Kysymys:
Parhaita käytäntöjä ristiriitaisesta musiikista elokuvissa?
Andrew Spitz
2010-05-25 00:17:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin, jos et tiedä mikä on elokuvassa käytettyä musiikkia (korjaa minut, jos en selitä oikein): Musiikki, joka on vastakkainen kerronnan odotuksille. Joten, selkeästi sanottuna, hauskaa musiikkia surullisessa kohtauksessa.

Katsoin juuri "9" ja rakastin ääntä. Rakastin erityisesti yhtä kohtausta, jossa he käyttivät väärennettyä musiikkia. Kappale oli (jonnekin) Over The Rainbow, jota [lopeta lukeminen täältä, jos et ole katsonut sitä] käytettiin diagetisesti, kun he juhlivat voittoa ja kaikki on hunky-dory, mutta sitten heidät hyökätään uudelleen, mutta kaunis musiikki jatkuu osan hyökkäyksestä. Luulin, että se oli hyvin muotoiltu kohtaus.

"Over the Rainbow":

" 9 "-traileri:

Elokuvakoulussa kävin läpi kontrapunktivaiheen, mutta minulla ei ole ollut mahdollisuutta käyttää sitä sen jälkeen. Joten kysymykseni kuuluu:

Oletko käyttänyt tätä tekniikkaa elokuvissasi (ajatuksia siitä)? Ja mitkä ovat suosikkielokuvasi, jotka käyttävät sitä?

Tätä voidaan kutsua myös Anempatheticiksi, jossa musiikin tunnelma ei näytä vastaavan toiminnan tunnelmaa.
Totta. Unohdin sen. Mutta luulen, että useimmat ihmiset tietävät ja käyttävät termiä "contrapuntal"
Ymmärrän, että tämä on vanha säie, mutta tämä määritelmä "kontrapunktisesta musiikista" näyttää hyvin "elokuvakeskeiseltä". Alkuperäinen määritelmä on "kaksi (tai useampaa) erillistä melodista muotoa, jotka sekoittuvat hyvin yhteen". Joten luulen, että `` anempateettista '' tyyliäsi kutsutaan paremmin `` ristiriitaisiksi tunteiksi '', joka ilmaistaan ​​visuaalisesti ja toinen ilmaistaan ​​musiikillisesti. Mutta sitten olen muusikko, en elokuvantekijä. Sanakirjamme eroavat toisistaan. :)
Viisitoista vastused:
deleted
2010-05-25 01:21:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei voi sanoa, että olen itse koskaan käyttänyt kontrapuntista musiikkia, mutta mielestäni Reservoir Dogsin Ear-kohtaus on kaikkien aikojen suosikkini:

Se vain tekee tästä kohtauksesta niin julmemman. / p>

Joo, se on toinen hyvä käyttö. Pitäisi katsella sitä uudelleen, se on ollut jonkin aikaa. Kiitos.
En kuule sitä kappaletta ajattelematta sitä kohtausta .... koskaan!
ragamesound
2010-05-25 02:41:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosikkini kontrapuntimusiikkia ei ole koskaan elokuvissa, mutta melko tuoreessa Fallout 3 -pelissä. Jos olet pelannut peliä, tiedät mitä tarkoitan ;-) Tässä on aloituselokuva:

http://www.metacafe.com/watch/3166237/fallout_3_opening_cinematic/

Tuo optimistisen, romanttisen musiikin sukupolvi on jatkuva tausta oletusradioasemalle läpi pelin. Erittäin. Erittäin. Eerie.

Kyllä, fallout 3: n musiikki on hienoa ja todella tärkeää pelin tuntemukselle. Toinen hyvä esimerkki viimeaikaisesta pelistä on julkaisussa Aliens Vs Predator. Kun pelaat merimiehenä, sinut lukitaan autioon yökerhoon, ulkomaalaiset pureskelevat virtakaapeleiden läpi, mikä laukaisee tanssimusiikkia ja strobovalaistuksen, kun he hyökkäävät sinua!
En löydä yhtään hyvää leikettä YouTubesta, mutta Bioshockilla on sama optimistinen 50-luvun musiikki, joka on asetettu erittäin pelottavaan ja häiritsevään vedenalaiseen kaupunkiin. Upea peli, upea ilmapiiri, lähinnä äänen ansiosta.
Rakastan virallista Bioshock 2 -traileria siitä!
David
2010-05-28 09:03:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun näin ensimmäisen kerran kysymyksen, ajattelin, että tarkoitit "musiikkia, joka noudattaa vastapisteen sääntöjä", koska se tarkoittaa, mitä kontrapunkti tarkoittaa musiikkiteoriassa. Mutta vastauksena kysymykseen huomasin ensimmäisen kerran tämän vaikutuksen tohtori Strangeloven lopussa. Kun ydinpommit tuhoavat maailman, taustalla soi iloinen sentimentaalinen kappale "Me tapaamme uudestaan". Se on melko ironista ja tehokasta. Sitä käytetään samalla tavalla videopelissä Fallout 3 (kuten jo mainittiin), jossa radio toistaa iloisia vanhoja, jotka ovat jyrkässä vastakohdassa ydinjättömaalle ennen pelaajaa.

