Kysymys:
Äänitiedostojen järjestäminen
NoiseJockey
2010-03-31 20:30:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Riippumatta siitä, miten järjestät kirjastosi tietokannoissa, kuten SoundMiner, Basehead jne., miten tallennat tallentamasi tiedostosi kiintolevylle etenkin alkukerran jälkeen raakatallenteista ja mihin muokatut ja hallitut äänitteet menevät? Tallennatko ne päivämäärän, tapahtuman / projektin, äänityypin mukaan? Vai säilytätkö ne "tasaisina" vähemmän järjestetyllä tavalla ja annatko äänikirjastosi järjestää kaiken?

Aloittaakseni aloitan kaikki raakatallennuskerrat päivämäärän ja tapahtuman / aiheen mukaan (jos kyseessä on projekti, 3-kirjaiminen projektikoodi tapahtuman tai aiheen sijaan), enkä koskaan poista tai kirjoita raaka-aineistoni yli. Sitten minulla on monia erillisiä alikansioita muokatuille äänille tyypin mukaan, ja käytän SFX-kirjasto-ohjelmistoni / tietokantani äänten etsimiseen ja ristiviittaamiseen metatietojen kautta. Vaikka tämä tuntuu melko tarpeettomalta, sillä tiedostojärjestelmässä on organisaatiojärjestelmä kaikkien metatietojen lisäksi, ainakin tiedän, että minulla on järkevä kiintolevytasoinen organisaatio, jos tietokantani vioittuu.

Mutta oletan aina, että on olemassa parempi tapa. Mitä menetelmiä käytät ?

(Huomautus: Liittyy tähän aikaisempaan kysymykseen, mutta keskittyi tiedostojärjestelmätason organisaatioon, ei kirjastonhoitajaohjelmisto!)

Hienoa, että kysyit tätä. Tällä hetkellä yritän selvittää myös hyvän järjestelmän ... Odotan innolla vastausten lukemista.
Seitsemän vastused:
Nick Meade
2010-04-01 07:20:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli mahdollisuus tehdä yhteistyötä kirjastonhoitajan kanssa, joka työskenteli Soundeluxissa melkein 15 vuotta. Hän ehdotti, että paras tapa järjestää kirjasto oli olla hyvin tarkka ja tylsä ​​kansiorakenteessa, kuten:

Ajoneuvot: Lentokoneet, Autot, Veturit, Avaruusalukset, Vesikulkuneuvot

Käytä sitten alikansioita kunkin ajoneuvotyypin luetteloon ehdotetussa masterissa. Liima, joka pitää koko järjestelmän yhdessä, on metadata. Hänen tavoitteenaan oli löytää haluamasi äänitehosteet ilman tarvetta käyttää Soundmineria. Joten jos halutaan laserpuhallinta, se arkistoidaan kuten: Aseet / Aseet / Sci_Fi / Laser

Masteroinnin yhteydessä merkin kaikki levyt 702 -levyihini ennen kuin tallennan se ja tallenna tiedostot "To Be Mastered" -kansioon, joka on SFX-kirjastorakenteessa. Tämä antaa minulle pääsyn tiedostoihin, vaikka minulla ei ole vielä ollut mahdollisuutta hallita. Tallennan myös alkuperäiset erilliseen kansioon tietokannan ulkopuolelle käyttäen yllä käytettyä menetelmää.

Kiitos tästä, Nick. Kannustamalla ammattilaisia ​​käyttämään tiedostojärjestelmää myös varmuuskopiona mihin tahansa kirjastonhoitajaohjelmistoon, jota he käyttävät. Kiitos oivalluksesta!
Vau, Nick. Luulen, että olen työskennellyt saman miehen kanssa: PP. Voin todistaa, että tämä rakenne toimii. Harjoittelin hänen lukuunsa lukukauden ajan suhteellisen uuden äänitoimittajayrityksen kirjastossa, ja menetelmä oli erittäin tehokas. Suurin asia on, että on paljon työtä suurten kirjastojen mukauttamiseksi. Mutta jos aloitat kirjastosi tällä tavalla, se on mahtavaa.
theodorejordan
2012-04-17 20:45:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on joitain voimakkaita tunteita tästä aiheesta, joten anteeksi etukäteen pitkästä viestistä.

Näin järjestän äänitiedostoni seuraavasti: En! Ennen kuin heität, anna minun selittää ...

