi olla ihanteellinen tapa käsitellä ADR: ääsi, mutta en ole koskaan ollut mukana projektissa, jossa sitä käytettiin. Olen pelannut vain sisäänrakennetuilla profiileilla, jotka tulevat laajennuksen mukana.

Kysymykseni ovat:

  • Millaisia ​​laitteita käytät kentällä nauhoittamiseen?
  • Mitä deconvolver-ohjelmaa käytät?
  • Minkä tyyppisiä sovelluksia profiloit?

Kiitos!

Neljä vastused:
Jay Jennings
2010-04-13 22:31:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinulla on melko perusteellinen käsitys prosessista. Vastaaminen kysymyksiisi:

• Millaisia ​​laitteita käytät kentällä nauhoittamiseen?

Ei ole kovia ja nopeita sääntöjä, mutta sinun tulisi yritä käyttää yhtä ammattimaista tuotetta kuin pääset käsiksi. Tehokas kaiutin on välttämätön, joten varmista, että sinulla on virtalähde kaikkialla, missä aiot äänittää. Re. mikrofonit, monet ihmiset käyttävät DPA: ta tai maanrakennustöitä, mutta Schoeps, AT ja Neumanns ovat kaikki hyviä valintoja. Jos sinulla ei ole pääsyä mihinkään näistä, käytä mitä sinulla on! Sinulla on myös mahdollisuus valita, kuinka monta kanavaa aiot tallentaa, ts. mono-, stereo-, quad- tai korkeampi. Valitsemasi kokoonpano riippuu tallentimestasi, kuinka paljon aikaa varataan määritykseen ja tietysti sovelluksestasi. Jos valmistaudut ehdottomasti ADR-tarkoituksiin, stereot riittäisivät enemmän kuin tarpeeksi.

• Mitä deconvolver-ohjelmaa käytät?

Altiverb on elokuvien jälkituotannon suosituin (ainakin täällä LA: ssa). Toinen vaihtoehto on TL Space. Vielä toinen on Wavesin IR-L (vaikka en ole käyttänyt sitä). Tässä erinomainen Sound on Sound -artikkeli eri sovelluksista ja niiden vertailusta.

• Minkä tyyppisille sovelluksille [käytät] profiilia?

Riippuu täysin siitä, mitä haluat käyttää, jos haluat! Voisit pysyä tiukasti ADR: n käsittelemisen rajoituksina vastaamaan valintaikkunaa (tai mitä tahansa tilaa, johon yrität sovittaa), tai käyttää sitä musiikissa tai äänitehosteissa simuloida haluttua reaaliaikaista tilaa. Käytän usein Altiverbia alkuperäisen tiedoston muuttamiseen kokonaan, suunnittelemiseksi uudeksi. Muista myös, että konvoluutio-kaiun ei tarvitse käyttää vain impulssivasteita todellisista tiloista; he voivat käyttää mitä tahansa ääninäytettä, jonka heität siihen, sekoittumaan jotain muuta vastaan, ts. impulssivasteena käytetty alasinhitti antaa metallisen ominaisuuden kaikelle käsittelemällesi äänelle.

Kokeile ja pidä hauskaa!

PS. Konvoluutio-kaikujen käyttäjille on olemassa monia kolmannen osapuolen impulssivastekirjastoja. Tässä on yksi, jota olen nauttinut ajoittain käyttämästä.

Onko Altiverb deconvolver tai convolver? Convolver tuottaa jälkikaiuntaisen äänen impulssivasteesta. Dekonvolveri tuottaa impulssivasteen jonkin muun tunnetun signaalin tallennuksesta, joka voidaan sitten käsitellä konvolverilla.
Endolith - AudioEase on Altiverbia valmistava yritys. Altiverb itsessään on konvoluutiokaiku, mikä tarkoittaa, että se käyttää infrapunayhteyksiä muiden äänien kanssa muodostamaan reverbejä, kaiuja jne. Katso kommenttini yllä viestistäsi saadaksesi lisätietoja.
Tai voit käyttää konvoluutioääntä erittäin outoihin vaikutuksiin, ei vain realistisiin ääniin. Olen tehnyt joitain erittäin mielenkiintoisia ääniä käyttämällä kumartuneen symbaalin ääninäytettä infrapunana ja löin Slinkies, ja ... ;-)
Kiitos (ja kaikkien muiden) yksityiskohtaisesta vastauksesta sekä vastauskirjastolinkistä. Uskon, että minulla on kaikki mitä tarvitsen, jotta pääsen liikkeelle ja olen innoissani voidessani kerätä omaa kaiun kirjastoa!
Olet melko tervetullut. Haluaisin kuulla joitain vastauksiasi, jos haluat jakaa.
endolith
2010-04-14 00:02:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Minua käskettiin käyttämään äänitiedostoa, joka on napsautus, jota seuraa sinipyyhkäisy, jota seuraa uusi napsautus."

Hmmm ... Kuka kertoi sinulle? Jos tallennat vastauksen napsautukseen, niin on impulssivaste. Se on kirjaimellisesti huoneen vastaus impulsiiviseen meluun, kuten napsautus. Hajottamista tai muuta käsittelyä ei tarvita. Sitten sekoitat musiikkisi impulssivasteella, ja se kuulostaa siltä kuin olisit soittanut musiikkia tilassa napsautuksen sijaan.