Olen myös nähnyt joitain keskinkertaisia ​​elokuvia, joissa se tapahtui tahattomasti koomiseksi.

Vau, joo ... ja kukaan meistä ei ole vielä maininnut "Hello Dolly" -raitaa, joka soitettiin "Wall • E" -tapahtuman tuhoutuneen maan alkukohtauksessa ..?
NoiseJockey
2010-05-25 08:12:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puolet Terry Gilliamin Brasilia : n kohtauksista.

upea elokuva ja esimerkki tästä käytöstä.
Haydn Payne
2010-05-25 00:49:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hieno aihe :)

Lempimusiikkimusiikkini on Alfred Hitchcockin The Birds -elokuvasta, kun koululaiset laulavat ja näet varikset hitaasti kerääntymässä kiipeilykehykselle taustalla.

Näkemäsi kuvat saavat sinut tuntemaan itsesi melko jännittyneeltä, mutta musiikki on täysin lapsellinen & huoleton. Lasten äänet ovat lähdemusiikkia (ts. Diegesis), mikä mielestäni lisää jännitteitä, koska he eivät ole tietoisia vaarasta.

Se on lasten pyöreä kappale, ja joka kerta kun he pääsevät jakeen loppuun ja aloita seuraava se lähettää vilunväristykset alas selkääni!

Loistava kohtaus!
Matthew Freed Audio
2010-05-25 11:32:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytin Sarah Brightmanin laulamaa "Mikä ihmeellinen maailma" -versiota toisen maailmansodan elokuvatrailereihin. Kohtaukset olivat enimmäkseen aseita, räjähdyksiä ja yleistä sekasortoa. Joten laulu oli jyrkässä ristiriidassa visuaalien kanssa.

Katsoin myös juuri "9" ja olin erittäin vaikuttunut äänisuunnittelusta!

Justin Huss
2010-07-15 17:08:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En voi sanoa, että se on rakkaimpia esimerkkejäni, mutta ainakin ne, jotka tulevat mieleen.

Ensimmäinen on Watchmenin alkutapahtumakohtaus, jossa Bob Dylanin kappale soi. Hieno kohtaus mielestäni :)

Toinen voi olla hieman vähemmän vaikuttava, luultavasti siksi, että video on tehty videopelimoottorilla. Ajattelen Digital Domainin tekemää Gears of War -traileria, joka käyttää kappaletta Mad World.

Mike
2011-11-29 07:31:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakastan tätä American Psychon kohtausta. Voi ja olen samaa mieltä, hyvä aihe ...

nomadlife
2011-11-29 14:00:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reservoirikoirien korvanäkymä oli myös ensimmäinen asia, joka tuli mieleeni.

Toinen mieleeni tullut asia oli elokuva (ja kirja), joka oli täynnä musiikkia, joka (tavallaan) rinnastaa kohtauksen (ainakaan jos emme katsele kohtausta Alex 'psykopaattinen näkymä) ...

... Kellon oranssi, elokuva, joka on täynnä vastakkaista / anempatista / rinnakkaista / kontrastista / mitä ikinä haluat-kutsua-musiikkia - ja tässä on vain yksi valittu kohtaus:

Ehdottomasti! Myös tämä: http://www.youtube.com/watch?v=Z-zRtT5jPLAAja koko elokuva. Loistava!
Rob D
2011-11-29 10:48:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäinen mieleen tuleva esimerkki on "Danny Boy" -tapahtuma Millers Crossing ista ... erittäin tehokas, IMO ...

sree
2012-06-11 02:10:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle tulee esimerkki bollywood-elokuvan Mera Naam Joker {nimeni on jokeri} kohtaus, jossa prtagonisti saa äitinsä kuoleman uutiset, kun yleisö taputtaa ja huutaa taustalla. :)

http://www.youtube.com/watch?v=ritUypI__yM
Jake
2012-06-13 12:37:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Täysmetallitakissa .. Surfin 'Bird Song

Stephen Saldanha
2012-06-14 03:58:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän siitä todella vähän Road To Perditionissa, musiikki on luultavasti ristiriitaisia, mutta se lisää jännitystä ja tekee ampumisen lopussa siitä eräänlaisen koomisen.

user7815
2014-03-24 02:45:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosikkini on Batmanilta (1989), kun Jokeri tappaa pomonsa, musiikissa on eräänlainen sirkustunnelma. Vaikka se sopii kohtaukseen Jokerin näkökulmasta, se ei ole sitä, mitä yleisö odottaa.

Edwin Matthews
2014-03-24 15:37:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tunnen sen myös anemphatic-äänenä. Olen yrittänyt tehdä tämän kerran elokuvassa, mutta ohjaaja ei suostunut siihen. Se on heidän huutonsa päivän lopussa.

Layer Cake Tavallinen maailma.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...