Tarkoitan sitä, että en lajittele, tiedosto tai järjestele äänitiedostoja muutoin käyttöjärjestelmän kansioihin. Ei lainkaan. Koko toimiva äänikirjastoni ei ole muuta kuin useita basillion-tiedostoja, jotka asuvat tietokoneen yhden kansion sisällä, annan tuskin edes antaa heille nimiä enää. Useimmilla on edelleen oletuksena yleinen nimi mistä tahansa laitteesta tai sovelluksesta, josta he ovat syntyneet. "file0483.wav", "Reaktor52-28983.wav"

Heh, vedon, että on paljon ihmisiä, jotka kiihtyvät tästä yhä enemmän. Toisin kuin miltä se kuulostaa, olen itse asiassa hyperorganisoitunut henkilö, ja minulla on hyvä organisaatiojärjestelmä. Mutta monien vuosien ajan mukautettujen mediatietokantojen käytön ja suunnittelun aikana ymmärsin, että äänellä on monia luontaisia ​​ominaisuuksia, jotka estävät sen järjestämisen samalla tavalla kuin esimerkiksi tekstitiedostot. Tästä syystä…

Ääni on liian elossa On useita hyviä syitä, mutta isoäiti on: Ääni ei ole aina yksiulotteinen. Mikä hyöty on sinun "Luonto / Eläimet / Viidakko / Linnut / Papukaijat / Ara_Rainforest_Morning_Take_15.aiff" -tapahtumastasi, kun tiedostossa on selvästi 20 muun tyyppisen linnun äänet, tuuletinvene, jotkut moottorisahat, joukko turisteja, ja ukkonen taustalla? Todella mahtava ukkosmyrsky.

Miksi pakottaa itsesi tekemään tylsiä hallinnollisia päätöksiä tiedoston sijainnista tietokoneellasi, mikä voi väistämättä haitata sen hyödyllisyyttä myöhemmin, riippuen siitä, mihin päätät sen mennä tuolloin? Tietokoneesi ei tiedä mikä tiedosto on. Sillä ei ole väliä kuinka mahtava ukkonen on. Se on vain tiedosto.

Se rajoittaa luovasti 14 kahvikupin jälkeen olet päättänyt, että hienon synteettisen, nuhteellisen jutun tiedoston pitäisi asua "Instruments / Synth / Analog / Leads /" -kansiossasi. Loistava. Mutta luulen, että me kaikki tiedämme, että kukaan meistä voisi ottaa tuon pienen äänen ja muuttaa sen eeppiseksi padiksi tai äänimaisemaksi, tai bassoiksi tai muuksi. Asia on, että varsinaisten tiedostojen järjestäminen itsessään ei muuta kuin rajoita niiden käyttöä.

Se on taiteellinen este. Olet taiteilija, mutta tiedostojen nimeämisessä, lajittelussa ja liikkumisessa ei ole mitään luovaa tai taiteellista. Pakotat aivosi pomppimaan edestakaisin vasemman ja oikean toiminnon välillä, imetät siten luovaa energiaa itsestäsi ja syövät päiväsi.

Tunniste, kontekstissa Toki , on paljon äänitiedostoja, jotka ovat just_one_thing, mutta järjestelmän on oltava riittävän joustava mukautumaan KAIKKIIN tilanteisiin. Yhdelle tiedostolle yhden nimen antaminen ja sen liittäminen yhteen kansioon ikuisesti ei ole joustavaa. Mikä on joustavaa? Tunnisteet. Tiedostolla voi olla vain yksi nimi, mutta sillä voi olla niin monta tunnistetta kuin sydämesi haluaa. Tunnisteet ovat napsautettavia, haettavissa, nopeita, lyhyitä, sulavia, perustuvat luovaan käyttöön, eivät vaadi kirjoittamista, luettelo jatkuu. Tiedostojen ja kansioiden nimet ovat pitkiä, tylsiä, käsin kirjoitettuja, manuaalisesti lajiteltuja ja alttiita inhimillisille virheille.