Haluat kuitenkin todennäköisesti käyttää erillistä napsautinta kaiuttimen sijaan. Haluat äänen mahdollisimman lähellä ihanteellista impulssia, ei suodatettua kaiuttimen taajuuden ja vaihevasteen kautta. Haluat sen kuulostavan kuin esiintyjäsi olisi tosiasiassa katedraalissa, et kuin toistat heidän CD-levynsä boomboxia katedraalin sisällä. Haluat myös sen mahdollisimman kovaa (ilman leikkausta), jotta äänitteesi signaali-kohinasuhde on korkea.

Voit myös saada impulssivasteen sinipyyhkäisystä tai enimmäispituinen sekvenssi tai muu signaali purkamalla ensin. Tämä parantaa signaali-kohinasuhdetta, mutta (ihannetapauksessa) se tuottaa täsmälleen saman asian kuin suora impulssivaste. Käytännössä yksi menetelmä saattaa tuottaa parempia tuloksia kuin toinen. Katso Wikipedia

Katso enimmäispituisten sekvenssien käyttöä impulssivasteiden mittaamiseen täällä ja täällä. Nämä toimivat kuin sirinä, mutta paremmin.

Muista, että voit tallentaa kahdesta mikrofonista kerralla saadaksesi stereokuvan vastauksesta.

Selvennykseksi - jotkut sovellukset käyttävät sekä napsautusta (pop) että sinipyyhkäisyä tilan impulssivasteen tallennuksessa, kuten Altiverb. AudioEase tarjoaa ohjelman, joka luo pyyhkäisyjä käytettäväksi, nimeltään Altiverb Sweep Generator. Ennen pyyhkäisyä on pop. Tuo pop kertoo IR-esiprosessorille, että on aika alkaa kuunnella lakaista. Kun pyyhkäisy on päättynyt, sitä seuraa loppupoppaus, joka kertoo IR-esiprosessorille, että pyyhkäisy on valmis. Pomppaukset varmistavat, ettei yhtään äärimmäisen suurta tai matalaa taajuutta jää väliin pyyhkäisyn dekonvoluutiossa. Korjauksia, kukaan?
Se todennäköisesti auttaa tallenteen synkronoinnissa testisignaalin kanssa. "On muitakin laajakaistaisia ​​ärsykkeitä, joille on tunnusomaista myös tasainen spektrin suuruus, josta taajuusvaste tai impulssivastetiedot voidaan johtaa, mutta joilla on ystävällisempiä huipputekijöitä kuin impulssilla. Yksi on taajuuspyyhkäisy tai sen optimoitu versio, chirp. Tätä ärsykettä ei synny niin yksinkertaisesti, ja vaihetiedon saaminen voi olla vaikeaa, ellei mitattavan järjestelmän tiedetä jo varmasti olevan vähimmäisvaihe. "
Joel H.
2010-04-14 14:41:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta tuntui myös, että impulssiäänelle voidaan käyttää vain staattista napsautusta. Ajattelin käyttää käynnistyspistoolia konvoluutioimpulssien tallentamiseen.

Nyt kun ajattelen napsautus-pyyhkäisy-napsautus-teoriaa, sillä voisi olla ajatus kerätä hyökkäys - ennakoiva viive - heijastukset - ja viimeinkin hajoavat tiedot.

Olisi mukavaa tietää enemmän tästä lähestymistavasta. Joku?

Monet ihmiset käyttävät käynnistyspistoolimenetelmää; tämä ei kuitenkaan kata koko taajuusspektriä. Siniaallon pyyhkäisy kattaa kaikki taajuudet (vähintään 20 Hz - 20 kHz), joten saat usein todellisemman kuvan näytetystä tilasta.
PS. "Napsauta-pyyhkäise-napsauta-teoria" -kommenttisi: Parhaan tietoni mukaan napsautus tai ponnahdusikkuna ei osallistu näytteenottoprosessiin. Se vain kertoo esiprosessorille, milloin sinuslakan kuuntelu aloitetaan ja lopetetaan. Korjauksia?
"Levi" ennen pyyhkäisyjä ja niiden jälkeen on ominaista GratisVolverin, hänen suosittelemansa dekonvolverin, käyttämiselle. Alkuperäisen tiedoston vastaaminen on helpompi järjestää heidän kanssaan.
Kuinka käynnistyspistooli ei kata kaikkia taajuuksia?
Jep, se tuntuu totta koskien käynnistyspistoolia. Pelkällä käynnistyspistoolin arvaamisella on todennäköisesti melko kapea taajuusvaste noin 3 - 10 kHz (kommentteja tai tosiasioita tästä) .Siksi käynnistyspistoolin äänityksestä tehdyllä IR: llä on hyvin vähän vastaustietoja bassotaajuuksilla.
Digitaalisten tallennuslaitteiden ansiosta, joilla on rajallinen taajuusvaste - 20 - 20 Khz, mikä tahansa impulssisignaali (käden taputus, pistoolikuvaus jne.) Ja pyyhkäisy (lineaarinen tai log 20 - 20 kHz) voidaan yhdistää ja kattaa koko taajuusalue 20 - 20 kHz. Ainakin sen olen oppinut tähän mennessä akustiikkakurssillani. Jotkut ovat parempia kuin toiset signaalin ja kohinan suhteen käsittelemiseen, siksi loki-sinipyyhkäisyt ovat hyviä.
JustinMacleod
2010-07-18 21:43:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä taajuusvasteessa mahdollisimman tasaista mikrofonia ja kaiutinsarjaa, jotta sieppaat mahdollisimman tarkan impulssivasteen.

@JustinMacleod Sain mittausmikrofoneja, joten olen siellä. Minun on todella viritettävä impulssi vastaamaan kaiuttimiani, mutta ne ovat melko tasaisia.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...