Uskokaa tai älkää, mikään ei ole joustavampi kuin yksi kansio, jossa on miljoona tiedostoa. Niin kauan kuin käytät tunnisteita ja käytät näitä tunnisteita luovassa yhteydessä. Tarkoitan yksinkertaisten ja mielekkäiden tunnisteiden lisäämistä äänitiedostoihisi, kun käytät niitä luovasti. < Tämä on tärkeää. Mikään ei ole niin ontuva tai altis huonoille päätöksille kuin koko yön järjestämisistunto. Käytä sen sijaan tunnisteita tiedostoihin käytön aikana, kun mehu virtaa. Napsauttamalla kourallista tunnisteita, kun teet todellista työtä, kestää muutaman sekunnin, ja tuloksena on paljon mielekkäämpi konteksti kuin kello 3, kun pelaat tiedoston virkailijaa.

Siirrettävyys Ei ole väliä mitä työkaluja käytät. Soundminer, Snapper, Monkey, tavallinen vanha Finder, iTunes. Ei ole merkitystä. Olen käyttänyt jokaista siellä olevaa pro-äänitietokantaa ja suunnitellut useita omia ja muita mukautettuja. Valitsemani työkalu näinä päivinä on AudioFinder. Se on vähän ruma puoli, hieman paisunut, mutta koe ja haku ovat nopeita, ja sillä on joitain muokkaus- ja erätoimintoja, joista olen kasvanut nauttimaan. Sillä on myös erinomainen merkintäjärjestelmä, ja se käyttää näitä tunnisteita OS X: n tiedostoihin Spotlight-kommentteina. Tämä tarkoittaa, että voin viedä tuon suuren rasvaisen kansion mihin tahansa, ja muutamalla komentosarjalla voin viedä koko tunnistejärjestelmän mihin tahansa valitsemaasi ohjelmistoon ja siirtyä eteenpäin elämässäni.

Älä ymmärrä minua väärin. Jos minun on toimitettava tiedostoja kenellekään muulle maan päällä, nimeän ne ja laitan ne mukavaan kansioon ihmisille. Helvetti, teen äänikirjastoja elantoa varten. Nämä lopputuotteet on nimetty siististi, annettu metatiedot jne. Mutta lopputuotteeseen johtavan ajan aikana keskityn 100% luovaan tuotantoon. Se on suurelta osin mahdollista järjestelmieni alhaisilla hallinnollisilla kustannuksilla. Järjestelmään kuulumaton järjestelmäni, joka sattuu olemaan suuruusluokkaa tuottavampi kuin mikään muu menetelmä, jonka olen nähnyt tai käyttänyt.

Johdon katkaiseminen ja sen tekeminen vaatii paljon uskollisuutta. Mutta kun olet tehnyt, se on todella melko vapauttava ja on todella paljon suotuisampaa luovalle työlle. Olen auttanut muita siirtymään todella massiivisista hakemistopohjaisista järjestelmistä tähän työskentelytapaan, ja he kaikki ovat sanoneet saman asian. He kaikki rakastavat sitä.

Olet taiteilija. Tee kaikkesi pitääksesi aivosi luovalla ajattelualueella. Tiedostojen järjestäminen on vastakohta sille. Vain minun 2 senttiä.

mielenkiintoinen lähestymistapa - inhoan henkilökohtaisesti valokeilaa ja epäilen, että siitä tulee käyttöjärjestelmä viiden vuoden kuluttua, joten ole varma siitä riippuvuus on niin viisasta .... toinen asia, joka on mielestäni hieman outoa, on se, että se on niin uskomattoman on helppo nimetä nauhoituksia tallennuksen aikana, estämättä luovuuttasi, enkä näe motiivia siitä, ettet edes vaivaudu tekemään sitä - tässä lähestymistavassa näyttää olevan vain mahdollisia ongelmia?
Pitäisi korostaa; Vastustan ei tiedostojen nimiä. Se on enemmän vain tylsiä yrityksiä järjestää ne kansioihin ja alikansioihin. Se osa, jonka pudotin, minun pitäisi myös korostaa; Tunnen tämän voimakkaasti vain siksi, että sillä oli merkittävä positiivinen vaikutus tuottavuuteeni. Mikään menetelmä ei tietenkään toimi kaikille. Tämä toimi vain minulle. En todellakaan tunne, että se olisi "oikea" tapa tehdä se. En usko, että sellaista on. Joo, Spotlight on hyödytön. En koskaan käytä sitä suoraan, vain automaattinen tunnisteiden palautus. Minulla on niitä myös muualla.
Selcuk Can Guven
2010-04-02 15:56:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jokaisella on erilaiset hakutavat, ja näiden perusteella on helpompaa luoda oma järjestelmä.

Järjestelmäni kansioiden ylläpitoa varten perustuu puhtaasti projektikoodaukseen. Olen luonut legendan ja alkanut merkitä ne legendan mukaan, joka helpotti elämääni.

Kun olen Project ClientName -kansiossa, minulla on alikansioita, kuten 100221_FR_Pr, joka tarkoittaa 21. helmikuuta tehtyjä käsiteltyjen kenttien palautuksia. Minulla on myös koodeja studiotallenteille, raakatiedostoille, sekoitetuille ja masteroiduille tiedostoille jne.

Hauska on, että siihen liittyy jonkin aikaa tottua omaan järjestelmään, mutta se todella toimii jonkin ajan kuluttua. Minulle tämä todella auttoi, kun jouduin hakemaan tietyn äänen puhuessani asiakkaan kanssa.

sounDesign
2010-04-03 00:40:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

mmm ... tämä on digitaalisen kirjaston ongelma ....

tietojenkäsittelytaustaiset ihmiset järjestävät tiedostoja seuraavalla rakenteella:

juuri / projekti / lähteet TAI käyttöönotto / kirjastot / soundA / ...

missä: root on ensimmäisen tason hakemiston nimi; projektin projektin nimi, jossa työskentelet; lähteet TAI käyttöön, kaksi saman tason hakemistoa, jotka sisältävät raaka-aineita tai viimeistelty; kirjastot on äänikirjaston nimi; soundA on äänesi nimi.

Esimerkkejä: //nike_commercial/sources/voices/male.aiff on miesääni, jota käytetään Nike-mainosprojektisi ja haluat käyttää sitä vain kyseiseen projektiin. 13. maaliskuuta 2010, se on osa yleistä hakemistoa nimeltä special_effects, jossa arkistoit kaikki tällaiset äänet, jotka ei ole luotu tietylle projektille, mutta voit käyttää sitä vapaasti missä tahansa.

Joka tapauksessa tämä koko rakenne coul d ole entistä haettavampi, jos käytät metatietoja, kuten tunnisteita, joihin lisätään tietoja äänen luonteesta.

Esimerkkejä: boom_03132010.taff joitain tunnisteita: äänekäs, syntetisoitu, nauhoitettu, Lontoo, stereo ...

mutta tämän saavuttamiseksi sinun on käytettävä määritettyä ohjelmistoa metatietojen hallintaan, et voi tehdä sitä hakemistoilla

Serban Matei
2018-05-01 15:14:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että äänisuunnitteluelementeille (hyvin perusasiat, kuten hiljaisuus, työkalujen sotku, korkkipoppi) on hyvä antaa tiedostoille alkeellinen etsittävä nimi. Valmiiden äänitehosteiden kanssa, joissa on monia elementtejä, haluat ehkä lisätä nimiin nimiä tai antaa sille tunnisteita. Henkilökohtaisesti haluaisin olla riippumaton metatiedoista. Kirjastoni on edelleen kesken. Tärkeintä mielessäni on, että tunnet kirjastosi. Tutustu omistamiesi kirjastojen tiedostoihin, jotta tiedät minne mennä. Kuten edellä mainittiin, tiedoston sovellettavuus ei perustu nimeen tai sijaintiin, vaan sen sisältämään varsinaiseen ääniin. Jos et kuuntele ... jos et ole koskaan kuullut tiedoston sisältöä aiemmin, nimeämiskäytäntö saattaa osoittautua vähäiseksi. Olen poistanut paljon tiedostoja kirjastoista, koska en vain pitänyt niistä tai tunsin niiden olevan tarpeettomia ja minulla oli jo x vastaavaa tiedostoa.

Andres Duarte
2012-04-17 08:18:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kysymys Yhdistätkö koskaan kirjastoja? kuten ... onko sinulla kansio nimeltä "foley" ja siellä on foley jokaisesta omistamastasi kirjastosta?

Vai onko se jaettu kirjastojen ja sitten jokaisen kirjaston omaan luokkaansa eli foleyyn?

.... joka johtaa minut odottamattomaan kysymykseen: Järjestätkö koskaan kirjastoja uudelleen ostat niin, että ne sopivat "henkilökohtaiseen järjestelmääsi", kuten @Selcuk mainitsi?

Itse asiassa teen tämän kaikkien ostamieni boutique-kirjastojen kanssa - en siitä, että tekijät tekivät jotain väärin, pidän vain SI / HE: n ja Soundstormin käyttämistä metatietomenetelmistä, joten muokkaan metatietoja tarpeitteni mukaan ja upotan ne uudelleen (yleensä se merkitsee vain oikean lähdetunnisteen indeksilukujen luetteloinnilla, koska kaikki muu on siellä). Esimerkiksi Frankin North Country Trains -ohjelmassa vaihdan Source-tunnisteen "The Recordist" muotoon NCT01_xxx (xxx vastaa hänen wav-tiedostojensa loppunumeroa, joten se on suora ottelu). Se auttaa saamaan tarvitsemani materiaalin nopeammin työskennellessäni
Fabien Cador
2012-04-18 15:56:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin, anteeksi, jos englannin kieleni on joskus huono, mutta kuten theodorejordan, minusta tuntuu todella innoittaneen tämä ketju. Olen pitkään yrittänyt luoda monia organisaatiomalleja äänikirjastooni, mutta sain aina joskus ongelmia, kun haluan etsiä äänen nopeasti. Sitten olen saanut inspiraation Ric Viersin kirjassa The Sound Effects Bible luomaan sääntöjä, joita käytän yli vuoden ajan.

Oma HD-organisaatio: Minulla on yksi omistautunut HD Mac-tietokoneellani ääniä varten, ja juuressa on vain 3 kansiota: RAW: Kun olen työskennellyt raaka-aineeni kanssa, poistan ne, jotta ei tuhlata tilaa. Aikaisemmin pidin niitä, mutta tajuan, etten koskaan palaa siihen. Se on julmaa, mutta oletan. Raaka-aineeni nimet luodaan suoraan Nagralleni, kun menen nauhoitusistuntoon (Nimi, Ota, Päivämäärä, Kommentit)

PERSONNAL SOUND LIBRARY / ei alikansioita, kaikilla äänilläni (selitän myöhemmin miksi)

ÄÄNIKirjasto OSTIN / kaikkien kirjastojen kaikkien alikansioiden kanssa. En halua tuhlata aikaani niiden järjestämiseksi uudelleen.Yksi varmuuskopio ulkoiselle HD: lle ja yksi varmuuskopio palvelimelleni (ei koskaan tarpeeksi turvallinen)

Tiedostonimet: joka näyttää ehkä hyödylliseltä aluksi, mutta kirjoitan nimet vain isoilla kirjaimilla. Tavoitteenani on olla luettavissa, kun minun täytyy työskennellä nopeasti, ja se auttaa minua paljon. Enintään 31 merkkiä (se on Mac-tiedostonimi, jos minun on annettava lisätietoja, laitan ne soundmineriin). Kaikilla tiedostoillani on sama nimirakenne: CATEGORY NOUN VERB DESCRIPTION LISTNUMBER.wavLiian liian suuri luokka- tai alaluokanimi saa minut tuntemaan itseni hukkaan. Kaikilla tiedostoillani on yksi ainutlaatuinen ääni. Tarkoitan, että jos tallennan 3 ottelun ääntä yhdellä otoksella, sen jälkeen kun olen erottanut ne 3 tiedostoon, en kuten jotkut ammattikirjastot, jotka sisältävät 10 saman lähteen ääntä yhdessä tiedostossa. Olen laiska, kuuntelen vain ensimmäisen. Laitoin ne yhteen kansioon. Muistan luokat, joita olen käyttänyt tiedostojeni nimeämiseen, joten jos etsin tiettyä ääntä, avaan kansion ja menen suoraan luokkani ensimmäiseen kirjaimeen (ei tarvitse valaista). Tavoitteenani on edelleen työskennellä mahdollisimman nopeasti. Muille kuin englanninkielisille (... kuten minä): Nimetän ääneni aina englanniksi, ei ranskaksi. Työskentelen joskus kansainvälisten yritysten kanssa, joten on parempi, jos annan ääneni jollekin, että ihmiset voivat suoraan ymmärtää, mikä tuo ääni on.

Tällä menetelmällä hämmästyn itseäni käyttämällä Soundmineria, juuri joissakin harvoissa tilanteissa, kuten silloin, kun tarvitsen ääniä muista kirjastoista tai kun tarvitsen todella spesifisen äänen, jota en kommentoinut tiedostonimessä tarpeeksi, mutta riittävästi metatiedoissa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...